Békéscsaba 1912 Előre – Szeged 2011

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 335 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szeged 2011

3-1 (2-1)

 

Időpont: 2017. december 10. (vasárnap) 15:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Oláh Gábor

Asszisztensek: Garai Péter, Bornemissza Norbert

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Békéscsaba: Ribánszki László, Babinyecz Balázs, Birtalan Botond, Szatmári István, Nagy István, Urbin Péter, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Dlusztus András, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Tóth Dániel, Gránicz Patrik, Kiss László, Pusztai András, Gyurján Bence.
Vezetőedző: Boér Gábor

Szeged: Szántai Levente, Horváth Attila, Coroian Andrei, Pászka Lóránd, Szabó Péter, Farkas Márk, Achim Ádám, Zabari Dávid, Zádori Krisztián, Causic Andrej, Balogh Gusztáv. Cserék: Molnár Péter, Germán Tamás, Katona Máté, Papp Ferenc, Kasuba Dániel, Molnár János, Beke Péter.
Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Szatmári István (12. perc), Zádori Krisztián (40. perc), Urbin Péter (42. perc), Tóth Dániel (71. perc.).

Sárga lapok: Zabari Dávid (68. perc), Szatmári István (89. perc).

Nézőszám: 462

Sikeresen zárta a 2017-es évet a Békéscsaba 1912 Előre gárdája. Boér Gábor együttese 3-1-re verte a Szeged 2011-Grosics Akadémiát és a bronzérmes helyen telel.

Ugyan az első lehetőséget a tabella 17. helyén álló „gyulai-szegediek” dolgozták ki, egy szöglet után a bal kapufa éléről pattant az alapvonalon túlra a labda. A házigazda viszont góllal válaszolt: a 12. percben Pilán jobb oldali beadása után Szatmári István fejelt a jobb alsó sarokba, a labda a kapufáról pattant a kapuba (1-0). Két perccel később egyenlíthetett volna a Szeged, azonban Szabó Péter fölé bombázott az ötös vonalról. A folytatásban a csabaiak voltak inkább fölényben, de helyzet kevesebb volt, Viczián csak szabadrúgásból veszélyeztetett. A vendégek Pászka átlövésével jelentkeztek, azonban nem volt benne a levegőben az egyenlítés. A 40. percben mégis jött a szegedi gól: egy ötletes szabadrúgás-variáció végén Zádori Krisztián passzolta a csabai kapuba a labdát. A hazaiak nem jöttek zavarba és pillanatok alatt újra magukhoz ragadták a vezetést: Viczián szerzett labdát a vendégek térfelén, Nagy István indított, Urbin Péter pedig nyolc méterről a rövid felső sarokba lőtt (2-1). A lilák így megérdemelt előnnyel mehettek pihenőre.

Az első félidő elején ugyan még helyenként sütött a nap, de a kitartó drukkerek a meccs nagy részében inkább fagyoskodtak a Kórház utcában. A 46. percben a csereként beálló Molnár János még jobban lehűthette volna a hazai szurkolókat, azonban a vonalon ragadó Ribánszki fölött csak a lécet találta el. A folytatásban kevesebb eseményt regisztrálhattunk, a csabaiaknak többször is csak az utolsó passz hiányzott a ziccerhez. A találkozó a 71. percben dőlt el, amikor az Urbint váltó Tóth Dániel a tizenhatos vonalról tekert okosan a bal alsó sarokba (3-1). A hajrában még Birtalan Botond is betalálhatott volna, de nem jól koncentrált és a lécre lőtt.

Az Előre végül magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott az év utolsó bajnokiján és 37 ponttal a 3. helyen tölti a téli szünetet. A feljutó helyen álló Kisvárdával szemben tíz egység a lemaradás, az 5. Nyíregyházával szemben pedig három pont az előny.

Boér Gábor: – Igazából a meccs előtt már tudtuk, hogy nem tudjuk elveszíteni a harmadik helyet. Azonban próbáltuk ezt a játékosok előtt titokban tartani, hogy ne befolyásolja a teljesítményt a hír. Mindent megtettünk azért, hogy szépen búcsúzzunk a hazai közönségtől, és a három gólon kívül is volt rengeteg olyan lehetőségünk, amely további találatokat ért volna. Az ellenfélnek a pontrúgásai voltak veszélyesek, de összegezve úgy érzem, hogy megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Örvendek, hogy meg tudtuk csípni a harmadik helyet, és ott vagyunk a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között is, úgyhogy a felemás ősz ellenére kiegyenesedtek a dolgok. Hosszú utat tettünk meg, és rengeteg mérkőzést játszottunk, egy gyakorlatilag újjászervezett csapattal. Sokszor voltunk gödörben, de mindig talpra tudtunk állni, és úgy érzem ez lehet az igazi arca a Békéscsabának. Nagybetűvel mondhatom, a végére valódi csapat lettünk, a srácok megtanultak egymásért, és a lila mezért küzdeni. A jövőben is ezt kell szem előtt tartanunk, olyan szerethető csapatot kell tovább építenünk, amelyért érdemes kijönni a Kórház utcába, még akkor is ha nem mindig leszünk eredményesek. Bízom benne, hogy inkább az állandóság jellemez majd minket mindenféle területen a jövőben. Az előttünk álló felkészülés folyamán is rengeteget fogunk dolgozni, és azt megígérhetem, hogy tavasszal egy olyan Előre fut majd ki a pályára, amely nem mondott le még semmiről. Mindenkinek kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok!

Supka Attila: – Az egész szezonban kísért minket, hogy nem tudjuk a helyzeteinket értékesíteni, sajnos így volt ez a mai napon is. Hétről-hétre voltak olyan lehetőségeink, amelyekkel pontot-pontokat tudtunk volna szerezni, de nem sikerült értékesíteni a ziccereket. Az első félidőben, 1-0-ás állásnál is volt két olyan helyzetünk, amit be kellett volna rúgni. Ezután tudtunk egyenlíteni, de pár perccel később ismét hátrányba kerültünk. A rutinosabb játékosok ezeket a dolgokat megoldják, nekünk gyakorlatilag a rutintalansággal is meg kell küzdenünk fordulóról-fordulóra. Játékban szerintem nem voltunk rosszabbak, de a helyzetkihasználással hadilábon állunk. Nagyon régen nem tudtunk már nyerni, így azok a csapatok, akik mögöttünk voltak, az őszi szezon végére utolértek. A középmezőnyben szerettünk volna telelni, de nem jött össze. Ennek a csapatnak elég nagy vérátömlesztésre lesz szüksége ahhoz, hogy eredményesen tudjon ebben a bajnokságban szerepelni. Több rutinos futballistát kell hoznunk, akik tudnak majd segíteni. Bízom benne, hogy ez a télen majd sikerül is.

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Fotók

YouTube

Élő tudósítás 

Információk

Jegyzőkönyv

Tabella

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/497625483950951/

line_purple