Békéscsaba 1912 Előre II. – Dunaharaszti MTK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 517 másodperc.

dunaharaszti_mtk_150

NB III. Közép csoport 2016/2017. 17. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Dunaharaszti MTK

1-1 (1-0)

Időpont: 2016. november 27. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél

Asszisztensek: Minda Gábor, Sebestyén László

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

Békéscsaba: Máthé Gábor, Kmetykó Kevin, Fehér Zsolt, Babinyecz Balázs, Vozár Dávid, Mácsai László, Balog Zsolt, Kálmán Szilárd, Kun László Dávid, Oláh László Dávid, Tóth Dániel. Cserék: Baráth Bence, Bozsó Milán, Konyecsni Zoltán, Takács János Dávid, Tóth Gergő Attila.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Dunaharaszti: Szacskó László, Farkas Tamás, Nyéki Márk, Rétsági Ákos, Márton Dávid, Kovács Gergely, Gacsal Norbert, Dallos Gábor, Rebecsák Szilárd, Benke Bálint, Mészáros Dániel. Cserék: Gatyel Norbert, Vasvári Zoltán, Bozsik Viktor, Szanku Kristóf, Unyi Barnabás, Vitányi Gergő.
Vezetőedző: Króner Péter

Gólszerzők: Kálmán Szilárd (24. perc), Bozsik Viktor (76. perc).

Sárgalapok: Nyéki Márk (75. perc), Dallos Gábor (92. perc), Szanki Kristóf (93. perc).

Nézőszám: 80

line_purple

A kezdőrúgástól a csabaiak irányították a játék menetét, több lehetőséget alakítottak ki és a félidő derekán a vezetést is megszerezték. Az igen aktív Mácsai harcolt ki szabadrúgást 30 méterre Szacskó kapujától, amiből Kálmán tekerte a labdát a ficakba: 1–0. Továbbra is támadásban maradtak a lila-fehérek, a látogatók meglehetősen passzívnak bizonyultak, inkább csak az eredmény őrzésére törekedtek.

A második félidő első negyedórájában sem utalt különösebb jel arra, hogy pontot akarnának szerezni. A folytatásra azonban aktívabbak lettek, Máthé kapusnak kétszer is komoly szerepe volt abban, hogy nem sikerült egyenlíteniük. A 76. percben viszont már a hálóőr is tehetetlennek bizonyult a csereként beálló Bozsik fejesével szemben: 1-1. A végjátékban immár a győzelemért rohamozott a Haraszti, de a hazai együttes kivédekezte az utolsó perceket.

Lehetőségei alapján az első félidőben döntésre vihette volna a dolgot a Békéscsaba, még szünet után is akadt százszázalékos ziccere, végül azonban meg kellett elégednie az egy ponttal, mert egy védelmi hibát kihasználva egyenlített a vendégcsapat.

Szenti Zoltán: – Az első félidőben kifejezetten jól futballoztunk és a vezetést is sikerült megszerezni. A szünetben mondtam a srácoknak, hogy a mai napon egyéni hiba nem fér bele – ami sajnos szinte menetrendszerint érkezett. Hozzátenném, hogy a vezetés birtokában két méterről nem sikerült az üres kapuba rúgnunk a labdát – így két pontot a pályán hagytunk. Bízom benne, hogy szerdán sikerül javítanunk és győznünk – szerencsére az első csapat itthon lesz, így valószínűleg számithatok erősítésekre. Nagyon fontos lenne a következő mérkőzésen begyűjteni a három pontot, az utolsó meccset pedig ennek tudatában majd meglátjuk.

Króner Attila: – A korai kezdési időpont annyira nem esett jól nekünk, így az első félidőt átaludtuk. A második játékrészre azonban sikerült teljesen más szellemben kijönnünk és úgy érzem, ha lett volna még tíz percünk, akkor a magunk javára is tudtuk volna fordítani a mérkőzést. Így összességében igazságosnak tartom a pontosztozkodást. A múlt héten nagyon jól játszott a két támadóm, a mai napon azonban enerváltabbak voltak, így muszáj volt cserékkel belenyúlnom a meccsbe, ami azt hiszen jól sikerült – hiszen akár a másik cserém is majdnem gólt szerzett. A következő fordulóban Pécsre látogatunk, nagy bravúr lenne pontot elhozni. A célunk a biztos bennmaradás egyelőre.

line_purple

Már november 26-án megkezdődnek a harmadosztályú bajnokság 17. fordulójának küzdelmei, így ezen a napon 5 mérkőzést rendeznek meg, vasárnapra pedig már csak 4 összecsapás marad.

Hétközben (szerdán és csütörtökön) is pótoltak a 15. fordulóból elmaradt két meccset, melyeken a következő eredmények születtek: Szentlőrinc – Dunaújváros 3-2, Komló – Ferencváros II. 0-3. A Békéscsaba második csapata előtt is húzós napok állnak, hiszen a fordulásig nyolc nap alatt három hazai megmérettetés előtt állnak, vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban. A Dunaharaszti után november 30-án (szerdán) 13:00 órától pótoljuk a 15. fordulóból elmaradt Békéscsaba 1912 Előre – FC Dabas mérkőzést, majd az őszi szezon záró meccsén, december 4-én (vasárnap) 11:00 órától a Hódmezővásárhely érkezik a viharsarokba. A szerezhető kilenc pontból illene minél többet itthon tartani, hogy a bennmaradásért folytatott küzdelem nehogy okafogyottá váljon tavaszra.

Szenti Zoltán: – Zsinórban három hazai mérkőzést játszunk, melyeken legalább hét pont begyűjtését tervezzük, mert ezzel életben tarthatnánk a tavaszi reményeinket. Első ellenfelünk a reménybeli felemelkedés felé vezető úton a Dunaharaszti lesz, amely elég szélsőségesen teljesít ősszel, pozitív és negatív meglepetésekre egyaránt képes. Munkás csapat hírében áll a Duna-parti alakulat, mindenképpen oda kell figyelnünk rájuk, még ha nincs is más választásunk, mint menekülni a győzelme. Nem túlságosan kedvez számunkra, hogy egy napon van a két együttesünk bajnokija, és Láza sérülése is gondot okoz, akinek meg kell műteni a térdét – így ő tavasznál előbb már biztosan nem léphet pályára. Viszont jó hír is akad: az első csapat kerete majdnem teljes, ami annyit jelent, hogy számíthatunk visszajátszókra. Eltiltottunk nincs, bízunk a számunkra kedvező eredményben!

line_purple

Élő tudósítás  Fotók Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1820649131526064/