Békéscsaba 1912 Előre II. – Dabas-Gyón FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 920 másodperc.

NB III. Közép csoport 2016/2017. 30. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Dabas-Gyón FC

7-1 (3-1)

Időpont: 2017. május 7. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Veizer Roland

Asszisztensek: Bornemissza Norbert, Mohos Mátyás Tamás

Békéscsaba: Hrabina Alex, Tóth Gergő Attila, Balog Zsolt, Oláh László Dávid, Ilyés Tamás, Viczián Tamás, Láza Dévald Márk, Beszterczei Attila, Kálmán Szilárd, Kelemen Dávid, Kmetykó Kevin. Cserék: Baráth Bence, Vozár Dávid, Kun László Dávid, Bozsó Milán, Mácsai László, Kovács Ferenc, Konyecsni Zoltán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Dabas-Gyón: Gecse Gyula, Riba Zoltán Dániel, Csepregi Richárd, Lannert Bence, Karikás Krisztián Norbert, Dunai András, Poncok Csaba, Nagy Adrián, Kozma István, Szabó Attila, Katona Balázs. Cserék: Verebélyi Konrád, Daruka Dominik, Erdős Benjámin Tibor, Horváth Zoltán, Kocsis Dávid, Sztranyovszky Márk.
Vezetőedző: Iszák Gábor

Gólszerzők: Kálmán Szilárd (8., 56. és 79. perc), Kmetykó Kevin (9. perc – öngól, 11. és 16. perc), Viczián Ádám (49. és 74. perc).

Sárgalap: Hrabina Alex (42. perc), Szabó Attila (55. perc), Dunai András (67. perc).

Nézőszám: 120

Mozgalmasan indult a meccs. A 8. percben középről jutott szabadrúgáshoz az Előre, Gecse kapujától 25 méterre. A labdát Kálmán mesterien tekerte el a sorfal mellett a jobb sarokba, 1-0. Szinte a középkezdésből egalizáltak a vendégek, Riba lövésébe Kmetykó ért szerencsétlenül, így Hrabina már tehetetlen volt, 1-1. Túl sokáig a válasz sem váratott magára, hiszen a 11. percben a támadással felfutó védő, Kmetykó volt jókor, jó helyen és visszaállította a korábbi rendet, 2-1. A csabaiak lendületben maradtak és a 16. percben egy bal oldali szögletre ismét Kmetykó érkezett a legjobb pillanatban és mintegy 8 méterről középről mintaszerűen bólintott a hálóba, 3-1. Magabiztos előnye birtokában is lendületben maradt a csabai gárda, a játék szinte végig a dabasiak térfelén folyt, akik csak a félidő végén tudtak kijönni a szorításból, igaz akkor okoztak némi kalamajkát a hazai kapu előterében.

Szünet után is a hazaiak léptek fel kezdeményezőn, ennek a jutalma lett a 49. percben Viczián találata, 4-1. Az 56. percben Kálmán Szilárd tekert egy újabb szabadrúgást Gecse kapujába, ezúttal a tizenhatos vonaláról, 5-1. Változatos játék folyt, sok helyzettel, a közönségnek nem volt ideje unatkozni. A gól sem maradt el, a 74. percben Viczián talált újra a vendégek kapujába, 6-1. Szétesett a Dabas-Gyón, ezt kihasználva a 79. percben Kálmán immár a harmadik találatát jegyezhette, 7-1.

Az ötletes játékkal kirukkoló csabai gárda tetszetős támadásokkal és szép gólokkal örvendeztették meg kitartó közönségüket és értékes három pontra tettek szert – a látogatók rovására, akiknek sorsa ezzel a vereséggel könnyen megpecsételődhet.

Szenti Zoltán: – Nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk, jól játszott a csapat. Hozzá kell tenni, hogy ez az összeállítás egy kicsit más volt, mint az eddigiek. Üröm az örömben, hogy magassági fölényünk ellenére a rögzített szituációkban rendszeresen helyzeteket tudtak kialakítani vendégeink. Több alkalommal kapus bravúrra és önfeláldozó védőmunkára is szükség volt, hogy az eredmény így alakulhasson. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a jövő héten is itthon játszunk és mivel a mi mérkőzésünk egy nappal korábban lesz, mint az NB2-es, így a három félidős szabály miatt, akkor is kaphatok majd visszajátszókat.

Molnár Giuliano: – Nagyon jó körülmények között tudtunk Békéscsabán játszani, amit ezúton is köszönünk. Úgy készültünk, mint egy döntő mérkőzésre, hiszen számoltunk azzal, ha ma itt nem győzünk, akkor már nagyon nehéz lesz bennmaradni. Sajnos nem úgy sikerültek a dolgok, mint ahogy elképzeltük, így a hátralévő mérkőzéseken már nagyon nehéz dolgunk lesz és nagyon kicsi az esély arra, hogy a harmadosztályban folytathassuk. Kijött a különbség a két együttes között – bár hozzátenném, hogy nálunk is nagyon sok a fiatal, viszont ha bent akarunk maradni, akkor sokkal többet kellett volna mutatnunk akár játékban, akár hozzáállásban. Rengeteg hibát vétettünk, ez ilyen szinten sem megengedhető – függetlenül az esetleges képességbeli különbségektől. Ennél sokkal több koncentrációra és lelkesedésre lesz szükségünk a jövőben.

line_purple

Második együttesünk ádáz küzdelmet folytat NB3-as tagságának biztosítása érdekében. Az utóbbi hetek erőfeszítéseinek köszönhetően, a biztos bennmaradást érő tizenkettedik pozíciótól jelen pillanatra már csak egy győztes mérkőzésnyire, mindössze három pontnyira olvadt a lemaradásunk.

