Beharangozó: SZEOL SC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 650 másodperc.

Dél-Alföldi derbire készülhetünk és az előjelek alapján minden körülmény adott a valódi futballhangulathoz, hiszen a Békéscsaba 2016. szeptember 18-án (vasárnap) a másodosztályú újonc, SZEOL SC otthonába látogat.

promo_szeol_elore_web

Az együttesek között az előző szezonban még két osztálynyi különbség volt, így igazi nyalánkságként tekinthetünk a Merkantil Bank NB II Liga 10. fordulójának kiemelt rangadójára. Következő ellenfelünk a második helyen biztosította feljutását az előző szezon NB III-as Közép csoportjából. Tóth Ákos csapata jócskán átszerveződött a nyár folyamán és a klubnak is akadt jócskán teendője az SZVSE pályán, hogy az minden tekintetben alkalmassá váljon a másodosztályú szereplésre: megcsinálták a vendégpénztárt az Izabella híd felől és büfét is létesítettek a vendég drukkerek részére. Épült két kerítés, ez választja el a vendég szurkolókat a hazaiaktól. Megerősítették a többi kerítést is, a vészkijáratokra új lakatpántok kerültek, illetve az elválasztó korlát rácsozását is sűrítették.  A főlelátón a hazai szurkolók részére 580 széket szereltek fel, a vendégszektorban 60 ilyen található, így a stadion összesen 1.700 néző befogadására képes, amelyből 170 a vendég helyek száma. Nagyjából július végére össze is állhatott a szegedi alakulat és nyolc új igazolással (Búrány Zoltán, Ikonomu Konsztantinosz, Lévai Norbert, Harsányi István, Péter Antal, Vágó Levente, Mendebaba Szása és Lászik Milán – Békéscsaba) vághattak neki a felkészülésnek.

Második csapatunk kétszer is találkozott a 2015/2016-os idényben a Csongrád megyeiekkel. Először a 17. fordulóban, 2015. november 22-én Szegeden, akkor 1-0 arányban hazai győzelem született. Másodszor a 34. felvonásban 1-0-ás végeredménnyel sikerült itthon tartani a három pontot. Első csapatunk az algyői edzőtábározás alatt, július 13-án játszott felkészülési mérkőzést leendő vendéglátóinkkal és akkor is szempontunkból kedvező, 1-0-ás végeredmény született.

A jelen pillanatban kieső helyen (18.) álló szegedi együttesnek eddig nem úgy sikerült a bemutatkozás az NB II-ben, ahogy azt szerették volna, hiszen 9 lejátszott forduló után, a 3 győzelemmel, 1 döntetlennel, valamint 5 vereséggel 10 bajnoki pontot sikerült gyűjteni. Ettől függetlenül számukra sincs még lefutva a bajnokság, hiszen a tabella továbbra is igen szoros: 10 csapat is egymáshoz képest 3 pontnyi különbséggel áll, tehát adott esetben akár egy forduló után teljesen felborulhat a bajnoki táblázat. Ezért aztán mindkét félnek hatalmas szüksége van a győzelemre és a pontokra, mert a végelszámolásnál minden apró bajnoki egységnek jelentősége lehet. A Békéscsaba négy forduló óta veretlen, a 10 rúgott és 0 kapott gól pedig önmagért beszél. Nem csoda hát, ha szurkolói szempontból is hatalmas az érdeklődés a mérkőzés iránt. Készül mindenki: drukkereink szervezett formában, vonattal veszik az irányt Szeged felé és ígéretük szerint – jó értelemben vett – meglepetésekkel, koreográfiákkal probálják majd fokozni a hangulatot.

mindenki_szegedre

– Azt szeretnénk, ha a csapat – csakúgy, mint az előző négy fordulóban – odatenné magát, maximális teljesítményt nyújtana és elhozná a három pontot Szegedről. Számunkra rettentően fontos ez a mérkőzés és ennek megfelelően készülünk is rá. Azt megígérhetjük, hogy kilencven percen keresztül biztatjuk majd csapatunkat és meglepetésekkel, szurkolói koreográfiával is szolgálunk a lelátóról! Hajrá Lilák! – közölték szurkolóink telefonos megkeresésünkre.

