Békéscsaba 1912 Előre II. – Szekszárdi UFC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 401 másodperc.

szekszardi_ufc_150

NB III. Közép csoport 2015/2016. 25. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szekszárdi UFC

3-1 (1-1)

Időpont: 2016. április 3. (vasárnap) 16:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Berger József.

Asszisztensek: Zsákai Milán, Minda Gábor.

Békéscsaba: Máthé Gábor, Pilán Márkó, Huszár Gergő, Tatár Eduard, Zámbori Dániel, Borbély Bálint, Mácsai László, Beszterczei Attila, Szalai Dániel, Svedyuk Alex Pál, Tóth Dániel. Cserék: Baráth Bence, Vozár Dávid, Lászik Milán, Takács János Dávid, Bozsó Milán, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Boér Gábor.

Szekszárd: Horváth Bálint, Márton Erik, Koch László, Rátkai Gábor, Kvanduk József, Fejes Péter, Ranga Máté, Dallos Máté, Tóth Péter, Mészáros István, Arena Ármin. Cserék: Császár Gábor, Rácz Ferdinánd, Nagyváradi Olivér, Szabolcska Tamás, Szabó Milán, Hegedűs Edvin, Csigi Ádám.
Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Ranga Máté (6. perc), Tatár Eduard (47. perc), Tóth Dániel (71. és 80. perc).

Sárgalapok: Márton Erik (26. perc), Kvanduk József (91. perc).

Piroslap: Tóth Péter (75. perc).

Egy védelmi hiba miatt korán hátrányba kerültek a Lilák, de ez sem akadályozta meg őket, hogy türelmes, taktikus játékkal bedarálják a szekszárdiakat.

A 6. percben Ranga Máté ugorhatott ki akadálytalanul a védők között és egy az egyben vihette Máthé kapusra a labdát – aki ebben a szituációban már tehetetlen volt: 0-1.

Az első negyedóra után felébredt a hazai csapat és rendre támadásokkal és rögzített szituációkból elvégzett kapura lövésekkel, ívelésekkel veszélyeztetett. Borbély és Tóth nagy kedvvel játszott és többször is Horváth kapusnak kellett hárítania. A 23. percben Boér Gábor kényszerű cserét eszközölt, hiszen a sérült Pilán Márkó helyett Lászik kapott lehetőséget. Néhány perccel később Tatár próbálkozott 30 méterről kapura lőni – a találat ezúttal még elmaradt. A 27. percben pedig Szalai lövőkedve is megjött, a vendég hálóőr szép mozdulattal hárított. Hat perccel később Svedyuk került hatalmas helyzetbe, három méterről fölé ment a pettyes. Az első játékrész vége felé alább hagyott az iram, majd a hajrára ismét nyomás alá helyeztük a Baranya megyeieket.

A 47. percben Borbély sarokrúgása kitűnően tekeredett a rövid sarok felé, Tatárnak sikerült belepiszkálnia: 1-1.

A második félidő elején kissé álmosan kezdtünk, de ettől függetlenül sem tudtak újítani vendégeink. Az 59. percben cserével frissítettünk – Bozsó érkezett Mácsai helyett. Ezután igazából szinte csak egy kapura játszott az Előre, néhány megiramodáson kívül Máthé kapus munkája unalomba süllyedt. Szalai továbbra is nagyszerű teljesítményt nyújtott, a 67. és a 71. percben is tisztességesen a kapu felé irányította a játékszert. Utóbbi esetnél a kipattanó Tóth Dániel elé került, aki biztos lábbal kipókhálózta a jobb sarkot: 2-1.

A 75. percben 10 emberre fogyatkozott a vendég klub, hiszen Tóth Péter második sárgalapját is megkapta, így mehetett zuhanyozni.

A 81. percben ismét egy sarokrúgást követően ismét Tóth Dániel volt eredményes, ezúttal fejjel helyezett kiválóan: 3-1.

Az utolsó percekben mindkét szakvezető cserélt – Konyecsni és Dallos is pályára léphetett. A meccs vége felé előbb Borbély célozta meg 25 méterről a szekszárdi kaput – Horváth bravúrral hárított, majd búcsúzóul Tóth Dániel is eleresztett egy lövést. A játékvezető még Kvandukot jutalmazta sárga cédulával, aztán le is fújta a találkozót.

A mai győzelemmel újabb lépést tett második csapatunk, hiszen egy pozícióval feljebb kerültünk a tabellán.

Boér Gábor: – Ahogy arra számítani lehetett, nehéz mérkőzés kerekedett az összecsapásból és sajnos ismét sikerült nagyon korán nehéz helyzetbe hoznunk magunkat. Egy figyelmetlenség miatt tudott vezetést szerezni a Szekszárd, de véleményem szerint nagyon jól reagált a csapat – számtalan lehetőséget dolgoztunk ki mindkét játékrészben. Az első félidőben még nehézkesek voltak a befejezéseink, többször rossz döntéseket hoztunk, de a szünet előtt még sikerült egalizálnunk egy szerencsés góllal. Az ellenfélnek egyébként sansza sem volt további gólt szerezni, a kellő időben és helyen megfojtottuk a próbálkozásaikat. A második félidő elejébe sikerült kicsit bealudnunk, de szerencsére nem büntetett meg minket a sors – bár helyzetet ebben az időszakban sem tudtak kialakítani a vendégek, utána pedig magabiztosan és jól futballoztunk. A helyzeteink kis részét tudtuk csak gólra váltani, viszont nagy szükségünk volt a győzelemre – hiszen így talán sikerült magunkról leszakítani a Szekszárd együttesét. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat és bízom benne, hogy a bajnokság végére tényleg olyan rend lesz mindenki fejében, amilyet a szakmai stáb szeretne elérni. Örvendek, hogy győzni tudtunk!

Nagy Tamás: – Gratulálok a Békéscsabának.

line_purple

Boér Gábor: – Az aktuális fordulóban a sereghajtó Szekszárd együttese látogat hozzánk, ezért és a hazai környezet miatt is, csak a győzelem elfogadható számunkra, és erre is készülünk. Ez most hatványozottan is igaz, hiszen szeretnénk őket véglegesen leszakítani és ha nem akarunk a jövőben hátrafelé tekintgetni, akkor elengedhetetlen a három pont itthon tartása. A győzelemre érzésem és azon információk szerint, amelyek a rendelkezésemre állnak – minden esélyünk megvan, hiszen jobb csapattal rendelkezünk. Remélem, hogy a különbség ki is jön majd a kilencven perc alatt. Dominálni szeretnénk, irányítani a mérkőzést és bízom benne, hogy egy percig sem forog majd veszélyben a győzelem. Sérültek sajnos továbbra is vannak:  Szélpál, Kálmán és Pilán hosszabb sérüléssel bajlódik – így rájuk még mindig nem számíthatunk. Eltiltottunk szerencsére nincs, de könnyebb sérültjeink pályára lépése is az aktuális állapotuktól függ.

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/765297556940918/