Beharangozó: Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 942 másodperc.

Van néhány csapat, amelyek évek óta egymás mumusainak tekinthetők. A következő, idegenbeli bajnokin mi vagyunk azok a Kisvárda számára. A kérdés ezúttal az, hogy a Békéscsaba megőrzi-e veretlenségét következő vendéglátónkkal szemben és megszakad-e a szabolcsiak jó szériája?

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezonjának 8. fordulójában, 2017. szeptember 10-én (vasárnap) 16:30 órától, a Kisvárda Master Good együttese, a Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadja a Várkerti Sporttelepen. Az összecsapás igazi csemegének ígérkezik, hiszen ha szigorúan csak a számokat tekintjük, akkor egyértelmű esélyesként léphetünk pályára – az előzmények ismeretében azonban a mérkőzés egészen más fénybe kerül. Vendéglátóink jelen pillanatban a tabella ezüstérmes, feljutást érő poziciójából várhatják a viharsarkiak látogatását, mérlegük egyelőre igen meggyőző, hiszen a megszerzett 5 győzelemmel és 2 vereséggel már 17 pontot verbuváltak össze. A 16 lőtt és mindössze 6 kapott gól pedig tovább erősíti az előbbieket. Az új szezontól kezdve már Kondás Elemér által irányított rétköziek sormintáját ronthatja, hogy a Békéscsabát még sohasem tudták legyőzni, hiszen a két együttes egymás ellen megvívott öt mérkőzéséből négy alkalommal lila-fehér győzelmet jegyezhettünk fel. Legutóbb 2017. március 19-én, az előző szezon 26. fordulójában, Békéscsabán találkoztak a felek (Békéscsaba 1912 Előre – Kisvárda Master Good 0-0), amikor az első és egyben egyetlen pontjukat szerezték meg ellenünk a piros-fehérek. Egyik csapat sem várja felhőtlen hangulatban a következő megmérettetést, hiszen vendéglátóink előző mérkőzésén, az utolsó pillanatokban sikerült pontot menteni Cegléden, mi pedig – ne szépítsük – a Zalaegerszeg ellen, hazai pályán szaladtunk bele egy "hármasba".

A bajnokságnak azonban még mindig csak az elején járunk – nem dőlt el semmi -, bár a főbb erőviszonyok a várakozásoknak megfelelően alakulnak. Ne felejtsük el, hogy szinte minden forduló tartogatott meglepetéseket, nem várt eredményeket, ezért reméljük ezúttal már számunkra is végre kedvezően alakulhatnak a dolgok. Annál is inkább, hiszen a bajnoki táblázaton négy tizenegypontos együttes (Szolnok, Békéscsaba, Gyirmót, Szeged 2011) szorítja egymást a 6-9. helyeken. A kvartettben csapatunk másodikként, a hetedik pozíciót birtokolja 3-3 győzelem és döntetlen, valamint 2 vereség mérleggel. A kisvárdaiak keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Délczeg Gergelynek, Horváth Zoltánnak és Lukács Raymond Barnának, akik eddig személyenként 3-3 találattal járultak hozzá csapatuk jó szerepléséhez.

Boér Gábor neveltjei a szokásosnak nevezhető módon készültek a héten. A hétfői regeneráció után, kedden délután újra komoly edzésmunka várt játékosainkra, amely szerdán délelőtt újabb tréninggel, délután videózással, majd pályás foglalkozással folytatódott. Csütörtökön mérkőzéselemzés és edzés várt labdarúgóinkra, majd pénteken délután újra a Fű3 edzőpálya népesült be csapatunk tagjaival. Szombaton délelőtt viszont már útra kelnek a Lilák és Nyíregyháza felé veszi az irányt csapatbuszunk, ahol délután még egy átmozgató edzést vezényel mesterünk.

A Békéscsaba 1912 Előre utazói: Babinyecz Balázs, Birtalan Botond, Dlusztus András, Eszlátyi István, Gyurján Bence, Ilyés Tamás, Király Patrik, Kiss László, Máthé Gábor, Mészáros Márk, Nagy István, Nagy Sándor, Ribánszki László, Szalai Dániel, Szélpál Norbert, Tóth Dániel, Urbin Péter, Viczián Ádám, Zahorán Balázs.