– Tapasztalhattuk, hogy ez az NB II-es mezőny nagyon kiegyenlített – ez látszik a tabellán is. Nagyon óvatosan kell minden ellenféllel bánni, nem lehet fejjel a falnak menni egyik csapat ellen sem. Az utóbbi négy mérkőzés sikereiből kell tovább építkeznünk, ebből kell fejlődnünk, javítani a hibáinkat. Számunkra mindig a következő, előttünk álló mérkőzés a legfontosabb – erre koncentrálunk, készülünk. A csapatom jelenleg megfelelő önbizalommal rendelkezik és győztes mérkőzésekből tud további lelki erőt meríteni – így kell folytatnunk és ezen az úton kell tovább haladnunk. Nagyon örülök annak, hogy szurkolóink nagy számban képviseltetik majd magukat a mérkőzésen – mindig sokkal jobb igazi futball hangulatban játszani és a lelátókról érkező biztatás mindig sok pluszt ad. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy elhozzuk a három pontot – ez most a legfontosabb! Nem azzal kell foglalkoznunk, hogy jelen pillanatban hol állunk a tabellán – a meccs után majd meglátjuk mire volt elég a teljesítményünk. Fehér Zsolt továbbra sem bevethető, Huszár is sérült – de a többiek a rendelkezésemre állnak. – nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban Zoran Spisljak, vezetőedzőnk.

Tóth Ákos: – Egészen más célokkal indultunk ebben a bajnokságban, mint következő ellenfelünk a Békéscsaba. Számukra a feljutás, míg nekünk a biztos bennmaradás az egyértelmű feladat. A SZEOL – Békéscsaba összecsapásokat mindig nagy érdeklődés, szurkolói aktivitás és fergetes hangulat jellemezte – ezúttal sem lesz ez másképp. Mivel családi vonalon van békéscsabai kötődésem, így számomra mindig nagy jelentőséggel bírnak ezek az összecsapások. Természetesen szívből kívánom a Békéscsabának az újbóli feljutást, de azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára és hazai környezetben szeretnénk győztesen elhagyni a pályát. Sajnos meghatározó játékosaimra (Ondrejó, Vágó, Nagy, Burány és Makszimovics) még mindig nem számíthatok és a sérültek száma a hétközi forduló miatt tovább is bővülhet. Bízom benne, hogy vasárnap elsősorban a labdarúgásé lesz a főszerep és egy parázs, izgalmas, jó mérkőzést játszhatunk!

Játékosainknak péntekre regenerációt és pihenést rendelt el mesterünk – tekintettel arra, hogy Pécsről későn ért haza együttesünk. A munka szombaton délután, a közös ebéd után videózással, majd edzéssel folytatódik. Vasárnap 12:45 perckor pedig Szeged felé veszi az irányt a csapatbusz.

A mérkőzés játékvezetője Gyarmati II. Tibor lesz, akivel legutóbb 2015. április 25-én találkozhattunk a BFC Siófok – Békéscsaba mérkőzésen, ahol számunkra kedvező 2-0-ás eredmény született. Az 1991-ben született spori 271 mérkőzésen, összesen 537 darab sárga- és 51 darab piroslapot osztott ki. Segítőiként Iványi István és Szvetnyik Bence, tartalék játékvezetőnek pedig Molnár Ádám került kijelölésre.

A Merkantil Bank NB II Liga 10. fordulójában, 2016. szeptember 18-án (vasárnap) hat mérkőzést 16:00 órától, hármat 18:00 órától és egyet 18:30 órás kezdési időponttal rendeznek meg.

Az előrejelzés szerint Szeged térségében vasárnap 14-26 Celsius fokos maximális hőmérséklet, közepesen felhős időjárás várható. Hidegfront érkezik, így körülbelül 2mm csapadék is előfordulhat.

Felhívjuk a helyszínre érkező szurkolóink figyelmét a sportszerű viselkedésre és szurkolásra! Lényeges, hogy minden érdeklődő érkezzen időben, hogy a mérkőzés kezdetére bejuthasson a stadionba – tekintettel arra, hogy komolyabb ellenőrzés és szigorúbb beléptetés várható. A mérkőzés kiemelt biztonsági besorolást kapott, így terelések, lezárások előfordulhatnak – kérjük minden esetben kövessék a hatóság utasításait, iránymutatásait.

Kellemes szórakozást, jó szurkolást kívánunk! Szeretettel várjuk Önöket idegenben is!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!