DVTK II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

 

NB III. Keleti csoport 2021/2022. 8. forduló

DVTK II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

2-3 (1-1)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. szeptember 22. (szerda) 14:00 óra

Helyszín: DVTK Edzőközpont

Cím: 3533 Miskolc, Andrássy út 61.

Játékvezető: Valu Tibor

Asszisztensek: Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc

DVTK: Bánhegyi Bogdán Tamás, Mrva Patrik, Ivánka Patrik, Csatári Gergő, Tóth Borisz Alexander, Korbély Kristóf, Nagy Ákos Attila, Suljic Asmir, Juhász Ádám, Jurek Gábor, Kispál Tamás Ákos. Cserék: Domonkos Dávid, Csáki Dávid, Molnár Roland, Jónyer Kristóf, Bartha Ricardo Erik, Holló Péter, Bencsík Dávid, Magyar László, Girdán Levente.
Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula

Békéscsaba: Apró Ármin, Czvalinga Áron, Ilyés Tamás, Váradi Ádám, Oláh Ákos, Bónus Marcell, Zvara Levente Mátyás, Szabó Zsombor, Hodonicki Márk, Zelik Csaba, Szabó Csaba. Cserék: Tóth Alexander Máriusz, Kasik Ákos, Sipaki Patrik Martin, Bukor Zoltán Márk, Styecz Bence, Tóth Péter, Varga Tamás Károly.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

 Gólszerzők: Váradi Ádám (33. és 73. perc), Jurek Gábor (39. perc), Szabó Zsombor (58. perc), Csatári Gergő (62. perc).

 Sárga lapok: Zelik Csaba (32. perc), Sipaki Patrik Martin (71. és 93. perc – kiállítva), Nagy Ákos Attila (75. perc), Hodonicki Márk (75. perc), Tóth Péter (90. perc).

 Piros lap: Apró Ármin (95. perc), Csáki Dávid (95. perc).

Kiegyenlített játékkal telt a félidő első fele, azután viszont átvették a kezdeményezést a hazaiak. Egyre többet pattogott a labda az Előre tizenhatosa előterében, de Apró kapus szeme a labdán volt. Bő félóra után kissé váratlanul jött a házigazdák vezető találata, 1-0.

Bónus kevergetett a bal szélen, majd Zvara elé játszott, aki a tizenhatos csücskétől ívelt az ötösre, a hosszún érkező Váradi pedig közelről bekotorta a labdát, 1-1. Az öröm nem tarthatott sokáig, mert egy bal oldali beadásból Jurek hamarosan fejjel egalizált, sőt a szellős védekezést kihasználva Korbély ziccerével a vezetést is megszerezhették volna a borsodiak, de a támadó ajtó-ablak helyzetben elgurított a kapu előtt.

A második félidő változatos játékkal kezdődött és még az első negyedóra előtt megszületett az újabb csabai találat is. Váradival szemben szabálytalankodtak a tizenhatos jobb oldali sarkához közel A szabadrúgást Bónus ívelte a kapu elé, ahol Szabó Zsombor senkitől sem zavartatva, az ötösről bólintott a kapuba, 2-1. Hamarosan ismét a védő volt az egyik főszereplő, de már a saját tizenhatosán belül. Ivánka esett át a lábán, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, ezt pedig Csatári értékesítette esélyt sem hagyva Aprónak, 2-2. A csabaiak azonban nem hagyták annyiban a dolgot és a nagy kedvvel játszó Váradi révén harmadszor is megszerezték a vezetést, 2-3. A középpályás Oláh pontos passzát „varrta fel” a tizenhatos vonaláról, kissé jobbról. Az utolsó negyedórában nagy erőkkel támadott a hazai együttes, Oláh Ákos azonban lezárhatta volna a meccset a 81. percben, de nagy vágta végén picivel rosszul célzott.

Az utolsó pillanatokban aztán Fortuna is fogta a Békéscsaba kezét, mert egy újabb jóindulatú büntetőt kaptak a házigazdák, de Csatári ezúttal kapufára lőtte azt, így a nagy „ellenszélben” maradt a vendégsiker, nem is érdemtelenül. A házigazdák nehezen törődtek bele a vereségbe, a végén elszakadt a cérna, ennek hozadéka volt Apró és Csáki kiállítása.

Brlázs István Gábor: – A vártnak megfelelően nagyon nehéz mérkőzés volt, az iramot tekintve is mindkét csapat fejlődését szolgálta. Helyenként kőkemény párharcok tűzdelték a játékot, a végén picit el is szabadultak az indulatok. Mivel idegenben megint tudtunk három gólt szerezni, így némi szerencsével, de a csapat hozzáállása miatt megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/915792309295883

YouTube Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: