BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre

siofok_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 16. forduló

BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-1)

Időpont: 2016. november 6. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Siófok, Siófok Városi Stadion

Cím: 8600 Siófok, Dr. Révész Géza u. 11.

Játékvezető: Szőts Gergely

Asszisztensek: Lémon Oszkár, Király Krisztián

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Siófok: Filipánics Bálint, Mogyorósi József, Tamaskó Adám, Czingráber Máté, Nagy Dániel, Berki Péter, Elek Bence, Petneházi Márk, Gréczi Gábor, Farkas Norbert, Gál Mátyás. Cserék: Tajti Norbert, Körmendy Kevin, Pendl Alexander, Micsinai Miklós, Kovács Dávid, Nagy Richárd.
Vezetőedző: Goran Kopunovic

Békéscsaba: Ribánszki László, Bagi István, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Juhász György, Viczián Ádám, Spitzmüller István, Bényei Balázs, Szalai Dániel, Nagy István, Gránicz Patrik. Cserék: Mursits Roland, Takács Péter, Tóth Dániel, Ihrig-Farkas Sebestyén, Pilán Márkó, Birtalan Botond, Urbin Péter.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Nagy István (25. és 59. perc).

line_purple

25. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba 20 méterre a siófoki kaputól. A labdát Nagy István a jobb felső sarok felé lőtte, Filipánicsnak sansza nem volt hárítani, 0–1.

59. perc: Spitzmüller tűzte volna kapura a labdát, ami elakadt egy védő kezén. A 25 méteres szabadrúgáshoz ismét Nagy István állt, aki ezúttal a bal alsóba rúgta a játékszert, 0–2.

Az esős idő sokakat távol tartott a mérkőzéstől, alig száz néző válthatott rá jegyet. Nem így azt a 30 csabai szurkolót, akik majd 300 kilométer utaztak azért, hogy a Balaton-parti város „hűvös fogadtatása” ellenére hozzásegítsék kedvenceiket a minél jobb eredmény eléréséhez.

Az elején a házigazdák ráijesztettek a viharsarkiakra. Hamarabb felvették a meccs ritmusát és bátrabban kezdeményeztek. A félidő derekán azonban Nagy István szabadrúgásgólja mindent átírt. Onnan tovább a csabaiak domináltak, több helyzetet is kihagytak, a Siófok ellenben csak elvétve jutott el Ribánszki kapujáig.

Szünet után ismét a házigazdák léptek fel támadólag, de a lila-fehérek jól verték vissza az akcióikat, és gyors kontrákat vezettek. Nagy István újabb szabadrúgás gólja ismét jótékony hatással volt a látogatók játékára. Főként a labdabirtoklásra helyezték a hangsúlyt, így a helyiektől elvették azt a lehetőséget, hogy veszélyt teremthessenek a csabai kapu előtt.

Zoran Spisljak: – Gratulálok a csapatnak! Két nagyon szép góllal tudtunk ismét győzni és elhoztuk a három pontot Siófokról. Az egész mérkőzést sikerült kézben tartanunk és a csapat erejét mutatja az is, hogy pontrúgásokból is eredményesek tudtunk lenni. Ezt a formát és lendületet kell továbbra is produkálnunk és akkor biztosan elérjük a kitűzött célt. Köszönöm szurkolóinknak is, hogy elkísérték a csapatot!

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1856899047874788/