Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 224 másodperc.

soroksar_sc_logo_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 29. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

2-0 (0-0)

Időpont: 2015. május 23. (szombat) 19:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán

Asszisztensek: Horváth Zoltán (F), Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Brezovai Zoltán

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Koszó Balázs Tibor, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Borbély Bálint, Bagi István,  Spitzmüller István, Király Patrik, Birtalan Botond, Szilágyi Péter. Cserék: Póser Dániel, Tölgyesi Viktor, Prasler Thomas Michel, Vólent Roland, Balogh Miklós, Viczián Ádám, Berki Péter .
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Soroksár: Holczer Ádám, Vass Zsolt, Simita Gergő, Tóbiás Zsolt Norbert, Gohér Gergő, Huszák Tamás, Sándor István, Kovács Dániel, Lovrencsics Balázs, Szenes Bence, Pál András. Cserék: Rácz Gergő, Balaskó Csaba, Gyurácz András, Lannert Bence, Kincses Péter, Hodgyai László, Szabó Roland.
Vezetőedző: Lisztes Krisztián.

Gólszerzők: Birtalan Botond (61. perc), Szilágyi Péter (85. perc).

Sárgalapok: Bényei Balázs (29. perc), Huszák Tamás (49. perc), Birtalan Botond (61 perc), Hodgyai László (80. perc).

Hivatalos nézőszám: 1.100 fő

Egy lépésre az NB I-től

A Békéscsaba 1912 Előre történelmi pillanat előtt áll. A ma esti teljesítménnyel megteremtettük a lehetőséget, hogy hosszú idő után újra az első osztályba léphessünk.

A mérkőzés első félidejében főleg mezőnyjáték folyt, kóstolgatták egymást az ellenfelek – óvatos játékkal, nem vállalt egyik csapat sem felesleges kockázatot. Szinte valamire való helyzet nélkül telt el az első játékrész. A fordulás után azonban – úgy látszik taktikát váltottunk – mintha kicserélték volna a lila-fehér alakulatot. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, akik nagy ritkán egy-egy kontrát tudtak indítani – bár ezek nem sok veszélyt jelentettek Mursits kapujára. A 61. percben aztán megtört a jég, a kapu előtti kavarodást kihasználva, Birtalan higgadtan lőtt a hálóba, 1-0. Ezután felszabadultabban és bátrabban kergettük a pettyest és többször is veszélyeztettünk. A 85. percben aztán pont került az í-re, amikor Szilágyi Péter góljával immár 2-0-át mutatott az eredményjelző. A spori 3 percet még rátett az ápolások miatt, de ez már nem változtatott a lényegen.

Az Előre ezzel a létfontosságú győzelemmel átvette a második helyet a tabellán. Tekintettel arra, hogy a versenykiírás értelmében először a több megszerzett győzelem számít, így a Gyirmót 16 nyert mérkőzésével szemben, a Békéscsaba 17 győzelme rangsorol minket az ezüstérmes, feljutó pozícióba.

Nincs más hátra, jövő hét vasárnap nyernünk kell és akkor…

Kérjük Önöket, ne tervezzenek más programot! Fantasztikus hangulattal, meglepetésekkel és legjobb esetben óriási ünnepléssel várjuk szurkolóinkat!

Zoran Spisljak: – A első félidőben óvatosan játszott mindkét csapat. A fordulás után váltottunk, ennek köszönhető eredményességünk és sikerünk. Köszönöm szurkolóinknak a biztatást és a kitartást! Igyekszünk a jövő héten sem csalódást okozni!

Lisztes Krisztián: – A második félidő alapján megérdemelt a Békéscsaba győzelme. Most ennyi különbség van a két csapat között. De mi is jól helytálltunk egy jó csapat otthonában.

Kapcsolódó hanganyag:

http://www.koroshircentrum.hu/player.php?sid=373

line_purple

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple