Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd

  honvedfc_logo_150

Felkészülési mérkőzés (zártkapus)

Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd

1-2 (1-1)

Időpont: 2017. január 28. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Telki Edzőközpont

Cím: 2089 Telki, Szajkó u. 39

Békéscsaba: Ribánszki László, Tönkő Róbert, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Nascimento de Oliveira Fabio, Beszterczei Attila, Juhász György, Spitzmüller István, Bagi István, Nagy István, Viczián Ádám. Cserék: Máthé Gábor, Fehér Zsolt, Babinyecz Balázs, Szalai Dániel, Pilán Márkó, Urbin Péter, Ilyés Tamás, Tóth Dániel, Gránicz Patrik, Oláh László Dávid.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Budapest Honvéd: Gróf Dávid, Villám Balázs, Ivan Lovric, Bobál Dávid, Laczkó Zsolt, Koszta Márk, Gazdag Dániel, Nagy Gergő, Hidi Patrik, Filip Holender, Eppel Márton. Cserék: Vajda Dániel, Tömösvári Bálint, Baráth Botond, Ikenne-King Patrick, Kamber Djordje, Kabangu Kadima, Dusan Vasiljevic, Göblyös Dániel, Balázs Zsolt, Zsótér Donát, Raul Palmes.
Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerzők: Nagy István (27. perc), Eppel Márton (31. perc), Zsótér Donát (85. perc).

line_purple

A 27. percben Fabio baloldali beadása után Nagy Isván tíz méterről lőtt a Honvéd kapujába, 0-1.

Négy perccel később gyors fővárosi akció végén Eppel egyenlített, 1-1.

A 85. percben Zsótér csapott le egy labdára és biztosan helyezett a lilák kapujába, 2-1.

Az első húsz percben tapogatózó játék folyt a pályán, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A folytatásban az NB II-es békéscsabaiak szereztek vezetést, amire néhány perc múlva válaszolt a Honvéd. Az első játékrészben több gól már nem esett.

Fordulás után egy teljesen új sort küldött a pályára, Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője, így a piros-feketéknél szerepelt a korábbi békéscsabai középpályás, a 35 éves szerb Dusan Vasiljevic. Az 54. percben Viczián kisebb sérülést szenvedett, helyére Gránicz állt be. A frissebb Honvéd többet kezdeményezett, de a lila-fehérek zártan védekeztek, Ribánszki kapus pedig többször is bravúrral mentett. A hajrában a csereként beállt Zsótér egy nagy egyéni hiba után megszerezte a győztes gólt az NB I-es fővárosi együttesnek. A küzdelmes, végig jó iramú mérkőzésen nagy csatában nyert a Budapest Honvéd.

Zoran Spisljak: Elismerés jár a csapatnak, hiszen felvette a versenyt egy NB I-es élcsapattal, amelynek teljesen egyenrangú partnere volt. Az első félidőben jól játszottunk, vezetést is szereztünk, de még ebben a játékrészben a Honvéd egyenlíteni tudott. A második félidőre sort cseréltek a fővárosiak, mi pedig kilencven percig szinte ugyanazokkal játszottuk le a mérkőzést. A hajrában egyéni hiba után gólt kaptunk, ez döntötte el a találkozó sorsát. A mai mérkőzés és az egy hetes edzőtábor elérte a célját.

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1629807520657870/