Békéscsaba 1912 Előre II. – PMFC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 702 másodperc.

NB III. Közép csoport 2016/2017. 31. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – PMFC

0-3 (0-3)

Időpont: 2017. május 13. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Antal Péter

Asszisztensek: Sebestyén László, Molnár Alex

Békéscsaba: Hrabina Alex Gergő, Spitzmüller István, Balog Zsolt, Tóth Dániel, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás, Zahorán Balázs, Oláh László Dávid, Kálmán Szilárd, Babinyecz Balázs, Kmetykó Kevin. Cserék: Kovács Ferenc, Mácsai László, Kun László Dávid, Bozsó Milán, Baráth Bence, Láza Dévald Márk, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Pécs: Sólyom Csaba, Fekete Marcell, Kónya Kornél, Károly Bálint, Frank Richárd, Koller Krisztián, Kónya Dávid, Turi Tamás, Szabó Richárd, Fellai József, Bata Kristóf. Cserék: Gábor Péter, Lőrincz Bence, Rácz Áron, Nagy Zsombor, Bodor Márkó, Hleba Tamás.
Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Károly Bálint (11. perc), Frank Richárd (17. perc), Kónya Dávid (25. perc).

Sárgalap: Oláh László Dávid (19. perc), Fekete Marcell (33. perc), Turi Tamás (53. perc), Kónya Dávid (56. perc), Tóth Dániel (59. perc), Balog Zsolt (65. perc), Zelenyánszki László (70. perc), Koller Krisztián (86. perc).

Nézőszám: 120

A támadólag fellépő vendégek gyakorlatilag szűk félóra alatt eldöntötték a találkozót, hiszen jelentős előnyre tettek szert. A pécsi szurkolók szempontjából parázs hangulatú mérkőzésen összességében a jobb erőkkel bíró pécsi alakulat könnyedén gyűrte maga alá a hazai csapatot.

A 11. percben egy jobb oldali begurítást Károly Bálint továbbított a kapuba: 1-0. A 17. percben Frank a balösszekötő helyen egy lövőcselt követően tíz méterről passzolt Hrabina kapujába. A gyors előny birtokában még magabiztosabban gurigáztak a piros-fehérek és a 25. percben egy kapu előtti kavarodás után Kónya is feliratkozhatott a góllövők közé. A félidő végén Kálmán tizenegyest hibázott, így nem sikerült szépítés sem.

Mindkét mester cserékkel próbált frissíteni a szünetben, a csabai portát ezután már Baráth Bence védte tovább. A csapatok tovább gyűrték egymást és éledezni látszott a csabai támadósor, de a kidolgozott lehetőségeket nem sikerült gólra váltani. Úgy látszott, mindkét csapat beletörődött az eredménybe és kósza támadószándékon kívül más, a focira utaló jellemzőt nehéz volt felfedezni. Győzelmével a Pécs pillanatnyilag egy pozíciót előre lépett a tabellán, a Lilák viszont továbbra is küzdhetnek a bennmaradásért – ami nem lesz egyszerű feladat.

Szenti Zoltán: – A rendkívül gyors és jó képességű játékosokból álló Pécs hamar eldöntötte a mérkőzést. Gratulálok!

Márton Gábor: – A végeredményt illetően kicsit csalódott vagyok, mert sokkal több gól volt ebben a meccsben. Az első félidei játékunk rendben volt, a második viszont értékelhetetlen. Nem lehetünk azonban elégedetlenek, hiszen nyertünk és megyünk tovább.

line_purple

Ezzel együtt már csak négy fordulónyi lehetősége maradt második csapatunknak, hogy elmozduljon a kiesést jelentő helyekről és biztosítsa jövő évi harmadosztályú tagságát.

Az előttünk álló, a vendégek kérésére előrehozott szombat délutáni találkozón sem lesz egyszerű dolga Szenti Zoltán neveltjeinek, hiszen a pécsiek jelen pillanatban 20 győzelemmel, 4 döntetlennel, 6 vereséggel, valamint 64 bajnoki ponttal a táblázat harmadik helyén állnak és matematikailag még esélyük van az osztályváltást érő első hely megszerzésére is. Bár a sorsuk ilyen szempontból nem a saját kezükben van, hiszen a Budaörs csapatának hatalmas hibák sorozatát kellene elkövetnie, hogy a második helyezettel (Szigetszentmiklós) szembeni 10 pontos előnyüket nullára redukálják. Ettől függetlenül a mecsekaljai alakulat egészen biztosan mindent meg fog tenni a három pont megszerzése érdekében, így csapatunk kemény és izgalmasnak ígérkező megmérettetés előtt áll.

