Békéscsaba 1912 Előre II. – Mórahalom VSE

NB III. Közép csoport 2016/2017. 28. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Mórahalom VSE

2-1 (2-0)

Időpont: 2017. április 23. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Györki Bence József

Asszisztensek: Farkas Dávid, Kurinka Béla

Békéscsaba: Hrabina Alex, Babinyecz Balázs, Zahorán Balázs, Zelenyánszki László, Ilyés Tamás, Bényei Balázs, Oláh László Dávid, Szajkó Dévald Márk, Beszterczei Attila, Kálmán Szilárd, Kmetykó Kevin. Cserék: Baráth Bence, Vozár Dávid, Tóth Gergő Attila, Kun László Dávid, Bozsó Milán, Mácsai László, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Mórahalom: Halász Krusztián, Lászik Milán, Busa Bence, Zámbó Dániel, Pócs Tamás, Magyar György, Crkvenjakov Dalibor, Podonyi Norbert, Bokányi Richárd, Szücs Szasa, Szalma Gergely. Cserék: Révész Máté, Mészáros Tibor, Juhász Jónás, Pócs Dániel, Zsoldos Ákos, Várda Ákos, Fodor Ádám.
Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa

Gólszerző: Kálmán Szilárd (18. és 24. perc), Szalma Gergely (62. perc).

Sárga lapok: Láza Dévald (20. perc), Lászik Milán (24. perc), Podonyi Norbert (39. perc), Bényei Balázs (61. perc), Oláh László (79. perc), Mácsai László (84. perc), Zámbó Dániel (88. perc).

Kálmán Szilárd kivételes rúgótechnikáját kihasználva, értékes három ponttal gyarapodott vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgó-csapata, amely ezzel folytatta a felzárkózást a bennmaradást érő pozíciókat elfoglaló riválisok mögé. Szenti Zoltán együttese az első félidőben a támadójátékból vizsgázott jól, szünet után pedig védőmunkában teljesített eredményesen.

Alig telt le az első negyedóra, máris vezetést szerzett a mezőnyben aktívabb hazai gárda. A 18. percben a baloldalról végzett el szögletet Kálmán Szilárd, aki jobbal érintés nélkül tekerte a labdát a kapuba, Halász nagy megrökönyödésére, 1-0. A következő említésre méltó eseményt is Kálmán jegyezte, aki a 24. percben 32 méteres szabadrúgásból tette még frusztráltabbá a vendégek kapusát, a játékszer a felső lécet is érintve kötött ki a hálóban, 2-0. Ezt követően is a hazaiak akarata érvényesült, igaz újabb gólt már nem tudtak szerezni.

A második félidőre támadóbb szellemű Mórahalom futott ki pályára és a 62. percben szépíteniük is sikerült. A csabaiak a továbbiakban védekezésre szorultak, de ezt sikeresen oldották meg, miközben egy-egy kontrából veszélyezteti is tudtak. A vendégek mezőnyfölénye pedig nem társult átütőerővel, így azután Békéscsabán maradt az értékes három pont.

Szenti Zoltán: – Az első játékrészben, a két gyönyörű rögzített helyzetből elért gólunk után, a második félidőben mindent egy lapra tett fel a vendég csapat és nyomás alá helyezett minket. Kettő nullás eredménynél Oláh Laci eldönthette volna végleg a mérkőzést, hiszen egy százas ziccert hagyott ki. A srácok hősiesen védekeztek, cserékkel is próbáltunk frissíteni, de egy ellentámadásból szépítettek a mórahalmiak. Nagy küzdelem folyt a pályán, ahogy azt a színes lapok száma is mutatja, de a végén mi tudtunk ebből jobban kijönni a mai napon.

Vojnic-Zelic Sasa: – Ahogy a Békéscsabának, nekünk is nagy szükségünk volt a három pontra, de legalább egyre. Sajnos negyvenöt perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk, olyan szituációkból, amelyek elkerülhetők lettek volna. A második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy egy lapra feltettünk mindent, nem volt veszteni valónk. Sajnos nincs már sok hátra a bajnokságból, így muszáj volt mindent megtennünk a pontmentésért, de ez a mai napon nem jött össze. Ettől függetlenül főképp a második félidőben mutatott játékkal elégedett vagyok, csináljuk tovább a dolgunkat és célunk a biztos bennmaradás. Gratulálok a Békéscsabának!

