Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 309 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreVasas FC

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
30. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC II.

2-1 (0-0)

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!


Időpont: 2024. május 26. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Dobai János

Asszisztensek: Dobos Dávid, Szabó Richárd

Békéscsaba: Póser Dániel (90), Pintér Norbert (07), Zádori Krisztián (09), Hodonicki Márk (16), Pusztai András (18), Kuzma Hunor Álmos (22), Albert István (25), Kóródi Nándor (27), Tóth Máté (30), Bora György (55), Sármány Kristóf (70). Cserék: Krnács Richárd (35), Somogyi Pál (78), Komáromi Csongor (02), Kovács Gergő (03), Mihály Bálint (06), Zvara Levente Mátyás (08), Himics László (15), Ilyés Tamás (17), Mikló Roland (19), Szabó Csaba (42) .
Vezetőedző: Csató Sándor

Vasas: Ménesi Edvárd, Szabó Levente, Szunyog György, Márta Levente, Farkas Botond Gergő, Rideg Bálint Vince, Varga Donát, Szabó Benjámin Marcell, Feledy Balázs, Pócs Balázs, Mamusits Patrik. Cserék: Kiszely Dávid Márk, Hosszú Zétény, Mikolay Timóteus János, Borgula Máté, Hős Zsombor, Barkóczi Barnabás, Kalmár Dániel Attila.
Vezetőedző: László András

Nézőszám: 720

 Gólszerzők: Szabó Benjámin Marcell (55. perc), Zádori Krisztián (77. és 89. perc).

 Sárga lapok: Pusztai András (58. perc), Feledy Balázs (92. perc).


Bajnokcsapat 2023/2024.

Fotó: Kiss Zoltán


A lila mezben játszó Békéscsaba kezdte veszélyesebben a mérkőzést, hiszen már a második percben a vendég kapusnak kellett védenie, amikor Kóródi bal oldali beívelését Zádori fejelte kapura 8 méterről. A Vasas a 8. percben vezetett először végig egy támadást, amikor Mamusits Patrik lövése súrolta a felső lécet. Egy perccel később újra a hazaik támadtak, ismét Kóródi cselezett a baloldalon, majd a beadását Zádori fejelte mellé. A 17. percben Hodonicki Márk közeli lövését Ménesi Edvárd hárította.

A 21. percben Kóródi Nándor ívelte be a labdát a jobb kapufa irányában, de Zádori Krisztián lemaradt a labdáról. A 25. percben Zádori 16 méteres lövését védte a hálóőr. A 39. percben Feledy Balázs csukafejese ment kapu mellé. A 41. percben egy szabadrúgás után Rideg Bálint fejelt mellé. A 44. percben még Tóth Máté lőtt fordulásból kapura, de Ménesi ezt is magabiztosan fogta, így a csapatok 0–0-ás döntetlennel mentek szünetre.

A szünetben a sérült Albert István helyére Kovács Gergő érkezett a csabaiak védelmének tengelyébe. Békéscsaba a 49. percben veszélyeztetett először a második félidőben, előbb Pintér, majd Zádori lövését védte a vendég kapus. Ugyan a Vasas alakította ki a kevesebb helyzetet mégis vezetést szerzett: az 55. percben egy kapus kirúgás után Mamusits szaladt el a baloldalon, majd passzolta be a labdát a középen üresen érkező Szabó Benjáminhoz, aki közelről a hálóba lőtt, 1–0. Csató Sándor erre kettős cserét hajtott végre: Pintér és Hodonicki helyére Zvara Levente és Himics László érkezett a 61. percben.

A 62. percben újra a vendégek veszélyeztettek, Mamusits lövését Póser védte. A hazai edző a 70. percben kihasználta utolsó két cseréjét is, hiszen Sármány Kristóf és Kóródi Nándor helyére Ilyés Tamás és Mikló Roland érkezett. A másik oldalon László András Barkóczi Barnabást és Kalmár Dánielt küldte be Varga Donát és Pócs Balázs helyére. A 77. percben szögletet végzett el a Békéscsaba: Tóth Máté ívelte középre a labdát, amire Zádori Krisztián érkezett pontosan és egyenlített csapatának, 1–1. Egy perccel később ismét Zádori fejelhetett, de ezúttal nem találta el a kaput.

A 82. percben Borgula Máté és Hős Zsombor érkezett Szabó Benjámin és Mamusits helyére. A Békéscsaba folyamatosan próbált az ellenfél kapuja előtt lenni, de nem jött az újabb gól. A 89. percben Zádorinak sikerült kihasználni egy védelmi hibát, így egyedül vezethette rá a labdát a kapusra, majd lőtt a hálóba és nyerte meg a mérkőzést a Békéscsabának, 2–1. Zádorinak ez volt a 20. bajnoki gólja az idényben, amivel holtversenyben az ESMTK csatárával, Wirth Dániellel, valamint a BKV Előre játékosával, Kerék Lászlóval is osztozkodik a gólkirályi címen. A találkozó után a békéscsabai játékosok, a stáb és a klubvezetés átvette a bajnoki címért járó érmeket és serleget.

Csató Sándor: – Örülök, hogy hazai pályán győzelemmel zártuk az évet. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, egy fegyelmezett, lelkes fiatalokból álló Vasas ellen. Ahogy az egész év során amikor hátrányban voltunk, most is bizonyítottuk, hogy van bennünk gól és tartás, így megérdemelten fordítottunk.

A feljutás a június 2-i és 9-i rájátszáson dől el. A sorsolást kedden tartja a Magyar Labdarúgó Szövetség. A Békéscsaba a másik három csoport győztese közül a Putnokot, a Tatabányát vagy a Szentlőrincet kaphatja, akiknek gratulálunk a bajnoki címekhez!


Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.