Dorogi FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 243 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 2. forduló

Dorogi FC – Békéscsaba 1912 Előre

2-1 (2-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. augusztus 8. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Grosics Gyula Stadion

Cím: 2800 Tatabánya, Szent Borbála út 13.

Játékvezető: Görög Márió

Asszisztensek: Bede Tamás, Kulman Tamás

Tartalék játékvezető: Oláh Gábor

Dorog: Mursits Roland, Tóth Barnabás, Szedlár Zoltán, Papp Máté, Dlusztus András, Nyíri Vince Tóbiás, Izing Martin Ferenc, Szerencsi Miklós, Csillag Dárius, Girsik Áron-Róbert, Barna Gergő Ákos. Cserék: Tulipán Ákos, Nagyházi Dávid, Kárász Krisztián, Berkó Ádám, Pálinkás Gergő János, Pohner Zsolt, Józsa Marcell Ádám, Zabari Dávid, Lőrincz Attila László.
Vezetőedző: Fenyvesi László

Békéscsaba: Krnács Richárd, Nagy Sándor, Gránicz Patrik, Lukács Raymond Barna, Máris Dominik, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Albert István, Varga Szabolcs, Bora György, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Winter Dániel, Kitl Miklós, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Borbély Bence Boldizsár, Ilyés Tamás, Hodonicki Márk, Sipaki Patrik Martin, Zvara Levente Mátyás.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

 Gólszerzők: Papp Máté (32. perc), Fazekas Lóránt – öngól (38. perc), Kitl Miklós (83. perc).

 Sárga lapok: Izing Martin Ferenc (5. perc), Mikló Roland (44. perc), Barna Gergő Ákos (53. perc), Ilyés Tamás (66. perc), Nyíri Vince Tóbiás (87. perc).

 Piros lap: Lukács Raymond Barna (5. perc).

Rosszul kezdődött a találkozó a vendégek számára hiszen az 5. percben egy összecsapás után Lukácsot a játékvezető utánrúgásért kiállította, a dorogi védőnek pedig sárga lapot adott. Ezt követően az emberelőnyben lévő dorogiak kezdeményeztek többet, a 9. percben Szerencsi lőtt 14 méterről fölé. A 21. percben Szedlár beadása után Barna Gergő fejelt hat méterről mellé. A 27. percben egy kavarodás után Girsikhez került a labda, aki a tizenhatosról fölé lőtt. A 32. percben megszerezte a vezetést a dorogi együttes egy távoli lövésből, 1-0. Hat perccel később újabb gólt szerzett a házigazda, amely így megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre, 2-0.

Fotó: Dorogi FC

A szünetben kettőt cseréltek a vendégek, Bora helyett Kitl, Nagy Sándor helyére Szabó Péter érkezett. Ebben a játékrészben bátrabban játszott a Békéscsaba és hozzávetőleg eltüntette a pályán az emberhátrányt. Az 50. percben Gránicz lőtt fölé 17 méterről, majd a 60. percben újabb kettős cserét hajtott végre a Békéscsaba, Ilyés és Pantovic érkezett Gránicz és Puskás helyére. A 62. percben Pantovic lövését bravúrral védte Mursits, majd ismét a cserejátékos próbálkozott, amit szintén hárított a hazai kapus. A 65. percben Szedlár lövését védte másodszorra Krnács kapus. A 76. percben Ilyés nyolc méterről nagy helyzetben lőtt a kapu mellé. Támadásban maradt a Békéscsaba és a 83. percben Kitl lőtt távolról a házigazdák kapujába, ezzel nyílttá téve a mérkőzést, 2-1. A hajrában is támadott az Előre, hogy újabb gólt szerezzen, de a négy perces hosszabbításban sem sikerült egalizálni az eredményt, így a Dorogé lett a három pont.

Ellentétes félidők után nyert a Dorog. A Békéscsaba szünet után tíz emberrel, a cseréknek köszönhetően jobban játszott mint a hazaiak, több lehetősége is volt, de az egyenlítés sajnos nem sikerült.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1148004395710593

Live stream Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: