Egységesen a sikerért

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 714 másodperc.

Érzések és eredmények szempontjából felemás, eseménydús szezonon vagyunk túl. Volt olyan időszak, amikor mindenki kiegyezett volna az ötödik hellyel, a végén azonban vegyes érzésekkel fogadta a közvélemény ezt az eredményt. Ettől függetlenül a 36. fordulóig versenyben voltunk a feljutásért és az is látható, hogy – az év eleji kritikákkal ellentétben – a keret alkalmas volt a versenyre és ebben a kiegyenlített mezőnyben is tudtunk bravúrokat végrehajtani, ugyanakkor – ne szépítsük – többször nem megfelelő teljesítményt nyújtott az együttes. Kialakult a következő liga résztvevőinek névsora és látható, hogy talán még nehezebb dolga lesz minden olyan klubnak, aki a feljutást tűzi ki célul. Túl vagyunk egy edzőváltáson is, megkezdődött a stadion építése és a klub működésében is átszervezéseket hajtottatok végre.

Weboldalunknak Igricz Mihály klubigazgató nyilatkozott a felkészülés első napján.

– Mik voltak a 2016/2017-es szezon sarkalatos pontjai, maradt benned hiányérzet?

– Azzal kezdeném, hogy a 2015/2016-os első osztályú bajnokságból való kiesés után elég nehéz helyzetbe kerültünk, mert szinte az egész csapatot újjá kellett építeni, amely minden együttes életében igen nagy feladat. Ennek fényében a 2016/2017-es szezonban elért ötödik hely – ami természetesen lehetett volna sokkal jobb is, – ha a szezonokat jobban kezdjük – viszonylag elfogadható eredmény, természetesen nem félretéve azt a tényt, hogy cél a feljutás volt. Nagy hullámvölgyek jellemezték a csapat teljesítményét, voltak iszonyú mélypontok – melyekre még visszaemlékezni is fáj -, de ugyanakkor voltak igen jó pillanataink is, például a hazai Puskás Akadémia, vagy a Kozármisleny elleni meccsek. Úgy gondolom, hogy akkor tudnánk előrelépni, ha sokkal kiegyensúlyozottabb csapat futna ki mérkőzésről-mérkőzésre a pályákra. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki bármilyen módon segíteni tudta az Előrét. Köszönöm szurkolóinknak, akik időt, fáradságot, pénzt nem sajnálva még az ország legtávolabbi sarkaiba is elkísérték labdarúgóinkat! Köszönöm dolgozóink áldozatos és fárasztó munkáját, mellyel segítették működésünket és természetesen legfőképpen a tulajdonosoknak, akik megteremtették a feltételeket! A továbbiakban is szeretnék mindenkit arra kérni, hogy maradjon minden így – sőt, még többen járjanak a mérkőzéseinkre és még nagyobb intenzitással buzdítsák csapatunkat!

– Miben kell még javulnunk jövőre, mi a cél és mit tesz a vezetőség ennek érdekében nyáron?

– Az évközi edzőváltás után az volt a célunk, hogy idén nyáron ne legyen túl nagy játékosmozgás. Abból okulva, hogy milyen nehéz egy teljesen új csapatot összerakni, igyekeztünk kevesebb, de ugyanakkor minőségi játékosokat igazolni. Csak olyan labdarúgókat szerződtettünk, akik az előző klubjukban is meghatározó teljesítményt nyújtottak. Ennek tükrében pedig már közölhetem a konkrétumok nagy részét. Nálunk folytatja Nagy Sándor, aki első osztályú múlttal, rutinos védőként Ceglédről érkezik. Visszatér Békéscsabára Király Patrik, aki a Szeged 2011 csapatától teszi át székhelyét. A Sopron volt szélvészgyors támadója, Eszlátyi István is lila-fehér mezben lép pályára a következő szezonban. Mindenki megnyugvására elmondhatom, hogy újabb egy évet tölt nálunk Ribánszki Laci, aki kölcsönben szerepelt és ezt sikerült még egy évvel meghosszabbítani a Mezőkövesddel. Ugyanígy kölcsön tudtuk venni, a váciak jó szereplésének – akik a hatodik helyen, mögöttünk végeztek – zálogát, Dlusztus Andrást, aki óriási szerepet vállalt ellenfelünk eredményeiben belső-védőként. Köszöntjük őket Békéscsabán és sok-sok lila-fehér sportsikert kívánunk!

Balról-jobbra: Nagy Sándor, Király Patrik, Eszlátyi István, Dlusztus András

A továbbiakban még két igazolást tervezünk, a tárgyalások és a szerződéskötések további kiszemeltjeinkkel is igen előrehaladott fázisban vannak, de azért nem nevesíteném őket, mert a szerződéseken még nincs pecsét. Természetesen amint pont került a kontraktusokra, azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. Amit még szeretnék elmondani, hogy nagy vérveszteség számunkra Bagi Pista távozása is – sajnos vele és Juhász Gyurival sem sikerült az anyagiakban megegyezni. Én személy szerint is nagyon sajnálom, hogy elválnak útjaink, hiszen rengeteget köszönhetünk nekik, nagyon sokáig voltak a klub kötelékében és azt is, hogy ajánlatunkat nem tudták elfogadni. Ezúton is köszönjük eddigi munkájukat, szereplésüket és további sok sikert, sérülésmentes pályafutást kívánunk! A távozók névsorában szerepel még Spitzmüller István – aki szintén régi motoros volt a csapatban, Fabio a külföldi szabály miatt sajnos nem tudja nálunk folytatni. Szintén nagy érvágás a kölcsönjátékos Kelemen Dávid elvesztése – mivel klubja visszarendelte -, aki a védelem egyik meghatározó egyénisége volt és a csapat egyik alapemberévé nőtte ki magát. További távozóinknak, Hrabina Alexnek, Bozsó Milánnak és Zelenyánszki Lászlónak is köszönjük eddigi segítségüket.

Feltett szándékunk, hogy ebben az évben is folytatjuk azt a korábban megkezdett tendenciát, hogy minimim két, saját nevelésű, fiatal játékosnak profi szerződést kínálunk. Ez az idén sincs másképp, hiszen nagy örömünkre szolgál, hogy a 16. életévét betöltött Uram Jánosnak – akit reményteljes, tehetséges kapusnak tartunk – szerződést tudtunk ajánlani. Mellette még Zahorán Balázs is – aki eddig az NB 3-as csapatban bontogatta szárnyait – profi lehetőséget kap majd ettől az évtől kezdve és az első csapattal készülhet. Az első csapattal egyébként több saját nevelésű, fiatal játékos kezdi meg a felkészülést és csak rajtuk múlik, hogy kinek tudunk majd profi munkalehetőséget ajánlani. Szeretném még elmondani, hogy ilyen irányú szándékainkból kifolyólag az U19-es korosztályból kiöregedő és az NB3-as keretből álló Megye I-es csapatot indítunk, amelynek célkitűzése a vonatkozó bajnokság megnyerése.

– Miért van az, hogy rendre gyengébben kezdjük a szezonokat és mit lehetne annak érdekében tenni, hogy ez a tendencia pozitív irányba változzon?

– Az eddig megszokottakhoz képest igyekeztünk jóval hamarabb megkezdeni a játékoskeret kialakítását, amely pont azt a célt szolgálta, hogy már a felkészülés elejétől kezdve szinte a végleges keret állhasson a szakmai stáb rendelkezésére, lehetőség szerint ne menet közben kelljen nekik bekapcsolódni a munkába és még a lakhatást és egyéb ügyeket a felkészülés ideje alatt intézni. Úgy érzem, hogy ezt a célt sikerült elérnünk, hiszen a felkészülés első napjára szinte a teljes keret felveheti a munkát. Az új szakmai stáb is úgy készült a program és a felkészülési mérkőzések tekintetében is, hogy a formaidőzítés ezúttal már tökéletes legyen és már az első fordulótól kezdve a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani.

– Az egész évet figyelembe véve melyik játékosunk teljesítményét tudnád kiemelni és miért?

– Több igen jó szereplést figyelhettünk meg az elmúlt idényben, voltak akik szinte folyamatosan jó produkciót tudtak nyújtani. Véleményem szerint a két leginkább kiemelhető labdarúgóink Ribánszki Laci és Viczián Ádám volt. Laci személyiségével és kiállásával, valamint életmentő védéseivel tartást adott a csapatnak, Ádám pedig igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát és a szurkolók is őt választották a tavaszi idény legjobb játékosának. Nagyon lényegesnek tartom, hogy azok a fiatalok, akiket közel két éve elkezdtünk beépíteni a csapatba – gondolok itt a Szélpál Norbira, Pilán Márkóra vagy Babinyecz Balázsra – teljes mértékben megállták a helyüket és szépen fejlődnek, amit az is bizonyít, hogy már több klub is szemet vetett rájuk. Bízunk benne, hogy ez a tendencia folytatódik és egyre több helyi nevelésű, fiatal focista csatlakozhat majd az első együttes keretéhez.

Szerzői jog:
http://1912elore.hu/site/adatvedelem/szerzoi-jog/