Beharangozó: Kaposvári Rákóczi FC – Békéscsaba 1912 Előre

A huszonkettedik Kaposvár – Békéscsaba mérkőzés következik 2021. február 7-én (vasárnap) 14:00 órától és a mérkőzés végkimenetele mindkét fél számára igen fontos, hiszen bajnoki pontra-pontokra Kaposváron és Békéscsabán is igen nagy szükség lenne.

Hasonló a szituáció, mint az Ajka elleni szezonnyitón, hiszen ugyanúgy négy pont az előnyünk ellenfelünkkel szemben – a különbség csupán annyi, hogy most idegenben lépünk pályára. A korábban 17:00 órára tervezett bajnoki kezdési időpontja a kaposváriak kérésére 14:00 órára változott, így némileg hamarabb indulhat majd haza csapatunk a kétnapos túráról. Egy mondat erejéig visszatérve a 22. fordulóra, sem nekünk, sem a Kaposváriaknak nem a terveknek megfelelően indult a tavaszi szezon: a Békéscsaba 1912 Előre hazai pályán 0-3 arányban kikapott az FC Ajka csapatától, míg a Somogy megyeiek a Kazincbarcika ellen értek el gólnélküli döntetlent.

Összességében ezúttal is csabai fölény mutatkozik, ha a múltban egymás ellen lejátszott mérkőzések eredményeit vizsgáljuk: az NB I-ben szempontunkból 6 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség, míg az NB II-ben 4 győzelem, 4 döntetlen és mindössze egyetlen vereség az egyenleg. Legutóbbi találkozásunk alkalmával, 2020. augusztus 16-án 2-2 arányú döntetlen született a Viharsarokban és a kaposváriak több, mint 15 éve (2005. május 21.) tudtak utoljára győzni ellenünk, így aztán a papírforma és a jelenlegi helyzet ismét hatalmas terhet tesz csapatunk vállára. A zöld-fehérek a táblázat 15. pozíciójából, 6 győzelem, 8 döntetlen és szintén 8 vereség birtokában várják a folytatást, míg együttesünk jelenleg 8 győzelemmel, 6 döntetlennel és 8 vereséggel a bajnoki tabella 11. helyét foglalja el. A 23. fordulóban rosszabb esetben előzhet az Ajka és a Szentlőrinc is, így szinte létfontosságú a sokkal izmosabb szereplés. Mindentől függetlenül a lefújásig maximális koncentrációra és teljes erőbedobásra lesz szükség, hiszen az idényben többször is megfigyelhető volt, hogy a kihagyások, figyelmetlenségek az utolsó percekben is megbosszulhatják magukat.

Vendéglátóink 2021. január 4-én kezdték a munkát és négy edzőmérkőzést játszottak a szokásosnál rövidebb felkészülési időszakban: Kaposvári Rákóczi FC – ZTE FC 1-3, Szentlőrinc SE – Kaposvári Rákóczi FC 2-1, Dorogi FC – Kaposvári Rákóczi FC 2-3, ZTE FC II. – Kaposvári Rákóczi FC 0-4. Igazolásaik: Anton Bidzilya (Békéscsaba 1912 Előre), Bartos Julián (Cegléd), Bánki Márton (FTC), Lakatos Csaba (Kisvárda), Zsirai Martin (Pápa), és a rakoczifc.hu szerint Dvorschák Gábor (Győr) is – bár neve mellett az MLSZ Adatbankban továbbra is WKW ETO FC Győr olvasható. A távozási oldalon Tratnyek Dániel, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli, Bonnyai Márk, Laky László és Borbély Ákos szerepel. A kölcsönben lévő labdarúgókat: Szabó Bálintot, Varjas Lászlót, Varjas Zoltánt és Földi Botondot pedig visszarendelte az anyaegyesületük.

Várhidi Péter neveltjei közül, színes lapok miatt biztosan nem léphet pályára Nagy Tamás, akit a Kazincbarcika elleni mérkőzés 45. percében kiállítottak. Az automatikus eltiltás sorsára jutott még Szakály Attilla is, aki az utolsó mérkőzésük 78. percében begyűjtötte ötödik sárga céduláját. A kaposváriak hivatalos weboldala szerint Dvorschák Gábor és Nemanja Andric felépült sérüléséből, így ők már ott lehetnek a meccskeretben.

