Békéscsaba 1912 Előre – MTK Budapest

Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020. 5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – MTK Budapest

3-3 (2-1)

Időpont: 2019. augusztus 25. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Punyi Gyula, Berényi Ákos

Tartalék játékvezető: Antal Péter

Békéscsaba: Uram János, Zahorán Balázs, Farkas Márk, Nagy Sándor, Faragó Tomás, Máris Dominik, Szalai Dániel, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Szélpál Norbert, Nikola Pantovic. Cserék: Ribánszki László, Burai Erik Csaba, Károly Bálint, Mészáros Márk, Tóth Dániel, Babinyecz Balázs, Pusztai András.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

MTK Budapest: Bese Balázs, Varju Benedek, Nagy Zsombor, Szatmári István, Mezei Szabolcs, Bognár István, Vass Patrik Ádám, Kata Mihály, Katona Máté, Pintér Ádám József, Lencse László. Cserék: Somodi Bence Máté, Schön Szabolcs Gergő, Szerencsi Miklós, Zuigéber Ákos Lajos, Simon András, Fülöp Noel, Palincsár Martin.
Vezetőedző: Michael Boris

Gólszerzők: Lencse László (15. perc), Szalai Dániel (21. perc), Kovács Ádám Tibor (35. perc), Vass Patrik Ádám (59. perc), Király Patrik (65. perc), Simon András (84. perc).

Sárga lapok: Faragó Tomás (1. perc), Mezei Szabolcs (11. perc), Kata Mihály (78. perc), Zahorán Balázs (89. perc).

Nezőszám: 2.120

Döntetlennel ért véget a Békéscsaba 1912 Előre mérkőzése a MTK Budapest csapata ellen

15. perc: Mezei szerzett labdát, majd Vass, Bognár, Katona érintésével Lencse volt a befejező, mintegy 10 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0–1.

21. perc: Király jobb oldali szöglete után Szalai robbant be és közelről a hálóba fejelt, 1–1.

35. perc: Nyomott a Békéscsaba, a 16-oson előtt járatták a labdát, majd Kovács gondolt egyet és 18-ról rászúrta, a labda a jobb alsó sarokba vágódott, 2–1.

59. perc: Mezei majd Bognár volt a labda útja, majd Vass kiszorított helyzetből a rövid felső sarokba lőtt, 2–2.

65. perc: Király célozta meg a kaput mintegy 18 m-ről labdája a jobb alsó sarokba vágódott, 3–2.

84. perc: Bognár jobb oldali ívelése után először még kifejelték a labdát a védők, amit Simon a háló jobb oldalába bólintott, 3–3.

A 9. percben kis híján megszületett a hazai találat. Máris száguldott el a bal szélen, beadása után Királyt találta meg a labda, de gyengére sikeredett lövésébe beleléptek a védők. A túloldalon Szatmári pöckölte közelről a kapu felé a labdát, de Uram védett. Az MTK-sok már a saját térfelén letámadták a hazaiakat, igyekezve zavarba hozni őket. Egy a semleges nézőnek szemrevaló, gyors akció után Lencse megszerezte a vezetést a látogatóknak, ám hat perccel később érkezett a válasz, Szalai jókor volt jó helyen és fejesével egyenlő lett az állás.

A 29. percben ismét a csabaiak balszárnya okozott zűrzavart az MTK hátsó alakzatában, Máris passza után Kovács cselezte be magát a 16-oson belülre és gyanús körülmények között a földre huppant. A játékvezető sípja néma maradt. Nem sokkal ezután Máris labdája Pantovicot találta üresen, aki 19 m-ről lövésre szánta el magát, ám a játékszer elsuhant a felső léc fölött. Kovács bátor próbálkozásával a 36. percben már a lilák vezettek! A szünetig maradt is ez az állás.

A 2. félidő óriási csabai helyzettel kezdődött Pantovic szabadrúgása után Szélpál fejelt, Bese alig bírta a léc fölé tolni a labdát. Aztán egy MTK kontra után Vass bombájával ismét egyenlő volt az állás, nem sokáig, mert az amúgy is jól játszó Király nagy lövésével már ismét a liláknál volt az előny. A hajrában egy MTK ellenakció végén Simon fejesével újra egalizált a vendég, amely győzelemre tört, de kimaradtak a helyzetei, mint ahogy a hosszabbításban a csabai lehetőségek is.

Gólokban gazdag, iramos, közönségszórakoztató találkozón végül egyik csapat sem örülhetett a győzelemnek.

Schindler Szabolcs: – Őrült mérkőzés volt! Büszke vagyok a csapatomra, mert végig győzelemre játszott és próbált futballozni. Szerettünk volna nyerni, de ez most nem sikerült. Bár még az út elején járunk, de a csapat már mutatott valamit az arcából.

Michael Boris: – Nem úgy jöttünk el Békéscsabára, hogy biztosan győzni fogunk. Láttuk a Békéscsabát, tudtuk, hogy jól játszik előre. Nekünk ez a stílusunk, harcosan futballozunk, de ma a védekező játékban gyengék voltunk, sok gólt kaptunk.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/330031447708529/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Élő szöveges tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv