Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 563 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár

2-0 (0-0)

Időpont: 2017. augusztus 23. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Ducsai József

Asszisztensek: Varga Zsolt, Garai Péter

Tartalék játékvezető: Nagy Róbert

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Eszlátyi István, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Király Patrik, Kiss László, Pilán Márkó, Dlusztus András, Nagy Sándor. Cserék: Máthé Gábor, Ilyés Tamás, Tóth Dániel, Fehér Zsolt, Szalai Dániel, Gránicz Patrik, Gyurján Bence.
Vezetőedző: Boér Gábor

Mosonmagyaróvár: Tarczy Pál, Juhász György, Kovács Botond, Bartos Julián, Szépe János, Tóth Levente Milán, Szpirulisz Markosz Antonisz, Huszárik Zsolt, Vágó Levente, Lőrinczy Attila, Zsigmond Kevin. Cserék: Boros Tamás, Sschmatovich Gábor, Laki Balázs, Kószás Krisztián, Kapacina Valer, Karacs Péter, Katona Károly.
Vezetőedző: Várhidi Péter

Gólszerző: Szatmári István (56. perc), Gyurján Bence (80. perc).

Sárga lapok: Tóth Levente (31. perc), Szatmári István (35. perc), Gyurján Bence (68. perc), Nagy Sándor (69. perc), Ilyés Tamás (91. perc).

Nézőszám: 1026

Illusztris vendéget fogadtunk a mérkőzés előtt, hiszen Erdős Norbert Európai Parlamenti képviselő, Barkász Sándor többségi tulajdonossal közösen tekintette meg a stadion rekonstrukció pillanatnyi állapotát.

A lila-fehér együttes egy idegenbeli Sopron elleni döntetlen után várta a hétközi, Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést, míg a vendégek hazai pályán szenvedtek vereséget a Cegléd együttesétől. Összességében a mutatókat tekintve szinte teljesen egyforma volt a két csapat négy fordulót követően, így aztán nagy küzdelemre volt előzetesen kilátás!

Érdekes volt látni már a mérkőzés elejétől, hogy a vendégek tulajdonképpen teljesen a védekezésre rendezkedtek be. Ezt a dolgot viszont egyértelműen jól csinálták, remekül szállták meg a kapujuk előterét, nem hagyták kibontakozni a csabai labdarúgókat. Boér Gábor tanítványai ettől függetlenül nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, megpróbálták a gyors, rövidpasszos játékkal mielőbb a vendégek 16-osának közelébe férkőzni. A labdabirtoklás fölénye mezőnyfölényt is eredményezett a csabaiak számára, viszont igazi veszélyt csak a 20. és a 26. percben sikerült kialakítani. Az első lehetőségnél Birtalan Botond jobboldali beadását Szatmári 11 m-ről alig fejelte fölé, a második esetben Urbin Péter és Birtalan is gólt lőhetett volna, de végül ez közelről sem sikerült. Boér Gábor nem volt teljesen elégedett a látottakkal, Pilán Márkó helyett Ilyés Tamás jött a pályára még a félidő lefújását megelőzően. A 33. percben a Mosonmagyaróvár egy szabadrúgásnak köszönhetően jutott el ellenfele kapujáig először, de a beívelés utáni fejes gyatrára sikeredett. Hat perccel ezt követően majdnem a csereember Ilyés oldotta fel a gordiuszi csomót, miután Birtalan sokadik jobboldali beadását követően ő csúsztatott fejjel a hosszú sarok irányába, a labdáról Urbin csak centikkel késett le. Négy perccel az első félidő lefújása előtt a vendégek előtt még adódott egy lehetőség: ez sem kidolgozott akció végén, hanem eladott labdából. Tóth Milán 25 m-ről lőtt, Rybansky remekül védett. Az első 45 percben tehát végig a hazaiak akarata érvényesült, ettől függetlenül gólt nem sikerült szerezni.

A félidőben a klub köszöntötte U11-es csapatunk tagjait, akik ezüstérmesek lettek a Visegrádi Négyek Tornáján.

