Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 277 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 34. forduló

Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

0-0 (0-0)

Időpont: 2017. május 7. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: MTE1904 Sporttelep

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal u. 1.

Játékvezető: Radványi Ádám

Asszisztensek: Kóbor Péter, Szalai Dániel

Tartalék játékvezető: Tuczai Miklós

Mosonmagyaróvár: Boros Tamás, Deák István, Schmatovich Gábor, Laki Balázs, Darázs Péter, Bartos Julián, Koszó Balázs Tibor, Galambos Ádám, Mundi Roland, Bohner Roland, Lázár Patrik. Cserék: Kostorják Zsolt, Zsirai Martin, Jasarevic Mahir, Kószás Krisztián, Czár Richárd, Németh Márk, Fekete Tamás.
Vezetőedző: Király József

Békéscsaba: Ribánszki László, Nascimento de Oliveira Fabio, Bényei Balázs, Babinyecz Balázs, Szalai Dániel, Bagi István, Tóth Dániel, Fehér Zsolt, Gránicz Patrik, Nagy István, Pilán Márkó. Cserék: Máthé Gábor, Zelenyánszki László, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Urbin Péter, Juhász György.
Vezetőedző: Boér Gábor

Sárgalapok: Szalai Dániel (27. perc), Bényei Balázs (78. perc), Bagi István (80. perc), Birtalan Botond (86. perc), Nascimento de Oliveira Fabio (91. perc).

A csabaiak az első tíz percben két szöglettel veszélyeztettek, míg a másik oldalon Darázs lövését fogta Ribánszki kapus. Mezőnyjátékkal telt a folytatás, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A 26. percben Laki cselezte be magát a tizenhatoson belülre, visszagurított labdáját a lila-fehér védők kivágták Mundi elöl. A hazaiak többször próbálkoztak, a 31. percben Mundi 21 méteres lövését Ribánszki bravúrral védte. A 39.percben Gránicz labdáját Bagi lőtte kapura, Boros biztosan fogta a labdát. A félidő hajrájában a volt csabai Koszó fejelt vissza egy előreívelt labdát a vendégek kapuja elé, de a védők menteni tudtak.

Fordulás után a 47. percben Nagy István szabadrúgása után Szalai fejelt az óvári kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Az 59. percben Birtalan állt be Tóth Dániel helyett. A 64. percben Nagy Istvánhoz került a labda a hazai tizenhatosnál, de a középpályás lövése elkerülte a kaput. Ezt követően mindkét edző cserékkel próbálta frissíteni csapatát.

Király József: – Jó ellenféllel találkoztunk. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, uraltuk a játékot. A második félidő elején az öltözőben maradtunk, de sikerült visszajönnünk a játékba. Ebben a periódusban eldönthettük volna  a mérkőzést, két meccslabdánk is volt. A táblázaton csak három pontokkal lehet előbbre lépni.​

Boér Gábor: – Úgy érzem, hogy az első félidőben nagyon rossz felfogásban és mentalitásban futballoztunk, bár ekkor is voltak lehetőségeink, de nem a megfelelő komolysággal álltunk a helyzethez. A szünetben próbáltam rendet rakni a fejekben és más hozzáállást megkövetelni a játékosoktól. Ez valamilyen szinten sikerült is, hiszen jól kezdtük a második játékrészt és már többször is az ellenfél védelme mögé tudtunk kerülni. A támadásokért felelős játékosaink azonban rendre rossz döntéseket hoztak, nem kellő aggresszivitással és gólratörően fejezték be az akcióinkat. Aztán megint egy visszaesés következett és ekkor megint több teret adtunk a hazai csapatnak. Sajnos az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a meccs végén óriási helyzetet hagytak ki. Mindent összevetve nagyon sok munka vár még ránk és egyelőre nem azzal kell foglalkoznunk, hogy mi van előttünk, hanem a saját játékunkat, gondolkodásunkat szükséges képességeinkkel párhuzamba állítani és rendbe rakni. Játékosainknak pedig még nagyobb intenzitással, alázattal kell a futball, a munka és a klub iránt viseltetniük, ha hosszú távú sikereket szeretnénk elérni. Sajnos hullámhegyek és völgyek jellemzők ránk jelen pillanatban, némileg rutintalannak tűnünk és egyelőre nem vagyunk még kész arra, hogy szintet lépjünk. Ezen kell dolgozni a jövőben és remélem, hogy a következő szezonban már egy olyan Békéscsabát fogunk látni, amely minden területen profi és minden szinten a győzelemért száll harcba a mérkőzéseken.