Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 334 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 24. forduló

Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

0-1 (0-1)

Időpont: 2018. március 11. (vasárnap) 14:30 óra

Helyszín: MTE1904 Sporttelep

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park 1.

Játékvezető: Bogár Gergő

Asszisztensek: Szabó Péter, Kulman Tamás

Tartalék játékvezető: Berényi Tamás

Mosonmagyaróvár: Heinrich Márk, Zsirai Martin, Kovács Botond, Eszlátyi István, Kapacina Valer, Winkler András, Vágó Levente martin, Lőrinczy Attila, Szepe János, Szpiriusz Markosz Antonisz, Bakos Bence. Cserék: Boros Tamás, Kulcsár Kornél, Bartos Julián, Hécz Alex, Maly Dominik, Huszárik Zsolt, Zsigmond Kevin.
Vezetőedző: Várhidi Péter

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Urbin Péter, Lustyik Levente, Hursán György, Kiss László, Viczián Ádám, Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Gránicz Patrik, Szatmári István, Tóth Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Birtalan Botond (38. perc).

Sárga lapok: Kovács Botond (19. perc), Zsirai Martin (32. perc), Bakos Bence (37. perc), Kiss László (72. perc).

A mély talajú pályán gyászszünettel kezdődött a találkozó, amikor Palotai Károlyra emlékeztek a csapatok.

Fotó: Vozár Pali (Facebook)

Az első lehetőségre két percet kellett várni, amikor Mészáros élesen lőtt be egy labdát a védők mögé, amit Birtalan szabadon vehetett át. Lövését Heinrich lábbal hárította. A nyolcadik percben egy nagy bedobás után kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, majd Gyurján lőtte kapura a labdát, de Heinrich ismét védeni tudott. A 18. percben Winkler élesen belőtt labdáját Ribánszki öklözte ki. A kontratámadást követően Kovács rántotta le ellenfelét, ezért sárga lapos figyelmeztetést kapott. A 20. percben hazai összjáték után Kovács tört be a tizenhatososon belülre, majd lövésre szánta magát, de kapusunk bravúrral hárított. Az első félóra után újabb csabai támadás bontakozott ki, amikor Zsirai ütemet tévesztett becsúszásával, ezért újabb sárga cédula került elő. A 37. percben a tizenhatos előterében Bakos rántotta le ellenfelét, ezért is sárga lap járt. A szabadrúgást 22 méterről Birtalan értékesítette: 0-1. Az első negyedórában többször veszélyeztetett a Békéscsaba, majd egy darabig kiegyenlítettebb játék folyt. A játékrész végén megszerzett vendég vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második félidőt cserével kezdték a hazaiak, Kapacina helyett Maly Dominik kapott lehetőséget. Az 51. percben Vágó ugratta ki Esztlátyit a védők között, a támadó az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később Birtalan a tizenhatosnál cselezgetett, majd fordulatból lőtt, de Heinrich a kapufára tolta a labdát. A 62. percben Gyurjánt szöktették hosszan, Heinrich rossz ütemben mozdult ki a kapujából, de a csatár az üres kapura az oldalhálót találta el. A 68. percben Boér mester is cserélt, Hursán helyett Szatmárit küldte pályára. Két perccel később Lőrinczy végezhetett el pontrúgást, amely nem sokkal kerülte el a békéscsabai kaput. A 71. percben újabb vendég csere következett, amikor Király Patrik váltotta Urbin Pétert. A 72. percben Kiss szabálytalankodott, amiért Bogár játékvezető újabb színes lapot osztott ki. Három perccel később Várhidi Péter kihasználta maradék cserelehetőségeit is, Zsirai és Lőrinczy helyére Bartos, valamint Kulcsár érkezett.

Összességében elmondható, hogy nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk idegenben, amely igen sokat érhet még a végelszámolásnál. A forduló többi mérkőzésének eredményeképpen már hét egységnyire közelítettünk a második helyet elfoglaló Kisvárdához, ami már majdnem lőtávolság.

Boér Gábor: – Feszültségekkel teli mérkőzést játszottunk, amelyet sokkal hamarabb le kellett volna zárnunk. Sőt, már az ötödik percben akár három góllal is vezethettünk volna, hiszen nagy lehetőségeket dolgoztunk ki. Az első félidőben jól fociztunk, sokszor kerültünk az ellenfél kapuja elé. Szerencsére egy pontrúgásból sikerült megszerezni az előnyt, bár hozzáteszem korántsem ez volt a legígéretesebb helyzetünk. A második játékrészben tudtuk, mindent el fog követni a Mosonmagyaróvár, hogy kiegyenlítsen. Nem sikerült nekik, mi viszont továbbra is eldönthettük volna végleg a mérkőzés sorsát. Nagyon örülünk a három pontnak, büszke vagyok a srácokra, hiszen megérdemelték ezt a sikert. Remélhetőleg olyan lökést ad nekik az előttünk álló nehéz sorozatra, hogy szép sikereket tudunk majd együtt elérni. Megérdemlik a szeretetet, és szükségük is van a bizalomra, csak így tudják elhinni, hogy nagy dolgokra képesek. A többi csapattal egyelőre nem foglalkozunk, csak saját magunkra koncentrálunk.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Élő tudósítás

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/994085204073187/

line_purple