Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre II.

NB III. Közép csoport 2016/2017. 27. forduló

Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre II.

5-0 (2-0)

Időpont: 2017. április 16. (vasárnap) 16:30 óra

Helyszín: BMTE Sporttelep

Cím: 1222 Budapest, Promontor u. 89/A.

Játékvezető: Mencsik László

Asszisztensek: Szarvas László, Kurinka Béla

Budafok: Szabó Balázs, Margitics Andor, Oláh Lóránt, Vég Bence, Kovács Dávid, Illés Dávid, Vaszicsku Gergő, Grúz Tamás, Vankó Imre, Pölöskei Péter, Csizmadia Csaba. Cserék: Abu Attila, Ihrig-Farkas Sebestyén, Veszelinov Vladimir, Fekete Máté, Marczinka Tamás, Patkós Imre Richárd.
Vezetőedző: Prukner László

Békéscsaba: Hrabina Alex, Pilán Márkó, Mácsai László, Balog Zsolt, Zahorán Balázs, Zelenyánszki László, Kálmán Szilárd, Oláh László Dávid, Beszterczei Attila, Kmetykó Kevin, Konyecsni Zoltán. Cserék: Czinanó Antal Áron, Vozár Dávid, Tóth Gergő Attila, Bozsó Milán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Gólszerzők: Oláh Lóránt (4. perc), Csizmadia Csaba (25. és 66. perc), Pölöskei Péter (56. perc), Ihrig-Farkas Sebestyén (80. perc)

Sárgalapok: Hrabina Alex (44. perc), Zelenyánszki (44. perc).

A hazaiak számára jól indult a találkozó, hiszen már a 4. percben vezetést szereztek Oláh Lóránt közeli szemfüles találatával, 1–0. A Budafok a folytatásban is dominálta a játékot és egy védelmi hibából a 25. percben tovább növelte előnyét, Csizmadia 17 méteres lövésével, 2–0. A védekezésre szoruló csabaiak előtt nem sok lehetőség adódott, a hazaiak viszont a 44. percben bebiztosíthatták volna sikerüket, de a Zelenyánszki szabálytalanságáért megkapott büntetőjüket Hrabina hárította!

A térfélcsere után nem sokáig bírta a nyomást a csabai védelem, hiszen az 56. percben Pölöskei közeli fejese gyakorlatilag eldöntötte a meccs kimenetelét, 3–0. A továbbiakban sem lazított a listavezető, amely a 66. percben Csizmadia közeli találatával ismét bevette Hrabina kapuját, 4–0. A kegyelemdöfést a csereként beállt Ihrig-Farkas adta meg őszi csapatának, aki a 80. percben közelről állította be a végeredményt, 5–0.

A listavezető ezúttal is igazolta, hogy magasabb szintre érett, ennek megfelelő, ellentmondást nem tűrő játékkal győzte le a csabai együttest.

Szenti Zoltán: – A Budafok ezzel az állománnyal más szintet képvisel. Sok sikert kívánok számukra a Magyar Kupa szerdai elődöntőjéhez!

Már csak nyolc mérkőzés van hátra az NB III. Közép csoport 2016/2017. szezonjából második csapatunk számára, melyből négyszer idegenben, ugyanennyi alkalommal pedig hazai pályán gyűjthet minél több bajnoki egységet, a megszerezhető 24 pontból. A hajrá első állomása a tabellát toronymagasan vezető és a mezőnyből kiemelkedő Budafoki MTE otthona, ahol Szenti Zoltán tanítványainak igazából a tisztes helytállás és esetleg a bravúros pontszerzés lehet a cél.

A fővárosi csapatnak nagyot kellene hibáznia tavasszal, hogy az összeszedett jelentős előnyt leadja és veszélybe kerüljön az osztálylépés lehetősége, hiszen a teljesített 26 forduló után, megsüvegelendő 21 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 3 vereség mérleggel, 65 bajnoki ponttal vezetik a bajnoki táblázatot. A Magyar Kupa idei sorozatában egészen a legjobb négy közé verekedték be magukat, ahol a döntőbe jutásért először április 26-án, a Ferencvárossal kell majd megmérkőzzenek. Prukner László neveltjei között több első osztályt is megjárt labdarúgó szerepel, így aztán valamilyen szinten egyáltalán nem meglepő idei teljesítményük. Az ugyancsak 1912-ben alapított vendéglátóink házi góllövő listájának élén a már 10 találatot jegyző Oláh Lóránt áll. Érdemes kiemelt figyelmet szentelni Pölöskei Péternek is, aki mindössze egy góllal van lemaradva az első helyezett mögött. A budafokiakat az aktuális szezonban csupán – a szezon elején még veretesebb teljesítményt nyújtó – kis Fradi, a Hódmezővásárhely és a Szigetszentmiklós tudta megverni. A tavaszi idényben csak a Dabas-Gyón ellen vesztettek pontokat (1-1), az összes többi meccsüket kíméletlenül behúzták. Azt azért ne felejtsük el, hogy ez a Budafok nem az a Budafok. Nem egészen két éve történt, hogy az Újbuda FC áttette működését Budafokra, a mostani csapat az Újbuda jogán szerepel az NB III-ban, illetve a Magyar Kupában, ilyenformán csak a nevében emlékeztet a régi-régi Budafoki MTE-re. Ettől függetlenül természetesen a csapat és a szakmai stáb munkája és teljesítménye elévülhetetlen. Ismerőssel is találkozhatunk vendéglátóink keretében, hiszen az ősszel még nálunk szereplő Ihrig-Farkas Sebestyén nevét is felfedezhetjük a budapestiek csapatában.

Második csapatunk továbbra is pontszerzési kényszerben van, de függetlenül a körülményekről és a papíron jóval esélyesebb ellenfelünknél, nem széttárt karokkal lépünk pályára. A visszajátszók segítsége, valamint az a lehetőség, hogy sok veszteni valónk nincs és tudjuk, hogy "a fociban bármi megtörténhet" lehet a meglepetés kulcsa. Egy szó, mint száz – emlékezzünk, hogy a bajnokság 10. fordulójában, 2016. október 9-én csupán az első játékrész hosszabbításában, Kovács Péter találatával kaptunk ki a Kórház utcában.

A Közép-csoport 27. fordulójának mérkőzéseinek lebonyolítása az egész hétvégét kitöltik, így már 2017. április 14-én megrendezték a Szentlőrinc SE – Pénzügyőr (0-3) mérkőzést. Szombaton öt, vasárnap pedig a maradék három meccset is lejátszák – a fejlemények tekintetében pedig izgulhatunk, hiszen a 12-16. helyek között mindössze egy mérkőzésnyi (3 pont) különbséggel állnak jelen pillanatban a résztvevők.

Szenti Zoltán: – A Budafok jócskán kiemelkedik a jelenlegi NB3-as mezőnyből, hiszen több volt első osztályú labdarúgó is erősíti a keretet. A futball olyan, hogy nem mindig az esélyesebb nyer, a labda pedig gömbölyű – nem feltartott kézzel utazunk, de ettől függetlenül a pontszerzés mindenképpen bravúrnak számítana. Bízom benne, hogy kapok visszajátszókat, akik tudják majd segíteni a csapatot. A keret meghatározását több kisebb sérülés is nehezíti, hiszen Oláh László és Kálmán Szilárd sem biztos, hogy tudja majd vállalni a játékot. Láza Dévaldnak pedig az öt összegyűlt sárga cédulája miatt ezúttal ki kell hagynia a mérkőzést.

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1317436951680652/

line_purple

Webshop ajánló:
Üvegnyitó

line_purple