Erre a helyre azonban akadnak más jelentkezők is, hiszen a 11-15. helyen bármelyik együttes számára elvileg biztosítható a megfelelő helyezés. A Lilák számára továbbra is az egyetlen járható út, hogy a hátralévő három hazai, két idegenbeli mérkőzésen a lehető legtöbb megszerezhető pontot be kell gyűjteni és bizakodni abban, hogy kedvezően alakulnak számunkra az események. A két mérkőző fél között mindössze két bajnoki egység a különbség, így a döntetlen egyik csapat számára sem lenne megnyugtató ezúttal. Vendégeink 29 lejátszott mérkőzés után 28 ponttal, 8 győzelem, 4 döntetlen és 17 vereség mérleggel a tabella 16. (kiesést jelentő) helyén áll, míg a Békéscsaba 1912 Előre II. 8 győzelem, 6 döntetlen és 15 vereséggel és 30 bajnoki egységgel, a szintén zenész 17. pozícióból várja a 30. fordulót. Biztos kiesőként felírhatjuk a Komlót, matematikailag viszont még az utolsó előtti helyen álló Méhkerék is odaérhet.

Nem egyszerű a feladat, hiszen mindkét együttes nyomás alatt és pontszerzési kényszerben lép pályára és a 13. forduló 2016. október 30-i mérkőzésén elszenvedett 5-2-es vereség óvatosságra és megfontoltságra int. Csapatunk legutóbbi mérkőzésén 2-0 arányban kikapott Pakson, míg vendégeinket hazai pályán négy góllal tömte ki a Dunaújváros. A Pest megyeiek április elseje (4 forduló) óta egyáltalán nem szereztek pontot, így reméljük nem Békéscsabán törik meg a jég. Az Előre keretében Zahorán Balázs összegyűlt öt sárga cédulája miatt eltiltott, a dabasiaknál viszont ilyen jellegű megszorításokkal nem kell számolni.

Szenti Zoltán: – A tavalyi idegenbeli mérkőzésen 0-2-es eredménynél már azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést – nem úgy lett. Vasárnap viszont igyekszünk majd kiköszörülni a csorbát, hiszen az utóbbi időben hazai pályán jók vagyunk és a bízom benne, hogy a két visszajátszó hatalmas segítséget jelent majd a számunkra sorsdöntő mérkőzésen. Remélem, hogy mindenki maximálisan odateszi magát és megfelelő teljesítménnyel és koncentrációval számunkra kedvező eredmény születik, így továbbra is lesz esélyünk a bennmaradás kiharcolására.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – Dabas-Gyón mérkőzés játékvezetőjeként Veizer Rolandot akkreditálta a szövetség. Az 1979-es születésű sporival legutóbb 2017. március 19-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Kisvárda Master Good 0-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt eddig 338 sárga- és 29 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Bornemissza Norbertet és Mohos Mátyás Tamást jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 30. fordulójának küzdelmei május 6-án (szombaton) kezdődnek: 17:00 órától Pénzügyőr – Budafok, 17:30 órától pedig Szigetszentmiklós – Komló párosításokban. A forduló május 7-én (vasárnap) 11:00 órától folytatódik a Békéscsaba 1912 Előre II. – Dabas-Gyón FC mérkőzéssel, majd 17:30 órától Méhkerék – Szentlőrinc, Pécs – Paks II., FC Dabas – Mórahalom, Dunaharaszti – Szekszárd, Hódmezővásárhely – Gyula, valamint Dunaújváros – FTC II. összecsapásokkal fejeződik be.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét! A harmadosztályú mérkőzésre ingyenes a belépés.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

A Keleti-csoportban éllovas Kazincbarcika 64 egységgel áll az élen, nyolc ponttal megelőzve a második Monort (56) és kilenccel a harmadik Jászberényt (55). A következő fordulóban utóbbi két együttes egymással találkozik, adott esetben tovább nőhet a különbség az éllovas és az üldözők között. Az őszi eredmények alapján már nemigen érhető utol a Barcika – a hátralevő öt ellenfél ellen is utóbbi hozta a legjobb eredményt az őszi hajrában.

Matematikailag még a Közép-csoportban is három bajnokesélyes van, de a kupa elődöntőjéig menetelő Budafok előnye (72) itt is tetemes, tíz pont a 62 egységgel álló második Szigetszentmiklós előtt, melyet eggyel lemaradva, 61-gyel követ a Pécs. Ugyan a listavezető a hátralevő öt vetélytársa ellen korántsem volt magabiztos (a Hódmezővásárhelytől és a Szigetszentmiklóstól is otthon kapott ki), várhatóan ötnél több pontot fog gyűjteni a hajrában, ami biztosan bajnoki címet ér.

Nyugaton kettőre csökkent a bajnokesélyesek száma: az élen az ETO FC Győr áll 69 ponttal, míg a második helyet az Érdi VSE birtokolja 62 egységgel. A győriek sorozatban 14 győzelemnél járnak, aligha elképzelhető, hogy változás lesz az élen. A széria éppen az utolsó őszi fordulókban kezdődött, a Gyirmót II elleni vereség után, az a józanító pofon lendítette be a csapatot, és jobban is teljesítettek így az első kört záró fordulókban, mint az üldöző érdiek.

A bajnokesélyesek közül csak az ETO-nak és a Jászberénynek van egyelőre NB II-es licence – amennyiben később sem változik ez a helyzet, úgy a zöld asztal mellett dőlhet el a feljutás. A következő idényre NB II-es licencet kapott még az NB III-ból az Ajka és a Kaposvár is.

line_purple

Fotók 

YouTube 

Élő tudósítás

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1491034984281392/

line_purple

Webshop ajánló:
Bögre

line_purple