A Kisvárda Master Good –  Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Bogár Gergőt akkreditálta a szövetség. Az 1991-es születésű sporival legutóbb 2017. április 16-án, a Cigánd SE – Békéscsaba 1912 Előre 0-5 mérkőzésen, játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 338 sárga- és 33 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Boér Gábor: – Az osztály egyik legjobb csapatához utazunk és biztos vagyok benne, hogy a végelszámolásnál komolyan kell majd velük kalkulálni. Nagyon jól erősítettek az egyébként is bombaerős keretükhöz a nyár folyamán – gondolok itt egy tapasztalt, jó edzőre, valamint számtalan olyan, idézőjelben honosított játékosra, akik valamilyen magyar felmenővel rendelkeznek. Ezek a focisták egyébként nem csak a magyar élvonalban tették már le névjegyüket, hanem külföldön is megfordultak – így komoly rutinnal rendelkeznek. Emellett az eddigi mérkőzéseik is azt mutatják, hogy egyben vannak és igen jó játékerőt képviselnek, magabiztosak. Picit negatívabb előjelekkel vágtunk neki a heti programnak, de úgy érzem sikerült belőlük korrektül felkészülnünk és nagyon remélem, hogy sikerült játékosaimnak megmutatni azokat a pontokat és dolgokat, amivel meg tudjuk lepni vendéglátóinkat és mik azok, amelyekre védekezésben nagyon figyelnünk kell. Mindenképpen azt várom a mérkőzéstől, hogy mentálisan erősebbek legyünk és az adódó lehetőségeinkkel sokkal jobban sáfárkodjunk, hiszen az eddigi meccseken főképp ezzel voltak gondjaink: a kapu előtt nem tudtuk a kínálkozó helyzeteket kihasználni és nagyobbnál-nagyobb ziccerekben is rontottunk. Hogy ennek mi az oka, azt nyilván egy nálam sokkal magasabban jegyzett szakember is nehezen fejtené meg, hiszen ilyesmi sokkal komolyabb csapatoknál is előfordul. Úgy gondolom, hogy ennek inkább mentális okai lehetnek, ezen túl kell lépnünk és felszabadultabban, könnyedébben kell ezekhez odaállni. Jönni fognak a gólok, ettől nem félek, a legfontosabb az, hogy továbbra is bíznunk kell a játékosokban és a csapatban. Természetesen kielemeztük az előző mérkőzésünket is, megnéztük az elkövetetett hibákat és sajnos azok a labdabirtoklási fölények, amelyeket hétről-hétre produkálunk, sokszor meddőnek bizonyultak. Sokkal élesebbnek kell lennünk támadásban, többször kell váratlant húznunk és sokkal kreatívabb megoldásokra van szükség az elöl lévő játékosainktól. Amit még hiányoltam és sokszor forszíroztam, az agresszivitás, amelyben szintén előrébb kell lépnünk és nagyon fontos, hogy a párharcokat nagyobb hittel vívjuk meg. Szombaton útra kelünk, Nyíregyházán alszunk és ott még egyet edzünk majd. Sérültek tekintetében Gránicz Patrik továbbra is a bokájával bajlódik, bár már megkezdte a közös edzéseket, de rá ezen a hétvégén egészen biztosan nem számíthatunk. Sajnos a maródiakhoz csatlakozott még Szatmári Pista, aki az elmúlt hetekben betegséggel küszködött és nem szeretnénk, ha ez a dolog maradandó lenne és visszaessen, ezért ő is pihenni fog. A többiek rendelkezésre állnak, de az előzmények fényében egészen biztosan lesz változtatás az összeállításban.