Amennyiben Márton Gábor csapata az NB III. Közép-csoport 31. fordulójában sikerrel végezne a Békéscsaba 1912 Előre II. otthonában, akkor a PMFC zsinórban harmadik győzelmét szerezhetné meg, tízesre nyújthatná veretlenségi szériáját és így még közelebb kerülhetne a második helyhez.

A 14. fordulóban Pécsett, 2016. november 6-án elszenvedett 4-0-ás vereség miatt mindenkit fűt a visszavágás vágya és ehhez a lehetséges visszajátszók hathatós közreműködése is nagy segítség lehet. Továbbra is igen szoros a kiesési zóna, hiszen a 10-15. helyek között mindössze egyetlen mérkőzésnyi, azaz három pontnyi különbség van. A sereghajtók (Gyula, Dabas-Gyón és Méhkerék) közül utóbbi kettő leszakadni látszik és sorsuk nagyjából már a forduló után megpecsételődhet. Az már korábban eldőlt, hogy a Komló egy osztállyal lejjebb folytathatja, viszont a szombaton délután 17:30 órától kezdődő Gyula – Méhkerék mérkőzésen elméletben konkretizálódhat egy újabb búcsúzó.

Különös figyelmet érdemel Károly Bálint – a pécsiek gólfelelőse – hiszen a szezonban már 18 találatnál jár. A Lilák viszont továbbra is bízhatnak a házi góllövőlistát vezető Kálmán Szilárd pontrúgásaiban, aki nyolc találatot jegyezhet neve mellett.

Szenti Zoltán: – A csoport egyik legszervezettebb és leggyorsabb csapatát fogadjuk, amely az ezüstéremért harcol. Nekünk viszont az ellenfelekre való tekintet nélkül pontot-pontokat kell gyűjtenünk ahhoz, hogy legyen esélyünk felkapaszkodni a bennmaradást érő helyek egyikére. Nem mondom, hogy egyszerű kihívás előtt állunk, de fegyelmezett játékkal elérhetjük célunkat. A pontos keretet a szombat délelőtti edzés után egyeztetjük Boér Gáborral, de minél több visszajátszóra lenne szükségünk ahhoz, hogy eredményesek lehessünk. Jó kiinduló alap, hogy az első csapatnál sincsenek sérültek vagy eltiltottak és saját keretünkből is mindenki rendelkezésre áll.

A Békéscsaba 1912 Előre – PMFC mérkőzés játékvezetőjeként Antal Pétert akkreditálta a szövetség. Az 1986-os születésű sporival legutóbb 2017. február 19-én, a Méhkerék – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 mérkőzésen találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 106 sárga- és 13 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Sebestyén Lászlót és Molnár Alexet jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 2016/2017. 31. fordulójának első hat mérkőzését 2017. május 13-án (szombat) rendezik meg: 17:00 órától Békéscsaba – PMFC, 17:30 órától Komló – Dunaújváros, Gyula – Méhkerék, Szekszárd – Hódmezővásárhely, Budafok – Dunaharaszti, Mórahalom – Pénzügyőr, a maradék három összecsapásra pedig 2017. május 14-én (vasárnap) 17:30 órától Dabas-Gyón – FTC II., Szentlőrinc – Szigetszentmiklós, Paks II. – FC Dabas párosításokban kerül sor.

Az előrejelzés szerint szombaton Békéscsaba térségében 22 Celsius fokos maximális hőmérséklet és délután sajnos nagy valószínűséggel tisztességes, körülbelül 11 mm körül csapadék valószínűsíthető. A nap 2017. május 13-án 20 óra 13 perckor nyugszik.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét! A harmadosztályú mérkőzésre ingyenes a belépés.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

line_purple

Fotók 

YouTube 

Élő tudósítás

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/454198434917452/

line_purple

Webshop ajánló:
Zászló

line_purple