Békéscsaba 1912 Előre – Körösladányi MSK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 308 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreKörösladányi MSK

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
14. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Körösladányi MSK

2-2 (2-2)


Időpont: 2023. november 5. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Kovács Gábor Péter

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Békéscsaba: Póser Dániel, Komáromi Csongor, Farkas Márk, Pintér Norbert, Zvara Levente Mátyás, Vólent Roland, Váradi Ádám, Hodonicki Márk, Mikló Roland, Bora György, Sármány Kristóf. Cserék: Krnács Richárd, Futó Zsombor, Mihály Bálint, Zádori Krisztián,  Máris Dominik, Ilyés Tamás, Kuzma Hunor Álmos, Kóródi Nándor, Geiger Norbert Attila.
Vezetőedző: Csató Sándor

Körösladány: Kertész Dániel, Wéber László, Pusztai András, Bakk Ádám, Jánovszki László, Czirok József, Papp Zsolt, Raducu Constantin Sorin, Sztankó László Márk, Talpalló Norbert Lajos Malkócs Marcell Krisztián. Cserék: Selmeczi-Tóth András, Jakab Gábor, Ruzsa Zoltán, Farkas János, Kisari Tibor, Krajcsó Krisztián, Szabó László, Rajsli Tamás, Szántó Bence, Talpalló Ákos, Szilágyi Dávid.
Vezetőedző: Ekker Attila

 Gólszerzők: Raducu Constantin Sorin (3. perc), Czirok József (12. perc), Mikló Roland (25. perc), Pintér Norbert (42. perc).

 Sárga lapok: Váradi Ádám (32. perc), Czirok József (38. perc), Póser Dániel (54. perc), Csató Sándor (63. perc), Raducu Constantin Sorin (74. perc), Vólent Roland (76. perc), Zvara Levente Mátyás (79. perc), Bakk Ádám (85. perc), Mikló Roland (87. perc), Mihály Bálint (92. perc), Futaki Krisztián (94. perc).

Nézőszám: 480


A csabaiak kétszer fordítottak hátrányból az elmúlt két fordulóban, a Szolnok és a Szeged elleni is sikerült megszerezni a három pontot. Csató Sándor az elmúlt héthez képest három helyen módosított: a középpályán Zvara Levente és Váradi Ádám, a támadósorban pedig Sármány Kristóf kapott lehetőséget. A Körösladány eddig kiválóan szerepel, legutóbb viszont 1-0-ás vezetésről kapott ki az ESMTK-tól, Ekker Attila pedig két középpályást cserélt a kezdőcsapatban.

Békéscsaba 1912 Előre - Körösladányi MSK 2-2 (2-2)

Fotó: Molnár Balázs

A lilák úgy kezdték a meccset, ahogy a közelmúltban kétszer is: Jánovszki lövését ugyan még védte Póser, de az azt követő szögletet Talpalló ívelte be, Sorin Constantin Raducu pedig négy méterről könnyedén a kapuba fejelt (0–1). A hazai csapat is próbált ébredezni, Sármány fejese is ezt mutatta, mégis a ladányiak duplázták meg az előnyüket a 12. percben: Czirok József verte meg a jobb oldalon egy az egyben Miklót, majd lőtte a labdát nagy erővel a rövid felső sarokba, Pósert és talán a szélsőt is meglepve, aki beadásnak szánhatta a kísérletet (0–2). Átvette a játék irányítását az Előre, a 25. percben a szépítés is összejött: Mikló Roland kapott kiváló keresztlabdát a bal oldalon, kicselezte a védőjét, majd nagy erővel, hét méterről ballal a rövid sarokba lőtt (1–2). A 29. percben kiváló ellentámadást vitt szinte végig a Csaba: Pintér centerezése után Wéber az ötösön becsúszva mentett szögletre. Öt perccel később ismét a belső védő akadályozta meg az egyenlítést, amikor Vólent lépett ki ziccerben, aki a kapust is kicselezte, de a gólba tartó labdát Wéber kivágta. A félidő hajrájában végül összejött a hazai egyenlítés: Mikló centerezett, Pintér Norbert érkezett és közelről a kapuba lőtt (2–2).

Békéscsaba 1912 Előre - Körösladányi MSK 2-2 (2-2)

Fotó: Bencsik Ádám

A négy góllal megtűzdelt első félidőt követően a második játékrészt Sármány középre tartó lövése vezette fel, Kertész könnyedén védett. Az első negyedórában Talpalló, Jávorszki és Czirok is próbálkozott vendég részről, de az állás nem változott. Fordult a kocka: a 64. percben Vólent cselezte magát gólhelyzetig, azonban az ötösről leadott lövését Kertész hárította, egy perccel később pedig Pintér fejelt mellé négy méterről. A 75. percben Geiger csúsztatta kapura a labdát Pintér beívelése után, de Kertész ismét a helyén volt. A 82. percben újra Vólent került helyzetbe, 10 méterről azonban a bal alsó sarok mellé fejelt. Négy perccel később Pintér tekert kapura egy szabadrúgást, de mint oly sokszor, a ladányi kapus hárított. A hosszabbítás pillanataiban a vendégeknek is volt esélye a győztes gólra, Malkócs ugyan Póser mellett elgurította a labdát, de Bora az erőtlen lövés után ki tudta rúgni a labdát a kapu torkából.

Mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, végül igazságos döntetlen született. A körös ladány maradt a 3. helyen a táblázaton, míg a Békéscsaba egy ponttal növelte előnyét az élen, miután az ESMTK 2-1-re kikapott a Vasas második csapatától. A lilák egy hét múlva éppen a fővárosi piros-kékek otthonában folytatják a bajnoki küzdelmeket.Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.