Beharangozó: Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 265 másodperc.

Kicsivel több, mint három hete találkoztunk utoljára tétmérkőzésen a Soroksárral, most pedig itt az újabb megmérettetés ellenük, hiszen 2018. december 5-én (szerdán) 12:00 órától ugyancsak Budapesten lépünk pályára a Magyar Kupa következő állomásán.

A forduló mérkőzései már december 4-én (kedden) megkezdődtek, de számunkra csak a szerdai napon kerül sor az idegenbeli fellépésre. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem sok ideje maradt csapatunknak a regenerációra, hiszen a vasárnapi putnoki derbi után – ahol nem mellesleg összesen 5 fiatal-szabálynak megfelelő játékos is pályára lépett – újra utazni szükséges, ráadásul igen korai indulással (06:45). A tetejében ezen a meccsen nem lehet döntetlen az eredmény, hiszen akár hosszabbítással, vagy akár az utána következő büntetőrúgásokkal el kell dönteni a továbbjutó kilétét. A tét a legjobb 16 közé jutás, és az igen jó erőkből álló Soroksár ellen ez egyáltalán nem lesz egyszerű feladat. Talán abból is meríthetünk némi extra erőt, hogy következő vendéglátóink jókora verést kaptak legutóbb a Kaposvártól (0-3) – azaz egyáltalán nem verhetetlenek – bár ezt eddig is tudtuk.

Emlékeztetőül a Kupa idei kiírásában a 1908 SZAC Budapest csapatát győztük le 0-3 arányban, majd Tatabányán sikerült 0-2-re győzni. A budapestiek eddigi útja a Fűzfői AK (0-5) és a Körmendi FC (0-7) csapatain keresztül vezetett, így számukra is alacsonyabb osztályú ellenfelekkel kellett eddig megmérkőzni. A szerdai összecsapás előzményeihez tartozik, hogy újabb sérültekkel gyarapodott a maródiak névsora, hiszen Szalai Dániel bokaszalag-szakadása, Szélpál Norbert pedig kéztörése miatt nem tud rendelkezésre állni. A körülményektől függetlenül a szakmai stáb és játékosaink is ugyanolyan prioritással kezelik a szerdai kupamérkőzést, mint bármelyik bajnokit és egyértelmű célunk a Soroksár legyőzése.

A XXIII. kerületiek egyébként jelen pillanatban a másodosztályú tabella 10. helyét birtokolják, melyet 7 győzelmüknek, 4 döntetlenjüknek, 8 vereségüknek, valamint az ezekkel együtt járó 25 pontjuknak köszönhetnek. Utóbbi hat bajnoki mérkőzésükön nem sikerült győzniük, ráadásul két vereség után lépnek majd pályára ellenünk. Utoljára október 21-én tudtak három pontot szerezni a Vasas ellen, azóta viszont akadozik a gépezet. A 17. fordulóban is hatalmas szerencsével sikerült ellenünk pontot menteniük (2-2) hazai pályán, így talán nem rugaszkodunk el a valóságtól ha úgy érezzük, határozott fellépéssel és koncentrált, taktikus játékkal van mit keresnünk – tehát a továbblépés egyáltalán nem reménytelen.

A Békés megyei csapatok közül egyébként még a füzesgyarmatiak vannak talpon, akiknek Tiszakécskén kell megpróbálni a továbbjutást. A forduló tudnivalóit, valamint a párosításokat korábbi írásunkban olvashatják el.

A Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Molnár Attilát akkreditálta a szövetség. Az 1989-es születésű sporival 2018. október 7-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 449 sárga- és 33 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Szécsényi Istvánt és Szabó Pétert jelölték ki. Jó mérkőzést kívánunk!

Az ellenfél keretéből érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani Kundrák Norbertre, aki a bajnokságban már 8 találattal járult hozzá csapata sikereihez, valamint Albert Ádámra is, aki a Kupában már kétszer is eredményes tudott lenni. Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs.

Az előrejelzés szerint Budapest térségében a mérkőzés napján derült, szeles időjárás várható. A hőmérséklet legfeljebb 5 Celsius fok lehet, így mindenképpen érdemes lesz rendesen felöltözni, csapadék nem valószínűsíthető.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemre fiatal csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/

Kapcsolódó hivatkozások:

http://soroksarsc.hu/news/849-bekescsabat-fogadjuk-a-magyar-kupaban