Hét alkalma maradt második csapatunknak, hogy elmozduljon a kiesést jelentő helyekről és biztosítsa tagságát a 2017/2018-as harmadosztályú bajnokságban.

Ezúttal a tabella 10. helyezettjét, a csongrád megyei Mórahalom együttesét fogadjuk a Kórház utcai centerpályán és az utóbbi két felvonás sormintája szerint győzelem járna ki Szenti Zoltán neveltjeinek. Az előző fordulóban kiütéssel (5-0) győzőtt a Budaörs, bár nyilván csapatunknak nem velük kell felvenni a versenyt, hiszen céljaink egészen másképp festenek. A bajnoki táblázat végén továbbra is vérre menő küzdelem folyik a biztos bennmaradást jelentő 12. helyért, mivel a 9-16. pozíciók között mindössze hat egységnyi különbség van – ami azt jelenti, hogy szerencsésebb esetben akár két forduló alatt is felborulhat az eddigi sorrend. A mórahalmiak némileg megnyugodhatnak, hiszen a 27 lejátszott mérkőzés alatt összegyűjtött 9 győzelem, 6 döntetlen és 12 vereség mérleggel, összesen 33 pont szerepel a nevük mellett. Ettől függetlenül számukra is csak a három pont megszerzése jelenthet értékelhető teljesítményt. A sor végén kullogó Komló már idejekorán kiszállt a játékból, biztos kiesőként írhatjuk le őket. Azt viszont, hogy a Gyula, FTC II., Dabas-Gyón, Békéscsaba és Méhkerék ötösfogatból ki nevethet a végén, egyelőre nem tudni?! A Lilák második csapatának minden esetre egyetlen célja lehet: csak az előttük álló mérkőzésre koncentrálni, kihozni magukból a maximumot és itthon tartani a három pontot, hiszen az eddig termelt 7 győzelem, 6 döntetlen és 14 vereség, jelen pillanatban csak a 16. helyre elegendő. A győzelem megszerzése viszont egyáltalán nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen 2016. október 16-án, a 11. fordulóban 6-0 arányú vereséget szenvedtünk idegenben – bár az akkori Mórahalom egyáltalán nem ugyanaz, mint most. Színes lapok miatti eltiltott egyik fél keretében sincs

Szenti Zoltán: – A soron következő mérkőzést hazai körülmények között mindenféleképpen meg kell nyernünk. Kapok majd visszajátszókat is, így remélhetőleg sikerül ütőképes csapattal kiállni. Bízom benne, hogy minden játékos átérzi a feladat jelentőségét és megfelelő teljesítménnyel sikerül itthon tartani a harom pontot. Kun bajlódik kisebb sérüléssel, rajta kívül mindenki rendelkezésre áll.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – Mórahalom mérkőzés játékvezetőjeként Györki Bence József került kijelölésre, akivel eddig még nem találkoztunk. Az 1992-es születési spori pályafutása alatt összesen 164 sárga- és 18 piros lapot osztott ki. Segítőiként Farkas Dávidot és Kurinka Bélát delegálta a szövetség. Jó mérkőzést, hasznos munkát kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 28. fordulójának küzdelmei április 22-én (szombaton) kezdődtek: 16:00 órától Pénzügyőr – Gyula, 17:00 órától Szigetszentmiklós – Dunaújváros és Pécs – Budafok párosításokban. Április 23-án (vasárnap) 11:00 órától rendezik meg a Békéscsaba – Mórahalom meccset, majd 17:00 órától Dunaharaszti – Szentlőrinc, Hódmezővásárhely – Komló, Méhkerék – FTC II., FC Dabas – Szekszárd, Paks II. – Dabas-Gyón összecsapásokkal fejeződik be a harmadosztályú program.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét! A harmadosztályú mérkőzésre ingyenes a belépés.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

line_purple

Fotók 

YouTube 

Élő tudósítás

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/780172562159192/

line_purple

Webshop ajánló:
Könyv

line_purple