Békéscsaba 1912 Előre II. – Szekszárdi UFC

szekszardi_ufc_150

NB III. Közép csoport 2016/2017. 26. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szekszárdi UFC

1-0 (1-0)

Időpont: 2017. április 9. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Kovács Imre

Asszisztensek: Nyerges Zsolt, Csóra Szabolcs

Békéscsaba: Máthé Gábor, Kun László Dávid, Mácsai László, Balog Zsolt, Zahorán Balázs, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás, Láza Dévald Márk, Kálmán Szilárd, Kmetykó Kevin, Konyecsni Zoltán. Cserék: Baráth Bence, Tóth Gergő Attila, Bozsó Milán, Kovács Ferenc, Bozó András.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Szekszárd: Pokorni Péter, Károly Viktor, Koch László, Kvanduk József, Fejes Péter, Havasi Dániel, Lékó Roland, Márkvárt Patrik, Kozics Barnabás, Preininger Patrik, Puskás Gábor. Cserék: Horváth Bálint, Hegedűs Márk, Rácz Ferdinánd, Horvát Gábor, Csigi Ádám, Márton Erik, Arena Ármin.
Vezetőedző: Kvanduk János

Gólszerző: Ilyés Tamás (40. perc).

Sárgalapok: Láza Dévald Márk (14. perc), Koch László (28. perc), Preininger Patrik (34. perc), Zelenyánszki László (87. perc), Balog Zsolt (91. perc).

line_purple

A hazaiak léptek fel támadólag, mégis a vendégek szerezhettek volna vezetést az első negyedóra végén, a Láza buktatásából kapott tizenegyesből, de Máthé kapus hárította a büntetőt. A szekszárdiaknak a folytatásban is több lehetőségük volt, mégis a csabaiak szereztek vezetést a 40. percben. Máthé óriási bravúrral hárított a vendég próbálkozást, ebből indult a kontra, melynek végén Zahorán beadását Ilyés fejelte Pokorni kapujába, 1-0.

Szünet után teljesen megváltozott a játék képe. Egyértelműen a csabaiak akarata érvényesült a pályán, akár három-négy góllal is növelhették volna előnyüket, amennyiben a kapu előtt határozottabbak. A győzelmük azonban így sem forgott veszélyben, mivel az ellenfél nem igazán jelentett veszélyt Máthé kapujára.

Sikerével a lila-fehér együttes sokat javított a pozícióján a bennmaradásért folyó külön versenyben.

Szenti Zoltán: – Hatalmas győzelmet szereztünk, óriási küzdelembrn – hiszen ezer sebből vérzik mindkét csapatunk. Nagyon fontos volt, hogy ebben a felállásban győzni tudtunk. Az első félidőben a büntető lehetett a meccs fordulópontja, amelyet Máthé Gabi bravúrral hárított. A második játékrészben több lehetőségünk is volt, az eredményjelző akár nagyobb különbséget is mutathatott volna a végén. A folytatásban jó lenne, ha többen is felgyógyulnának és több játékossal tudnék számolni.

Kvanduk János: – Sokat elmond a Békéscsaba elleni teljesítményünkről, hogy a két meccsen egyszer sem sikerült betalálnunk, ráadásul ezúttal büntetőt is hibáztunk. Tudtuk, hogy a csabaiak nagyon gyorsan tudnak átmenni támadásba és a kontráik mindig veszélyesek – ezt a mérkőzésen sokszor bizonyították. Nagyon nehéz volt megfelelő létszámú játékost felvonultatni az ellenfél térfelén, ahhoz hogy kombinatívak tudjunk lenni, hiszen nagyon gyorsan, hatalmas területeket futottak be és értek fel jól a kapunk elé. A játék képe alapján lehet, hogy egy iksz igazságosabb lett volna, de a kapu előtti játékban ezúttal felülmúltak minket a hazaiak. Szeretnénk a bajnokságban a középmezőny elejére kalibrálni magunkat, a 6-7-8. helyezéssel már elégedett lennék.

line_purple

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 26. fordulója vasárnapi matinéján a Szekszárd ellen javíthat pozícióján a Békéscsaba 1912 Előre együttese. A lila-fehérek vendége az erős középcsapattá izmosodó Szekszárd lesz, amely a 7-8. helyről aligha léphet előrébb vagy hátrébb. A csabaiaknak ellenben nagyon kellenének a pontok, de nincsenek irigylésre méltó helyzetben.

Szenti Zoltán: – Talán még a múlt hetinél is rosszabb képet festünk. Sérülések, eltiltások miatt a szombati napig csupán tizenegy játékosom van, nem is nagyon számíthatunk visszajátszókra, mivel hasonló okokból az első csapat kerete is kellően foghíjas. A Szekszárd igazán remekül teljesít ebben az évben, a téli erősítéseik is jól sikerültek. Nem csak a helyezések alapján tűnnek a mérkőzés esélyesének, de a pillanatnyi helyzetünk végett is. Abban bízom, hogy akik kevesebbet játszhattak az eddigiek során, átérzik a felelősséget és most főszereplőként előlépve odateszik majd magukat.

line_purple

Fotók 

Youtube

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1467220089995348/

line_purple

Webshop ajánló:
Szurkolói mez

line_purple