Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 305 másodperc.

  szolnok_mav_fc_150

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC

2-1 (0-1)

Időpont: 2016. október 7. (péntek) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (műfüves pálya)

Cím:5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Takács Tamás

Asszisztensek: Albert István, Viczián Mátyás

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Kelemen Dávid, Bagi István, Kun László Dávid, Gránicz Patrik, Spitzmüller István, Takács Péter, Ihrig-Farkas Sebestyén, Nagy István, Szalai Dániel. Cserék: Babinyecz Balázs, Kmetykó Kevin, Birtalan Botond, Urbin Péter, Tóth Dániel, Beszterczei Attila, Fabio Nascimento de Oliveira, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Szolnok: Somogyi Csaba, Rokszin Ádám, Balogh Miklós, Kenderes Zoltán, Csirmaz István, Olasz Dénes, Pintér Norbert, Pantovic Nikola, Papp Szilárd, Dedics Alex, Tóth Péter. Cserék: Molnár-Farkas Tamás, Magyar Bence, Hajba Tamás, Berdó Péter, Tóth László, Tóth Balázs.
Vezetőedző: Balogh Pál

Nezőszám: 80

Gólszerzők: Olasz Dénes (27. perc), Nagy István (72. perc), Birtalan (86. perc).

Sárgalap: Bényei Balázs (80. perc).

line_purple

A jó iramú és több szempontból hasznos felkészülési mérkőzésen mindenki lehetőséget kapott Zoran Spisljak vezetőedzőtől, amelyen a második félidőben sikerült megszereznünk a győzelmet.

A közzétett információkkal ellentétben a Kórház utcai műfüves pályán került megrendezésre a találkozó, mivel a szakmai stáb úgy döntött, hogy a tegnapi intenzív esőzés után pihentetik a gyepet a centerpályán. Az első játékrészt a szolnokiak kezdték és rögtön a meccs elején megpróbálták lerohanni a Lilákat. A Bényei, Kelemen, Bagi vonal azonban jól állta a sarat és sikerült rendre megállítani a Mursits kapus előtti próbálkozásokat. Rögtön az elején Pantovic veszélyeztetett, de pár perc elteltével a nagy kedvvel játszó Ihrig-Farkas is többször eljutott Somogyi kapus birodalmáig. A folytatásban főképp a középpályán birkóztak a csapatok, néhány ígéretes megmozuláson kívül nem forogtak különösebb veszélyben a kapuk. A 27. percben – gyakorlatilag a semmiből – egy labdavesztés után jól kontráztak a vendégek, és Olasz Dénes akasztott hatalmas gólt mintegy 22 méterről a csabaiak kapujába: 0-1. Két perccel később Spitzmüller akár egalizálhatta volna az eredményt, Somogyinak azonban sikerült kitornáznia a jól helyezett közeli lövést. A 37. percben Mursitsnak is be kellett vetnie minden tudását, hiszen a vendégek egy belőtt labdát állítgatás nélkül továbbítottak a hazai háló felé. A félidő hajrájában Szalai került helyzetbe, de a védőktől zavartatva nem sikerült megszelídíteni a pettyest, így változatlan maradt az eredmény. Az első félidőt egy szolnoki sarokrúgás zárta, így egygólos kék-fehér előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidőben megkezdődtek a cserék – a Szolnoknál Kenderes, Csirmaz, Pintér és Dedics helyére érkezett Magyar, Hajba, Berdó és Tóth László, békéscsabai részről pedig Gránitz, Takács, Szalai és Ihrig helyett Fabio, Urbin, Tóth és Birtalan kapott még lehetőséget, majd egy kicsit később Babinyecz is pályára léphetett, aki Kun Lászlót váltotta. Egészen a 72. percig nem okozott igazán nagy gondot egyik csapat sem a másiknak. Ekkor azonban egy pontos, jobbról érkező beadás szabadon találta Nagy Istvánt, aki higgadtan bal lábbal helyezett a jobb felső sarokba: 1-1. Pár perccel később folytatódtak a cserék és Bagi, valamint Nagy helyett a Kálmán-Beszterczei páros is pályára léphetett. A 74. percben a felső kapufánkon csattant egy labda – borzolva ezzel a kedélyeket. A 79. percben Fabio merészkedett a szolnoki tizenhatos közelébe és lendületből emelt Somogyi felé, aki azonban biztos kézzel hárította a próbálkozást. A 80. percben egy szükséges fault miatt Bényei kapott sárga cédulát. Egy perccel később ismét kapusunknak kellett bravúrt bemutatnia, hiszen egy 26 méterről elvégzett szabadrúgást kellett a kapu mellé tolnia. A 86. percben kitűnő helyről jutottunk pontrúgáshoz, amelyet Birtalan nagyszerű érzékkel helyezett a sorfal felett-mellett a kapuba: 1-2. Egy perccel a lefújás előtt a vendégek még mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de Mursits újabb hatalmas védéssel mentette a helyzetet – miután a spori véget is vetett a barátságos erőfelmérőnek.

Összességében a pörgős-hajtós felkészülési mérkőzésen mindenki megtalálta a számítását, és igazán hasznos tréning kerekedett – számunkra megnyugtató győzelemmel. Az első csapat következő fellépése október 16-án (vasárnap) várható, amikor a Vác FC csapatát fogadjuk a Kórház utcában.

line_purple

Fotók Élő tudósítás

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/590887654417484/