A Békéscsaba keretében nincs eltiltott, ellenben hiányzók továbbra is nehezítik az utazók összeállítását: Hursán György megsérült az Ajka elleni találkozón, így nem áll rendelkezésre, csakúgy mint a továbbra is rehabilitációs munkát végző Gránicz Patrik, Pilán Márkó és Hodonicki Márk sem. Szabó Péter és Mészáros Márk pályára lépése pedig szinte az utolsó pillanatokban dőlhet majd el. A keret összetételét pedig nyilván az is befolyásolja, hogy második együttesünk 2021. február 6-án (szombaton) 10:00 órától Füzesgyarmaton játszik felkészülési mérkőzést.

Várhidi Péter: – Az mindig egy szervezettséget mutat, ha egy csapatot nem tudnak szétszedni idegenben. Taktikai fegyelmezettség és jó kontrajáték jellemzi a Békéscsabát, ennek is tulajdonítható az idegenbeli mutatójuk. A célunk, hogy megoldjuk az előttünk álló feladatot, hiszen nekünk is nagyon kellenek a pontok. Remélhetően sikerrel vesszük az előttünk álló akadályt, ehhez az kell, hogy mi is nagyon szervezett, fegyelmezett játékot mutassunk és taktikailag erősek legyünk. Elég sok változtatási lehetőség van a csapatban, meglátjuk, hogy melyik vezet majd sikerre. Mindig fontos, hogy az első meccsen ne szenvedjünk vereséget. Szerintem elég stabilak voltunk, de a csapatjátékunk nem volt tökéletes. A mostoha körülmények miatt egyik csapat sem mutatta a valódi arcát. A kiállítás egy kicsit bánt, hiszen gyors egymásutánban jött a két sárga lap. Érdekesség, hogy emberhátrányban játszottunk a legjobban azon a találkozón. Az idegenbeli pontszerzés mindig egy csapat erejét mutatja, de ez csak akkor ér valamit, ha a következő hazai mérkőzést megnyerjük.

A 2021. február 4-én (csütörtök) reggel elvégzett kötelező COVID-19 tesztelésen továbbra is minden játékosunk és stábtagunk negatív eredményt mutatott, ilyen formán a járvány-helyzet nem akadályozza csapatunk tevékenységét.

A Kaposvári Rákóczi FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Szőts Gergelyt akkreditálta a szövetség. Segítőiként Becséri Gergelyt és Kovács Gábort (1980) jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Kovács Imre látja el. Az 1981-es születésű sporival utoljára 2020. február 9-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása során eddig 665 sárga- és 56 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 23. fordulóját február 6-án (vasárnap) 14:00 órától Szolnoki MÁV FC – DVSC, február 7-én (vasárnap) 14:00 órától DEAC – BFC Siófok, Gyirmót FC Győr – Budaörs, FC Ajka – Aqvital FC Csákvár, Kaposvári Rákóczi FC – Békéscsaba 1912 Előre, PMFC – Kolorcity Kazincbarcika SC, Soroksár SC – WKW ETO FC Győr, Dorogi FC – Nyíregyháza Spartacus FC, 17:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás, valamint Vasas FC – Szentlőrinc párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot a DVSC  (51 pont) vezeti, a második helyre fellépett a Vasas (42 pont), a bronzérmes pozícióban pedig a Budaörs (40 pont) áll. A sereghajtó helyeken továbbra is a Dorog-Csákvár-DEAC trió osztozkodik.

Az előrejelzés szerint Kaposvár térségében borult időjárás várható, a hőmérséklet akár 14 (!) Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2021. február 7-én 16 óra 56 perckor nyugszik.

A mérkőzések továbbra is zárt kapuk mögött – nézők jelenléte nélkül – kerülnek megrendezésre, de a KaposPont jóvoltából ezúttal is tudják majd élőben követni az összecsapást, hiszen live stream formájában YouTube csatornájukon közvetítik az eseményt.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

http://rakoczifc.hu/ellenfel-lesen-bekescsaba-2/

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.