Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 364 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 37. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

0-0 (0-0)

Időpont: 2017. május 28. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Berényi Ákos, Szvetnyik Bence

Tartalék játékvezető: Szilágyi Sándor

Békéscsaba: Ribánszki László, Bényei Balázs, Babinyecz Balázs, Birtaland Botond, Szalai Dániel, Bagi István, Fehér Zsolt, Nagy István, Juhász György, Viczián Ádám, Pilán Márkó. Cserék: Máthé Gábor, Nascimento de Oliveira Fabio, Urbin Péter, Tóth Dániel, Gránicz Patrik, Beszterczei Attila, Szélpál Norbert.
Vezetőedző: Boér Gábor

Dorog: Demjén Patrik, Füredi Patrik, Medgyes Zoltán Henrik, Tóth Martin, Mészáros Áron, Szedlár Zoltán, Koronczai Benjamin, Csató Martin, Kővári Róbert, Tomás Lénárt, Simon Attila. Cserék: Sitku Illés, Perovic David, Fekecs Dávid, Vígh Ádám, Hartyán Dániel, Grabant Péter, Zima Ádám.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Sárgalapok: Fehér Zsolt (32. perc), Simon Attila (33. perc), Bényei Balázs (55. perc), Pilán Márkó (62. perc), Gránicz Patrik (65. perc).

Nem sokáig keresték a fogást egymáson a csapatok, néhány perc után a közepesnél élénkebb iramban kezdtek futballozni. Jelentős küzdelem folyt a mezőnyben, de igazán nagy helyzet kevés akadt. Az első fél órában mindkét alakulat előtt egy-egy komolyabb lehetőség adódott, de csabaiaknál Szalai Dániel lemaradt egy kecsegtető helyzetről, a túloldalon pedig Ribánszki védett egy nagyot. A játékrész utolsó harmadában a dorogiak bizonyultak aktívabbaknak, Medgyes, majd az egykori békéscsabai Simon Attila előtt adódott nagy helyzet, de Ribánszki ismét a helyén volt.

A fordulás után nem sok hiányzott, hogy előnyhöz jussanak a vendégek: egy szép akció végén Juhász György mentett, de olyan szerencsétlen módon, hogy a saját jobb oldali kapufája tövére pöckölte a labdát. Ettől meg is táltosodtak a dorogiak, egyre többször eljutottak a hazaiak kapujáig. Boér Gábor az 52. percben ismét szerkezetváltozást hajtott végre a cserékkel. Ettől várta, hogy a halványan tevékenykedő védősor is eredményesebb legyen. Tény, ettől némileg élénkebb és hatékonyabb lett a Lilák játéka – a veszélyesebbek azonban továbbra is a vendégek voltak. A hajrában sikerült a bányászokat nyomás alá helyezni és több hatalmas lehetőség is kimaradt.

Összességében egyik csapat sem tudott élni a lehetőségeivel, így ha a dorogiak közelebb is álltak a győzelemhez, talán igazságos a pontosztozkodás. Az eredményben egyébként Ribánszki Lászlónak komoly érdemei vannak.

Boér Gábor: – Abszolút nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel, sőt azt is mondhatom, hogy csalódott vagyok, hiszen minden olyan dolgot, amelyet megbeszéltünk és hetek-hónapok óta elvárunk, abból az első hetven percben semmi sem valósult meg. Nagyon szezonvégi hangulat uralkodott a pályán, pedig erre is külön felhívtam a srácok figyelmét és pont az volt az elsődleges cél, hogy ez egyáltalán ne jelenjen meg a mérkőzés alatt. Sajnálom a közönségünket, hogy az egész szezonban nem tudtuk őket megfelelően kiszolgálni, de az biztos és megígérhetem, hogy azon fogunk dolgozni a nyáron, hogy a következő idényben egy sokkal támadóbb és sokkal jobb mentalitású csapattal tudjunk kiállni. Azt látni kell, hogy ehhez meg kell találni azokat a személyeket is, akik erre alkalmasak és nem megbántva senkit, de így nem lehet futballozni, ahogy azt ma hetven percig tettük. Nem a teljesítményre, hanem elsősorban a mentalitásra gondolok – bár az is hozzátartozik az egészhez, hogy a végén azért megnyerhettük volna többször is a meccset, de összességében ezt a mai napon nem érdemeltük meg. Igazából nem is a személyeknek kell támadóbbnak lenni, hanem elsősorban a felfogásnak. Nyilván ehhez megfelelő felkészülés is szükséges majd és lesznek személyi változások is, amire a vezetőség lehetőséget biztosít. Mindez az elkövetkező két-három hétben körvonalazódni fog és azon leszünk, hogy célirányosan megtaláljuk azokat a focistákat, akik erre a feladatra alkalmasak lehetnek, akkor talán egy szebb szezonunk lehet majd. Az biztos, hogy a pályán 180 fokot kell fordulnunk és mindig olyan felfogásban kell játszanunk, mint ahogy tettük a váltás idején. Nagyon kiegyensúlyozott bajnokságon vagyunk nemsokára túl és nagyon nehéz volt folyamatosan jól teljesíteni. Azért természetesen van az együttesnek szerethető oldala is és ezt sikerült is megmutatni párszor. Nem győzőm hangsúlyozni, mentálisan erősödnünk kell és ebben is felfelé kell elmozdulnunk!

Németh Szabolcs: – A mérkőzés előtt még elégedett lettem volna a döntetlennel, de így utólag már van bennem hiányérzet. A sorsdöntő az volt, amikor a második játékrész elején kimaradtak a ziccereink – Ribánszki szenzációsan védett ezen a meccsen. Jó lenne az első tízben végezni, ahhoz pedig mindenképpen szerettük volna megszerezni Békéscsabán is a három pontot. Most egy lett belőle, de majd jövő héten a SZEOL ellen megpróbáljuk bepótolni és ha az sikerül, akkor ott végezhetünk, ahol szerettük volna. A mai napon a saját játékunkat próbáltuk játszani, ami egész tavasszal jellemző volt ránk – nagyot küzdöttünk hónapokon keresztül és a 17. helyről igen jól feljöttünk. Összességében sokat fejlődtünk a 2016/2017-es szezonban.

YouTube 

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1903349096604146