A második játékrész elején egy lövésváltást követően minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. A vendégek kizárólag a védekezéssel törődtek, a támadás építésre már nem futotta erejükből, sőt, kontrázni sem tudtak. A csabai játékosok már a középpályán levédekezték őket, és azonnal indították az offenzívát ellenfelük kapujára. Az látszott, hogy nem lesz egyszerű feltörni a vendégek védelmét, de végül az 56. percben egy nagyon szép támadás után sikerült. Kiváló összjátékot követően Urbin passzolt ki jobbra az érkező Szatmári Istvánnak, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, hidegvérrel elfektette a védőjét, majd ballal, 8 m-ről a kapu közepébe, a léc alá lőtt (1-0). A remek találatot követően is támadásban maradt a Békéscsaba, Boér Gábor cseréi is egyértelműen azt célozták meg, hogy legjobb védekezés a támadás. Gyurján Bence és Gránicz Patrik személyében két gyorsléptű, támadó szellemű játékos érkezett a pályára csereként. A 67. percben egy Gránicz-próbálkozást követően valószínűleg egy 11-es is elmaradt. Legalábbis nagyon gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül Gyurján a Juhász Györggyel való találkozása során. Nem szegte azonban a kedvét ez a fiatal játékosnak és a 80. percben 20-21 méterről irtózatos erejű bombagólt szerzett a jobb felső sarokba bal lábbal (2-0). Nem volt nehéz kitalálni, hogy ezzel a hazai találattal el is dőlt a három bajnoki pont sorsa. A vendégcsapat nem volt képes újítani és a maradék időben csak szögletekig jutottak el Várhidi Péter fiai.

Teljesen megérdemelten nyerte a találkozót ezúttal a Békéscsaba 1912 Előre együttese, miután a 90 perc során szinte végig a kezében tartotta mérkőzést és irányította a játékot. A sors igazságtalansága lett volna, ha ezen a mérkőzésen a három bajnoki pont nem marad a Kórház utcában. Ez a győzelem azt jelentette, hogy megvan az idény első hazai sikere ebben a bajnoki idényben.​

Boér Gábor: – Feszültségekkel teli mérkőzésen vagyunk túl, hiszen nagyon nehéz azt megélni, hogy az elmúlt négy, ezzel együtt öt meccsen szinte végig a mi akaratunk érvényesült és egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni. Ez rányomta a játékosokra is a frusztráltságot és a kapu elé érve elbizonytalanodtak. Az elmúlt napokban és hetekben is azt próbáltuk sulykolni és azt a bizalmat próbáltuk beléjük táplálni, amit ilyenkor kell. Nagyon nehezen sikerült ma is elérnünk az első gólt, de úgy érzem ezzel átszakadt egy gát. Rengeteg lehetőségünk volt, szinte végig nálunk volt a labda, egy-egy kósza ellenakció volt csak. Az óváriak gyakorlatilag csak pontrúgásokból tudtak veszélyesebb szituációt kialakítani. Mindenképpen megérdemeltük a győzelmet és nagyon remélem, hogy ez olyan önbizalmat és plusz energiákat ad a folytatásra, ami kirángat minket ebből a kicsit letargikus állapotból, amit nem csak magunknak köszönhetünk. Az első félidő után próbáltam az önbizalmukat visszaadni, amit viszont hiányoltam és emiatt fel is emeltem a hangomat, hogy az első negyvenöt percben megint nem voltunk elég határozottak és mintha nem akartuk volna minden áron a győzelmet – ezt úgy kell érteni, hogy nem éreztem azt plusz egy-két százalékot, ami a góllövéshez kell, de talán ez is megváltozott egy kicsit  a második játékrészre. Köszönöm szurkolóinknak a fantasztikus hangulatot, le a kalappal előttük!

Várhidi Péter: – Érdekes, hogy a második félidőben kaptuk a gólokat, mégis az első játékrészben ment el számunkra a meccs. Elképesztően energikus Békéscsabával találtuk szemben magunkat, gyakorlatilag belegyaláztak minket a talajba. Ezt furcsa módon a játékvezetők hagyták és soha ennyi sérültünk nem volt a szünetben, mint most – már az első félidőben kettőt kellett cserélnem. Úgy gondolom, hogy ez tűrhetetlen, ez a magyar futball jelen pillanatban és ebből sosem fogunk kilábalni, ha engedjük. Nem tudom mi kell ahhoz, hogy belássuk futballozni nem tudunk, viszont ütünk-verünk, belerúgunk mindenkibe – ez valami elképesztő. Az első félidőben gyakorlatilag szétforgácsoltak minket, ehhez jöttek még a sérülések és egyébként is kevesebben vagyunk, mint más csapat. Nem tudunk olyan minőségeket felvonultatni, mint mások, hiszen nagyon fiatal együttes vagyunk, 21-22 éves játékosokból áll a keret nagy része és azért dolgozunk, hogy ők futballisták legyenek, de ez így sosem fog sikerülni, mert legfeljebb gladiátorok válhatnak belőlük. Szégyellem magam, mindenki nevében!

line_purple