Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 314 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 25. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr

1-3 (1-1)

 

Időpont: 2018. március 18. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Radványi Ádám

Asszisztensek: Vígh-Tarsonyi Gergő, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Urbin Péter, Hursán György, Viczián Ádám, Dlusztus András, Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Gyurján Bence . Cserék: Máthé Gábor, Seres Bence, Gránicz Patrik, Szatmári István, Nagy István, Király Patrik, Kiss László.
Vezetőedző: Boér Gábor

Győr: Gyurákovics Erik Zoltán, Tajthy Tamás, Magasföldi József, Daru Bence, Szánthó Regő, Szimcsó Viktor, Vadász Viktor, Szabó Bátor, Zamostny Balázs, Rokszin Ádám, Debreceni András. Cserék: Szatmári Zoltán Attila, Pongrácz Viktor, Beliczky Gergő, Szabó Lukas, Gyagya Attila Lehel, Erdélyi László, Szatmári Lóránd.
Vezetőedző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Daru Bence (6. perc), Birtalan Botond (9. perc), Magasföldi József (82. perc), Beliczky Gergő (87. perc).

Sárga lapok: Szabó Bátor (9. perc), Szélpál Norbert (81. perc).

Nézőszám: 520

A 6. percben Zamostny Balázs a bal oldalon elhúzott, remekül lőtt át a túloldalon felfutó Daru Bence elé, aki futtából, hét méterről a kapuba bombázott, 0-1.

Csupán két perc telet el, amikor Szabó Bátor a kiugró Zahorán Balázst a tizenhatoson belül hátulról buktatta, a játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Birtalan Botond az el sem mozduló kapus feje fölött bombázta a hálóba, 1-1.

A 81. percben Szélpál Norbert szabálytalansága után majdnem a kapuval szemben, 18 méterről szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Magasföldi József csavart bombája a bal kapufát érintve vágódott a vetődő Ribánszki László mellett a kapuba, 1-2.

A lefújás előtt két perccel Szabó Lukas labdájával Beliczky Gergő lépett ki és a tehetetlen csabai kapus alatt a kapu közepébe lőtt, 1-3.

Hamar lendületbe kerültek a csapatok és gyorsan esett két gól a találkozó elején. Előbb a vendégek találtak be egy szép akció végén, ám hamar egyenlítettek egy jogos tizenegyesből a lila-fehérek. Iramos, változatos első félidőt láthattunk, főleg a házigazdák kezdeményeztek és veszélyeztettek, de a győri védők rendre lesre állították a csabai támadókat, vagy ha mégis sikerrel törtek előre, a befejezéssel már több gond adódott. A kisalföldiek főleg kontrákra építettek, akadt dolga Ribánszki kapusnak is. Ám újabb találatot már nem jegyezhettünk föl.

A fordulás után átmenetileg a vendégek irányították a mérkőzést, de tíz perc után újra a csabaiak kezdeményeztek. Számtalan remek helyzetet dolgoztak ki, de a nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket mind kihagyták. A vendégek továbbra is inkább a kontrákra építettek, a finisben sikerrel. Előbb szabadrúgásból, majd akcióból vették be a csabaiak kapuját, amivel elvitték a három pontot a Kórház utcából, visszavágva az őszi vereségért.

Ezen a találkozón hiába támadtak többet a csabaiak, akik 16 alkalommal vették tűz alá a győri kaput, a vendégek nyolc lehetőségből háromszor betaláltak, így elvitték a pontokat. A kisalföldi együttes ezzel két pontra megközelítette az Előrét és feljött a negyedik helyre.

Boér Gábor– Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. Egy-egy után sok helyzetünk volt, de semmi sem sikerült. Nem lehet mentség, hogy szerdán nehéz kupa-mérkőzést játszottunk, labdarúgóink azért kapják a fizetést, hogy teljes erőbedobással játszanak minden helyzetben. A koncentráltság és a szenvedély hiányát nem lehet pótolni, valamit másképp kell csinálnunk a jövőben. Az is bosszantó, hogy két gólt pontrúgásból kaptunk.

Szentes Lázár– Szép és gyors gólunkra hamar jött a válasz, összességében az első játékrész kiegyenlített játékot hozott. A fordulás után lehetett érezni, hogy a békéscsabaiak lábában és az idegrendszerében ott volt a hétközi Magyar Kupa találkozó. Ekkor már jobban domináltunk és sokat köszönhetünk a kimagasló kapusteljesítményünknek is, ami nagyon kellett ehhez a fontos három pont megszerzéséhez.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Fotók

 Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1596546717108759/

line_purple