BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 28. forduló

BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre

1-2 (0-1)

Időpont: 2018. április 1. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Siófok, Siófok Városi Stadion

Cím: 8600 Siófok, Dr. Révész Géza u. 11.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Iványi István, Kis Zoltán

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Siófok: Balajcza Szabolcs, Fehér Zsolt, Nagy Dániel, Bévárdi Zsombor, Elek Bence, Hidvégi Sándor, Petneházi Márk, Farkas Norbert, Kiss Balázs, Lorentz Márton, Gál Mátyás. Cserék: Tajti Norbert, Berde István Zsolt, Nemes Milán Imre, Lénárt András, Vólent Roland, Opavszky Balázs Szilárd, Balázs Zsolt.
Vezetőedző: Varga Attila

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Nagy István, Urbin Péter, Tóth Dániel, Lustyik Levente, Hursán György, Dlusztus András, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Gábor, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Kiss László, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Urbin Péter (45. perc), Gál Mátyás (46. perc), Gránicz Patrik (55. perc).

Sárga lapok: Farkas Norbert (39. perc), Elek Bence (61. perc), Petneházi Márk (70. perc), Nemes Milán Imre (88. perc), Király Patrik (90. perc), Lorentz Márton (92. perc).

Vasárnap délután nagy szélben, igen nehéz körülmények között kezdődött a találkozó, ami végig zavarta a játékot.

A lilák az első félidő hajrájában, már a hosszabbítás pillanataiban, a szezonban hetedik bajnoki gólját jegyző Urbin Péter révén szereztek vezetést, így előnnyel mehettek pihenőre (0-1). A második játékrészt kiválóan kezdte a Balaton-parti gárda, a 46. percben Gál Mátyás góljával jött az egyenlítés (1-1). Nem sokáig volt döntetlen az állás: az 55. percben Gránicz Patrik távoli lövése megpattant és a hazai kapuban kötött ki (1-2). A 70. percben újra egalizálhatott volna a Siófok, de a megítélt büntetőt Petneházi a jobb kapufa mellé lőtte. A hajrában tartotta előnyét a Békéscsaba, bár a házigazdák mindent megtettek az egyenlítés érdekében. A látottak alapján az egységesebb lila-fehér együttes megérdemelten győzött.

Boér Gábor: – Nagyon nehéz időjárási körülmények között megvívott összecsapás volt, ahol a nagy szél és a mély talaj is megnehezítette a csapatok dolgát. Az idei szezonban talán most játszottunk a leggyengébben és kellett a szerencse is a győzelemhez, de ilyen a futball és az elmúlt időszakban rengeteget tettünk azért, hogy most végre nekünk jöjjön ki a lépés. Nem mindig akkor nyersz, amikor jól játszol és viszont. Talán egy kicsit kárpótolt minket a sors, hogy most győzni tudtunk. Nem mondom, hogy a Siófok jobb volt nálunk, hiszen ők is hasonlóan szenvedtek az időjárástól. Az első félidő végén megszereztük a vezetést, a második játékrész elején szinte sokkolt minket a gyors egyenlítés, hiszen gólt kaptunk egy újabb, hatalmas figyelmetlenségből. Ebből azonban talpra tudtunk állni és újból vezetni tudtunk. A véleményem szerint könnyű síppal befújt tizenegyes kimaradt és ezután már nem nagyon jelentettek veszélyt a kapunkra. Egyszer még a kapufát is eltaláltuk, úgyhogy ebből a szempontból megérdemelt a győzelmünk. Bízom benne, hogy ez a nyögvenyelős siker kihúz minket a gödörből, erőre tudunk kapni és vissza tudjuk szerezni a dobogós helyet. Sajnos a meccs folyományaként újabb sérültjeink lettek, Mészáros Márkot például le kellett cserélnünk. Nagyon sűrű a program, éjszaka érünk haza és holnap már edzünk, hiszen szerdára megint össze kell drótozni a fiúkat, aztán hétvégén újabb bajnoki forduló következik. Ez most ilyen időszak, készültünk erre, de ettől függetlenül nagyon remélem, hogy össze tudunk szedni tizenegy egészséges játékost szerdára. Szeretnénk tisztességesen lejátszani a visszavágót, de ettől kezdve nyilván elsődleges prioritást a bajnokság élvez, de nem adjuk fel a szerdai kupameccset – mindent meg fogunk tenni, hogy kiszolgáljuk közönségünket.

Ezzel a győzelemmel a párhuzamos mérkőzések eredményeképpen, pontazonossággal a Gyirmót FC Győr együttesével maradtunk az ötödik helyen. Az mindenképpen pozitív, hogy elmozdultunk a holtpontról, kétszer is betaláltunk és talán ez biztató lehet a folytatásra nézve. A tabella továbbra is igen szoros, hiszen a 3-6. helyek között mindössze egy mérkőzésnyi a különbség.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Információk

YouTube

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2044326082248960/

line_purple