Békéscsaba 1912 Előre II. – Budafoki MTE

budafoki_mte_150

NB III. Közép csoport 2016/2017. 10. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Budafoki MTE

0-1 (0-0)

Időpont: 2016. október 9. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Veizer Roland

Asszisztensek: Kövér Tamás, Török Sándor

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

A mérkőzésről Facebook oldalunk vonatkozó Esemény rovatában élőben tudósítunk.

Békéscsaba: Máthé Gábor, Vozár Dávid, Kmetykó Kevin, Babinyecz Balázs, Láza Dévald Márk, Beszterczei Attila, Balog Zsolt, Kálmán Szilárd, Kun László Dávid, Oláh László Dávid, Tóth Dániel. Cserék: Baráth Bence, Tóth Gergő Attila, Konyecsni Zoltán, Takács János Dávid, Mácsai László, Bozsó Milán.
Vezetőedző: Szenti Zoltán.

Budafok: Abu Attila, Vaszicsku Gergő, Patkós Imre Richárd, Grúz Tamás, Margitics Andor, Vég Bence, Huszty Dániel, Kovács Dávid, Vankó Imre, Veszelinov Vladimir, Oláh Lóránt. Cserék: Szabó Balázs, Nagy Dávid, Khiesz Kornél, Földi Dániel, Fekete Máté, Solt Pál.
Vezetőedző: Prukner László.

Gólszerző: Kovács Dávid (47. perc).

Sárgalapok: Vaszicsku Gergő (17. perc), Oláh László Dávid (35. perc), Vozár Dávid (82. perc).

Nézőszám:120

line_purple

Változatos mezőnyjátékkal telt az első félidő. A vendégek voltak valamivel veszélyesebbek, két komoly helyzetük adódott – Máthé egy alkalommal óriási bravúrral mentette meg a góltól a csabai kaput. A 47. percben már ő is tehetetlen volt, amikor a fővárosiak egy labdavesztésből indíthattak kontrát a felezővonal tájáról. A villámakció végén Kovács Dávid a jobb összekötő helyéről, 12 méterről lőtt laposan a kapuba, 0–1. A folytatásban a csabaiak próbálták feljebb tolni a védekezésüket, de a támadójátékuk nem volt olyan hatékony, hogy azzal visszahozhassák a meccset.

A vereség ellenére a hazai együttes fegyelmezett, jó játékkal kényszerítette nagy csatára a csoport egyik legerősebb csapatát, külön örömteli, hogy a saját nevelésű fiatalok a munka dandárjából alaposan kivették a részüket.

Szenti Zoltán: – Úgy érzem, hogy küzdelemben felvettük a versenyt egy nálunk sokkal jobb csapattal szemben. Sajnos ismét egyéni hiba miatt maradt a meccsben az egyik pont. Ettől függetlenül mentek a srácok, csinálták a dolgokukat – de a Budafok ezen a szinten jobb erőt képvisel.

Prukner László: – Természetesen örülünk a Békéscsaba elleni győzelemnek és talán nem vagyok elfogult, ha azt mondom: ezen a mérkőzésen mi irányítottuk a játékot, az történt a pályán, amit mi akartunk. Sajnos pontatlanok voltunk a végjátékban, ezért csak egy kínkeserves győzelem sikeredett. Sajnálatos módon ez már hetek óta így megy – függetlenül attól, hogy sorra szerezzük a három pontokat. Sok helyzetet dolgozunk ki, nagy erőfeszítéseket teszünk a gólszerzés érdekében és mindig csak egy-egy góllal sikerült jobban lehoznunk a mérkőzéseket, mint az ellenfél. Az ideálisnak nevezhető kezdőcsapatból többen is hiányoznak súlyos sérülések miatt, úgyhogy őket a mai napon is nélkülöznünk kellett – de akik pályára léptek tettek a győzelemért. A tulajdonosunk szeretné az egy osztállyal feljebb lépést, de ahogy látható – ebben az osztályban eléggé kiszámíthatatlanok az erőviszonyok: például azt sem lehet előre tudni, hogy melyik csapatban mikor lesznek visszajátszók és messze még a vége – meglátjuk.

line_purple

A harmadosztályú bajnokságban a héten is folytatódik a program és 2016. október 8-án (szombaton) három mérkőzést már lebonyolítanak. Vasárnap 11:00 órától a Békéscsaba is pályára lép, és az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező Budafoki MTE együttesét fogadjuk a Kórház utcában – így a mi mérkőzésünkkel együtt, összesen hat meccset rendeznek október 9-én.

Következő vendégünk kilenc lejátszott forduló után a tabella ezüsérmes pozíciójából várja a folytatást, mérlegük 7 győzelem és 1-1 döntetlen, valamint vereség. Így aztán bravúrszámba menne, ha az utolsó előtti helyen szerénykedő csapatunk pontot, esetleg pontokat tudna rabolni az egyik bajnokaspiránstól. Szenti Zoltán csapatát folyamatosan sérülések-betegségek hátráltatják, így a kezdő tizenegy kijelölése sokszor igen nagy fejtörést okoz. Nyilván kizárólag erre a tényezőre nem lehet kihegyezni az eddigi szerény eredményeket – 1 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség és 6 szerzett bajnoki egység – sokkal inkább a tapasztalatlanság és a rutintalanság számlájára írhatók a betlik. Ettől függetlenül szervezett és koncentrált játékkal okozhatunk meglepetést – hiszen a labdarúgás ettől szép. Minden esetre bizakodásra adhat okot, hogy a pénteki, Szolnok elleni felkészülési mérkőzésen több fiatal játékos is lehetőséget kapott és teljesítményükkel egyáltalán nem okoztak csalódást.

A mérkőzés játékvezetője Veizer Roland lesz, akivel 2014. május 10-én találkozhattunk utoljára a 2013/2014-es másodosztályú bajnokságban – akkor a Békéscsaba – Szigetszentmiklós (1-0) mérkőzést igazgatta. Segítői Kövér Tamás és Török Sándor személyében kerültek kijelölésre. Hasznos és jó munkát kívánunk!

Szenti Zoltán: – Talán a csoport legjobb játékosállományával rendelkező csapata látogat hozzánk. Úgy gondolom, hogy nagy bravúr kellene a győzelemhez, de természetesen a pontszerzésről egyáltalán nem mondunk le. A keretben nagy változásra nem lehet számítani, hiszen nem lesznek visszajátszók. A sérültjeink felépültek, kivéve Huszárt – de ettől függetlenül nem lesz egyszerű meccs ebben a formában. A jövőre nézve azonban biztató lehet, hogy a felkészülési mérkőzésen fiatal játékosaim egy része odatette magát és megállta a helyét. Remélem így lesz ez vasárnap is és akkor okozhatunk meglepetést.

line_purple

Fotók  Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/304715283233293/