Steigerwald Ernő: – Személy szerint is az egyik legnehezebb időszakon vagyok túl, hiszen főképp a nyári átigazolások igen sok tennivalóval járnak. A technikai vezető feladatai azonban ezután sem fejeződnek be, hiszen a mérkőzések, szállások, utazások, étkezések szervezése, intézése jócskán ad munkát a bajnokság ideje alatt is. Figyelni kell a statisztikát, segítek az elszámolásoknál, a papírmunkában és a megrendelések leadásánál is igyekszem megfelelőképpen teljesíteni. Eléggé szerteágazó munkaköröm van és rengeteg határidőre, kellékanyagra is oda kell figyelni, ha ezekben hibáznék, könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhetne a klub. Ehhez jön még az utánpótlás átigazolásainak, ügyeinek lebonyolítása is, ami gyakorlatilag az idén jócskán adott plusz intéznivalót. Nehéz időszakon vagyunk túl, mert rengeteg átigazolás volt az UFC és az Előre között – közel 250 utánpótláskorú játékos dolgait kellett tisztába tenni. Természetesen a végeredmény egy jól működő csapatmunka közös sikere, hiszen mindezt egyedül lehetetlenség lenne megoldani. Az elmúlt hét rangadója nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, amit személy szerint én is nagyon sajnálok. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen győzelem esetén már az élbolyba kerülhettünk volna, leszakadva a középmezőnytől. Az eddig látottak alapján azonban úgy érzem, hogy a csapat van olyan jó és ütőképes, hogy folytatni tudjuk a Kisvárda elleni tendenciát és mindenképpen győzni utazunk, más hozzáállás szerintem nem is jöhet szóba.

Viczián Ádám: – Mindenféleképpen pozitívan állunk a mérkőzéshez. Amennyire tudtuk kielemeztük őket, próbálunk tanulni az előző hétvégén elkövetett hibákból és szeretnénk folytatni a Kisvárda elleni jó sorozatunkat. Mindenki igyekszik majd a legjobbját nyújtani – ezt tudom és megígérhetem -, bízom a csapatban és társaimban. Úgy gondolom, hogy a feltárt hibákat lehet javítani, így ki tudjuk majd használni vendéglátónk gyengébb pontjait és talán ezúttal a szerencse is újra mellénk szegődik.

Ilyés Tamás: – Sajnos az előző meccsen kikaptunk, de azon voltunk és egész héten úgy készültünk, hogy orvosolni tudjuk ezt a kisiklást. A megszokott módon készültünk a mérkőzésre, igyekszünk mindent beleadni és szeretnénk a maximumot kihozni a meccsből. A ZTE elleni vereség után kicsit feszültebb volt a hangulat az öltözőben, de úgy érzem egyre jobban kezd mindenki felszabadulni és az elvégzett munka meg fogja hozni a gyümölcsét. A mester és a szakmai stáb is igyekezett felrázni minket, mindenkinek fel kell dolgoznia, hogy egy ilyen vereség nem a vég. Felemelt fejjel, pozitívan kell folytatni, hiszen csakis az ilyen hozzáállás vezethet sikerre minket. Nem gondolom, hogy meg kellene ijednünk, hiszen minden mérkőzés egyformán nehéz ebben a bajnokságban. Ha mindenki odateszi magát, jönni fognak a gólok és az elvárt eredmények is, bátran bele kell menni a mérkőzésbe.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 8. fordulójának összes mérkőzését megrendezik 2017. szeptember 10-én (vasárnap): 16:30 órától Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre, Credobus Mosonmagyaróvár – Budafoki MTE, Szeged 2011 – Dorogi FC, KBSC FC – Soroksár SC, 17:00 órától MTK Budapest – Nyíregyháza Spartacus FC, 18:00 órától Aqvital FC Csákvár – Gyirmót FC Győr, BFC Siófok – Ceglédi VSE, ZTE FC – Vác FC, WKW ETO FC Győr – Szolnoki MÁV FC, Soproni VSE – Budaörs párosításokban.

Az előrejelzés szerint, a mérkőzés napján Kisvárda térségében 29 Celsius fokos maximális hőmérséklet, szeles időjárás várható, csapadék nem valószínűsíthető. A Nap 2017. szeptember 10-én (vasárnap) 19 óra 07 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!