Békéscsaba 1912 Előre II. – Szeghalmi FC

  szeghalmi_fc_150

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szeghalmi FC

9-1 (3-0)

Időpont: 2017. február 8. (szerda) 18:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (műfüves pálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Szelezsán György

Békéscsaba: Czinanó Áron, Vozár Dávid, Kmetykó Kevin, Tóth Gergő, Zahorán Balázs, Mácsai László, Balog Zsolt, Birtalan Botond, Kun László, Bence Zsolt, Konyecsni Zoltán. Cserék: Baráth Bence, Kovács Ferenc, Bozsó Milán, Fülöp Tamás.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Szeghalom: Baranyi Sándor, Elek Sándor, Cserna Richárd, Hajdú Bálint, Turcsek Szilveszter, Mészáros Máté, Gál László, Tóth Gábor, Mező Sándor, Veres Zsolt, Tatár Sándor. Cserék: Zsombok János, Seres Dániel, László Attila, Baligi Zoltán, Simicskó János, Kovács Zoltán.
Vezetőedző: Turcsek Zoltán

Gólszerzők: Konyecsni Zoltán (39. perc, 64. perc, 69. perc), Kun László (42. perc), Birtalan Botond (45. perc, 49. perc, 52. perc, 80. perc), Bozsó Milán (50. perc), Baligi Zoltán (70. perc).

line_purple

Immár harmadszor termelt kilenc gólt az Előre második csapata, bár az eredmény – legyünk őszinték – a vendégekre nézve hízelgő.

Az első játékrészt majdnem kihúzták találat nélkül a szeghalmiak, de a 39. percben Konyecsni megtörte a jeget és megkezdte a gólgyártást, amit ebben a félidőben még két másik is követett Kun László és Birtalan Botond jóvoltából. Mindkét mester cserékkel operált a szünetben, amely a mínusz egy fokos hideg miatt csak néhány percig tartott. A mérkőzés második részét is eredményesen folytatták a Lilák, hiszen Birtalan további 3, Konyecsni még 2 és Bozsó is 1 gólt szerzett. Összességében végig az Előre irányította a játékot – a második félidőre kiütközött az osztálykülönbség -, de néha hanyag eleganciával sikerült elpuskázni a lehetőségeket. Ettől függetlenül az edzőmérkőzés elérte célját, hiszen a tempó ezúttal sem maradt el – mindenki megkapta a meccsterhelést és a néha már "céllövölde" hangulat mindenképpen pozitív érzéseket keltett a labdarúgóinkban. A tanulságokat azonban le kell vonni, hiszen a harmadosztályú csapatok ellen az elpuskázott gólhelyzetek könnyen megbosszulhatják magukat.

Szenti Zoltán: – A mezőnyben megfelelően teljesített a csapat. Jól járattuk a labdát, jól építettük fel a támadásokat, de a végjátékot még pontosítanunk kell.

Turcsek Zoltán: – Negyven percig jól tartottuk magunkat, voltak szép támadásaink. Aztán jött egy rövidzárlat és öt perc alatt kaptunk hármat. A második félidőben cseréltünk is, de akkor már felhigult a játékunk. Felkészülési mérkőzésnek azonban teljesen megfelelt ez a kilencven perc, hiszen mindig hasznosabb egy erősebb ellenféllel játszani, mert akkor jobban meglátszódnak és kiütköznek a hibák, melyeket ki kell javítani a tavaszi rajtig. Sajnos csak most tudtunk először ilyen pályára jönni, eddig betonon edzettünk – így több játékosomnak is fáj a lába. Bízom benne, hogy lassan az időjárás is engedi, hogy megfelelő körülmények között készülhessünk tovább.

line_purple

Fotók

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1322455374513253/