Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 392 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 12. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

1-1 (0-0)

Időpont: 2017. október 8. (vasárnap) 15:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Horváth Róbert, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Nagy Róbert

Békéscsaba: Ribászki László, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Gránicz Patrik, Király Patrik, Kiss László, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Eszlátyi István, Ilyés Tamás, Urbin Péter, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Dlusztus András.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gyirmót: Sebők Zsolt, Szőcs László, Nagy Patrik, Présinger Ádám, Szegi Vince, Lengyel Dániel, Paku Roland, Varga Péter, Sebastian Zoltán Achim, Lázár Patrik, Kiss Máté. Cserék: Rusák Edvárd, Szalánszki Gergő, Stieber András, Jano Robert, Kőris Krisztián, Németh Zsolt, Sandal Dominik.
Vezetőedző: Molnár László

Gólszerzők: Kiss Máté (67. perc), Urbin Péter (78. perc).

Sárga lap: Szőcs László (49. perc), Mészáros Márk (56. perc), Kiss Máté (58. perc), Nagy Patrik (61. perc).

Nézőszám: 808

Nem bírtak egymással a felek a vasárnap délutáni rangadón, az viszont jól látszott, hogy taktikai és erőnléti szempontból is két jól felkészült együttes feszült egymásnak.

A 68. percben egy jobb oldali győri támadás futott a pályán, Szegi jó ütemben tálalt a jobb oldalon felfutó Kiss Máté elé, aki a 16-os vonalánál átvette a labdát, majd egy csel után, laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt, 0-1.

Tíz perccel a vendégek gólja után egyenlítettek a hazaiak: egy bal oldalról felívelt labdát, Urbin Péter vett át hét méterre Sebők kapujától, beforgatta a mögötte védekező Szőcsöt és öt méterről a kapu közepébe bombázott, 1-1.

Az időnként kemény belépőkkel és párharcokkal tarkított találkozón nem sajnálták magukat a játékosok. Látszott, hogy mindenki odateszi magát és adott esetben saját testi épségüket sem kímélték. A vendégek alaposan megerősített, öttagú védelemmel álltak fel, látszott, nem akarják a véletlenre bízni a dolgot. Ennek ellenére nem mondtak le a támadások vezetéséről sem, igaz jobbára a kontrákra építettek. Hamar kirajzolódott, hogy nem lesz gólszüret ezen a találkozón, ami érthető is abból a szempontból, hogy két meglehetősen egyforma csapat lépett pályára. A csabaiak enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, sőt a kezdeti meddő próbálkozások után, a félidő második részében időnként megkísérelték Sebők Zsolt kapuját bevenni. Elsőként Szatmári kísérletezett, ám mellé szállt a labda. Aztán kecsegtető helyzetben Gránicz elől tisztáztak a vendég védők, a túloldalon Paku az oldalhálóba lőtt. Végül Viczián fejesét fogta a vendégek portása, ám ennél többet nem jegyezhettünk fel az első játékrészben.

A szünet után minden ott folytatódott, ahol az első játékrészben véget ért. A vendégek foggal-körömmel védekeztek és figyeltek a kontralehetőségekre, a csabaiak rakkoltak és némi fölényben voltak, de igazán nem voltak veszélyesek a kapura. Viczián, majd Mészáros korai kényszerű kiválása nem hatott jól a lila-fehérekre, ráadásul egy formás támadás végén a Gyirmót előnyhöz jutott. Ettől vérszemet kaptak a házigazdák és egyre jobban beszorították ellenfelüket. Boér Gábor egymás után küldte be a cseréket, frissítve csapatát. Végül a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Urbin Péter egy remek alakítás végén betalált, egálra hozva ezzel a mérkőzést. A finisben is inkább a házigazdák domináltak, de már nem változott az eredmény, amely talán igazságosnak mondható.

Boér Gábor: – Reális az iksz, hiszen két nagyon jól felkészült és felkészített csapat találkozott egymással. Véleményem szerint egy picit az osztály szintjét meghaladó meccs volt. Nem is feltétlenül a látványos dolgokra gondolok, hanem küzdelemre, a párharcokra, a futómennyiségre. Gratulálok mindkét együttesnek, de sajnálom hogy nem tudtunk egy kis szerencsével közelebb kerülni a három pont megszerzéséhez. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor a döntetlen tényleg igazságos és örülök annak, hogy vesztes állásból sikerült felállnunk.

Molnár László: – Azt hiszem, hogy a döntetlen rendben van. Mindkét csapat igen jól felkészült a másikból és láthattuk, hogy mindkét együttes akart futballozni – ez volt a legfontosabb a mai napon. Taktikai szempontból be volt biztosítva mindkét alakulat, így nem is volt túl sok helyzet. A második félidőben egy kontrát be tudtunk húzni, vezettünk, de a Békéscsaba a folytatásban is megcsinálta a dolgát. Ki tudtak egyenlíteni és utolsó pillanatig bizonytalan volt a pontok sorsa. Ez volt a szép, ezen a meccsen. Meg vagyok elégedve, hiszen Békéscsabáról elvinni akár egy pontot, az nagyon jó.

A sérültekkel kapcsolatban: az elsődleges röntgen alapján Viczián orrcsontjából egy kis darab letörött, a vérzés felületi volt, így valószínűsíthetően nem annyira komoly a dolog, mint amilyennek látszott. A további vizsgálatok alapján dől el, hogy maszkkal vagy anélkül, és egyáltalán tudja-e vállalni a következő napok edzésmunkáját. Mészáros Márk vádlisérülést szenvedett, a hétfői ultrahang után többet tudunk majd. Gránicz Patriknak is izomfájdalmai voltak, további vizsgálatok szükségesek a pontos diagnózishoz.

Fotók 

Élő tudósítás 

Információk 

Jegyzőkönyv

Tabella

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/210067369531307

line_purple