Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 380 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 35. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok

3-0 (0-0)

Időpont: 2017. május 14. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Németh Ádám

Asszisztensek: Vígh-Tarsonyi Gergő, Pápai Zoltán

Tartalék játékvezető: Oláh Gábor

Békéscsaba: Ribánszki László, Nascimento de Oliveira Fabio, Bényei Balázs, Birtalan Botond, Fehér Zsolt, Gránicz Patrik, Nagy István, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Babinyecz Balázs, Szalai Dániel, Bagi István, Urbin Péter, Beszterczei Attila, Juhász György.
Vezetőedző: Boér Gábor

Siófok: Tajti Norbert, Tamaskó Ádám, Czingráber Máté, Nagy Dániel, Elek Bence, Czvitkovics Péter, Szilágyi Zoltán, Petneházi Márk, Farkas Norbert, Berde István Zsolt, Lázár Zsolt Albert. Cserék: Filipánics Bálint, Mogyorósi József, Körmendy Kevin Tamás, Kozma Richárd, Micsinai Miklós, Kovács Dávid Szilveszter, Berki Péter.
Vezetőedző: Disztl László

Gólszerző: Pilán Márkó (61. perc), Birtalan Botond (77. perc), Kelemen Dávid (83. perc).

Sárgalapok: Birtalan Botond (24. perc), Viczián Ádám (72. perc), Lázár Zsolt (75. perc), Pilán Márkó (79. perc), Nascimento de Oliveira Fabio (87. perc).

Nézőszám: 951

A labdarúgó Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a gyengébb sorozatból érkező Békéscsaba a hasonló szériában lévő Siófokot fogadta. Az első játékrész kevés izgalmat hozott, de a második félidő meghozta az áttörést. A 61. percben egy szöglet után szerzett vezetést a Csaba, majd 3-0-ra nyert.

Boér Gábor négyet változtatott múlt heti kezdőcsapatán, ezúttal a Fehér-Kelemen védőpáros játszott középen, Szélpál pedig előttük kapott szerepet. Új felállás ide, hazai pálya oda, nem volt egyszerű dolga a csabaiaknak, mint azt már megszokhattuk az idei másodosztályú kiírásban. Az első játékrész kevés lehetőséget hozott, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A legnagyobb helyzetet a 22. percben Lázár Zsolt puskázta el, de az ötösről nagy helyzetben fölé fejelt. A csabai gárda sem jutott el sűrűn a Siófok tizenhatosáig, a 32. percben Pilán 15 méterről lőtt nem sokkal a jobb sarok mellé.

A gól nélküli első félidő után megpezsdült az összecsapás. Először a Siófok találta el a kaput, Petneházi révén, a vendégek házi gólkirálya az 51. percben tesztelte a csabai kapust, de Ribánszki magabiztosan védett. A jég a 61. percben tört meg, amikor Birtalan lőtt élesen be egy szögletet, a labda eljutott a hosszú oldalra, ahol Pilán Márkó érkezett és közelről értékesítette a helyzetet. A vendégek szerint akadályozták Tajti kapust a védésben, de Németh Ádám játékvezető megadta a gólt (1-0). Ezután a Siófok próbált kezdeményezni, ebből azonban nem ők dolgoztak ki helyzetet, hanem a házigazdának lett több területe. A 65. percben Viczián, három minutummal később Bagi lőhetett ígéretes helyzetből, Tajti mindkétszer a helyén volt. A meccsen számos esetben kért agresszív letámadást Boér Gábor csapatától, hogy megzavarja a vendégek labdakihozatalát. A 77. percben ez bejött, egy labdaszerzést követően Birtalan Botond kapta a labdát és a 16-os vonaláról tekert okosan a bal kapufa mellé (2-0). Ezzel szinte eldőlt a meccs, de a nagy kedvvel játszó Nagy István gólt akart szerezni. Ezt kétszer is megtehette volna, de nem volt pontos a befejezés. A két csapat őszi meccsét eldöntő középpályás ezúttal nem talált be, de adott egy nagyszerű gólpasszt! A 84. percben ő ívelt be egy szabadrúgást az oldalvonal mellől, Kelemen érkezett, a belső védő pedig pontosan fejelt a jobb alsó sarokba (3-0).

A lila-fehérek magabiztosan gyűjtötték be a három bajnoki pontot és egyet faragtak a feljutó helyen álló Kisvárdával szemben, most öt egység a lemaradás. A lila-fehérek egy hét múlva Nyíregyházára látogatnak majd.

Boér Gábor: – Sokszor elmondtuk már, hogy ebben a mezőnyben nincs könnyű mérkőzés – így volt ez a mai napon is, hiszen véleményem szerint a Siófok egy nagyon jó csapat és próbáltak futballozni. Szerintem élvezhető meccs volt kivülről és végre megtaláltuk góllövő cipőnket és fejünket. Egy pontrúgás után átszakadt valamilyen szinten a gát a csapatban, amely a három hét folyamán bennünk volt. Nagyon örülök, hogy jó mentalitással és hozzáállással játszottak a fiúk – nyilván ez a minimum – de azért igen nehéz helyzetben voltunk, mert rossz szériából jöttünk a mérkőzésbe. Nagyon sok még a tennivalónk és az elvégzendő munka – ez sosem ér véget – és azt ígérhetem, hogy nem fogunk hátradőlni, valamint mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk közönségünket. Nagyon remélem, hogy végre ki tud alakulni a csapat magja, akikre jövőre építhetjük a csapatot és abban is bízom, hogy hasonló mentalitás jellemez majd minket minden mérkőzésükön.

Disztl László: – Sajnos az első félidőben nem sikerült gólt szereznünk. Úgy érzem, hogy az első békéscsabai találatig egyértelműen jobbak voltunk, addig nagyszerűen játszottunk. Uraltuk a játékot, hátulról is jól építkeztünk és az első félidőben volt egy hatalmas helyzetünk, ami kimaradt. Ha azt belőjük, egészen másképp alakulhatott volna a mérkőzés menete. Az első találat után a Békéscsaba fellelkesült, próbáltunk újítani és egyenlíteni és nyilván valamilyen szinten hátul kinyíltunk. Ebből jött még két gól és ez lett a vége. Úgy érzem, hogy a kapusunkat akadályozták az első gólnál, ezt majd vissza kell néznünk.

YouTube 

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1961798777377046/