Uram János máshol folytatja

Fiatal hálóőrünk, Uram János a továbbiakban másik klubnál folytatja pályafutását.

– A 2016/2017-es szezonban kerültél Békéscsabára. Hogy értékeled az itt eltöltött éveket?

– Az U16-os korosztályba érkeztem Békéscsabára és rögtön az első évben sikerült a kezdőcsapatba kerülni. A következő szezonban már a felnőttekkel tudtam készülni és edzeni, aminek nagyon örültem. Meghatározó volt számomra az itt eltöltött időszak, hiszen nagyon sokat fejlődtem és tanultam. Sokat köszönhetek a klubnak, hiszen rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam.

– Már tavaly is voltak ajánlataid, de akkor még maradtál…

– Igen, így van. A tavalyi második félévben már sikerült magam beverekedni a kezdő csapatba, így első számú kapus lettem. Sajnos közbeszólt a járvány, és ekkor még úgy láttam jónak, hogy nem érkezett el az idő, szeretnék még itt maradni és kiteljesedni. Az idei szezonban éreztem azt, hogy ideje váltani, mert szeretném magam kipróbálni egy új közegben is.

– Nyolcvanhárom másodosztályú, nyolc Magyar Kupa, valamint kilenc megyei mérkőzéssel a hátad mögött miért döntöttél úgy, hogy máshol folytatod pályafutásodat?

– Most érett meg bennem az a gondolat és érzés, hogy ki kell magam próbálni egy másik környezetben, klubnál. Bár a békéscsabai klubtól korrekt ajánlatot kaptam, szeretnék minél hamarabb egy első osztályú csapatban szerepelni és a következő klubomnál úgy néz ki, hogy ez közelebbinek tűnik.

– Mit tudnál kiemelni a Békéscsabán töltött időszakból?

– Nagyon fontosnak tartom, hogy Békéscsabán kaptam az első profi szerződésemet és itt tudtam először a felnőttek között szerepelni, ami hatalmas élmény volt számomra. Természetesen a Fradi elleni Magyar Kupa meccset sohasem fogom elfelejteni, hiszen gyakorlatilag ekkor ismerte meg mindenki a nevemet. Szeretném megköszönni tulajdonosunknak, a klubvezetésnek és kapusedzőimnek a lehetőséget, a bizalmat! Skerl Józsi bácsitól és az utóbbi időben Molnár Leventétől rengeteget tanultam, hiszen profi szakemberek és nagyon sokat köszönhetek nekik, valamint köszönöm természetesen Schindler Szabolcsnak is, aki bizalmat szavazott nekem!

A szezonzáró összejövetelen együtt búcsúztunk el Janitól, Barkász Sándor többségi tulajdonosunk pedig külön is megköszönte munkáját az egész csapat előtt.

Janika, köszönünk mindent és további sportsikereket, jó egészséget kívánunk! Ha egyszer úgy alakulnak a dolgok, természetesen visszavárunk!

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás