Békéscsaba 1912 Előre – Kisvárda Master Good

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 359 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 27. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Kisvárda Master Good

1-1 (0-0)

 

Időpont: 2018. március 28. (szerda) 16:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Bornemissza Norbert, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Kátai Gábor

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Nagy István, Urbin Péter, Hursán György, Viczián Ádám, Dlusztus András, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Seres Bence, Gránicz Patrik, Tóth Dániel, Király Patrik, Kiss László, Kálmán Szilárd .
Vezetőedző: Boér Gábor

Kisvárda: Marcolini Dantes Bertucci, Zöldesi Illés, Ryashko Mykhaylo, Horváth Zoltán, Izing Martin, Papucsek Barna, Bohdan Melnyik, Matija Misic, Hej Viktor, Rados Protic, Délczeg Gergely. Cserék: Molnár F. Tamás, Strestik Marek, Ilic Brana, Oláh Gergő, Gosztonyi András, Kovácsréti Márk, Zanko Hryhoriy.
Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Bohdan Melnyik (57. perc), Hej Viktor – öngól (61. perc).

Sárga lapok: Urbin Péter (25. perc), Rados Protic (56. perc), Ribánszki László (60. perc), Király Patrik (85. perc), Viczián Ádám (87. perc).

Nézőszám: 645

Az 57. percben Ilic két szép csel után Dlusztus mellől ellőtte balról a labdát, Bohdan Melnyik pedig hét méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 1-0.

Négy perccel később egyenlített a hazai csapat, egy nagy bedobás után Hej Viktor csak hirtelen tudott a labdába fejelni, amit a saját kapujába csúsztatott, 1-1.

Az első percektől kezdve kőkeményen egymásnak esett a két csapat, szikrázó párharcokat láthattunk már az elején, de azért a kapuk is veszélybe kerültek időnként. A keménységet támasztja alá: alig húsz perc játék után a vendégeknél Ryashko Mykhaylo fejére egy ütközést követően kötés került. A 28. percben a megsérül Délczeg Gergely már nem is tudta folytatni a játékot, helyére Ilic Brana került. Három perccel később a csabaiaknál is kényszercserét hajtott végre Boér Gábor, Nagy Sándor helyett Tóth Dániel folytatta. A hevesség ezt követően sem hagyott alább, sokat futottak a játékosok, iramos mérkőzést láthatott a közönség. A gyakori keménységhez képest egyetlen sárga lapot sem jegyezettünk föl az első játékrészben, miközben a félidő második felére enyhe vendég fölény alakult ki. Ám egyre kevésbé kerültek veszélybe a kapuk.

Szünet után hasonló mederben folyt a játék, ám a játékrész elején akadt néhány kecsegtető hazai helyzet, de gólt továbbra sem láthattunk. Egészen az 57. percig, amikor egy fejesből előnyhöz jutottak a kisvárdaiak. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek, hiszen négy perccel később egalizáltak a Lilák. Nem lankadt a játékkedv, tovább gyűrték egymást a felek és egyre gyakrabban jutottak el a kapukig. A jobbnál jobb helyzetek azonban kimaradtak, pedig mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek.

Boér Gábor: – A második helyezettel játszottunk egy olyan mérkőzést, melynek küzdelme és az ott nyújtott teljesítmény, mindkét fél részéről jóval meghaladta a másodosztály színvonalát. Nagyon-nagyon küzdelmes meccs volt, rengeteg párharccal, kemény ütközésekkel, többen gyakorlatilag már a térdükön jártak, hiszen nem ez a megszokott ritmus az NB II-ben ebből a szempontból. Játék szempontjából nyilván nem, hiszen az ellenfél keretében legalább tíz 180 centiméternél magasabb, igen jó felépítésű futballista lépett pályára, akiknek erősségük a párharc. Olyan játékstílust kellett pályára vinnünk, amivel ezt ellensúlyozni tudtuk. Úgy érzem, hogy ez jórészt azért sikerült is, helyzeteink is voltak és döntetlen lett a vége. Nagyon köszönöm annak a kis tábornak, aki igazán mellettünk van és igenis értékeli az elvégzett munkánkat.

Kondás Elemér: – Nagyon kemény, rengeteg párharccal tarkított mérkőzés volt. Tudtuk, hogy nehéz találkozó lesz, hiszen a Békéscsaba az utóbbi két meccsét elvesztette, nekünk sikerült hétvégén győzni, ezért úgy érkeztünk Békéscsabára, hogy szeretnénk jó eredményt elérni. Egyértelműnek tűnt, hogy a hazai csapat mindent feltesz egy lapra. Nagyon agresszív futballt mutattak, szerintem feszültségektől sem volt mentes a meccs. Rengeteg párharc volt, főleg a levegőben és ennek következtében gyakorlatilag nem is tudott folyamatos játék kialakulni. Szerencsére sikerült egy támadás végén megszereznünk a vezetést, ezután viszont a hazai csapat egyik fő fegyvertényének, a hosszú bedobásoknak estünk áldozatául. Az ilyen szituációkból sokat veszélyeztettek, nehéz volt levédekezni, így sajnos becsúsztattunk egyet magunknak. A folytatásban rengeteg felívelt labdát kellett hárítanunk, ezekből próbáltunk kontrajátékot kezdeményezni. Ezekből meg is voltak a lehetőségeink, ebben azonban pontatlanok voltunk. A mérkőzés összképét tekintve reálisnak tűnik a döntetlen, pont annak a fényében, hogy tényleg ritkán tudott kialakulni folyamatosság.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók

YouTube

 Élő tudósítás

 Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/345933059257907/

line_purple