Beharangozó: Hidasnémeti VSC – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 308 másodperc.

Ismét hosszú túra előtt áll második csapatunk, hiszen 2021. október 3-án (vasárnap) 15:00 órától Hidasnémetiben lépnek pályára Brlázs Gábor neveltjei.

A tízes szám jegyében zajlik majd az NB III. Keleti csoportjának minket érintő mérkőzése, hiszen a 10. fordulóban következő vendéglátónkkal szemben 10 hely és 10 bajnoki pont a differencia az Előre javára. Mindez, na meg persze a bajnoki előzmények is egyértelmű lila-fehér győzelmet jósolnak, némi akadályoztatást pedig csak a hosszú utazás (oda-vissza közel 600 km) támaszthat – bár reméljük, nem így lesz!

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található kicsivel több, mint 1.000 fős lakosságot számláló község labdarúgó csapata – HVSC Polgári Kft. néven – az előző idényben harcolta ki a osztályváltást, amikor 77 pontot gyűjtve, 25 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 3 vereség birtokában nyerte meg a Megyei I. osztályú bajnokságot. Bár az osztályozón 5-0, majd 0-5 arányban kétszer is kikapott az ETO Akadémiától, de a szabályváltozásoknak köszönhetően mégis történelmi sikert ünnepelhettek, hiszen fennállásuk óta először sikerült indulniuk egy NB-s bajnokságban. Ennek fényében nyilván rengeteg megoldandó feladatot és változtatást kellett végrehajtaniuk, ráadásul az NB3 már teljesen más kávéház, aminek ritmusát és tempóját egyelőre nem nagyon találják. Persze nagyon sok van még hátra, senkit sem szabad leírni és pálcát törni felette, de a számok nem hazudnak, hiszen 9 forduló után 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel, egyelőre csak 7 bajnoki egységet gyűjtöttek, ami a táblázat 16. pozíciójába sorolja őket. Tegyük hozzá, a sorsolás sem kedvezett számukra, hiszen két forduló “bemelegítés” után a mély vízbe kellett ugraniuk, amiből igencsak elázva tudtak csak kimászni: DEAC – Hidasnémeti 7-0, Hidasnémeti – BKV Előre 0-5. Aztán sorozatban két győzelem jött (Kisvárda – Hidasnémeti 2-4, Hidasnémeti – Eger 4-1) és úgy látszott, hogy kezd összeállni minden, de nem így lett. A 8-9. felvonásban két újabb nagyarányú vereségbe szaladtak bele (Hidasnémeti – Hajdúszoboszló 1-5, Kazincbarcika – Hidasnémeti 7-0), így túl sok jót a Békéscsaba vendégszereplése sem jelenthet számukra.

Részünkről azonban továbbra is fegyelmezett, higgadt, valamint taktikus játékra lesz szükség és tiszteletben tartva az ellenfelet, de csakis a győzelem számíthat elfogadható eredménynek. Annál is inkább, hiszen papíron két hozható mérkőzés (Hidasnémeti és Putnok) után, jöhet a fekete leves, hiszen sorban érkeznek majd a fajsúlyosabb együttesek: Jászberény, DEAC, BKV Előre. Jobb félni, mint megijedni elven a soron következő két meccs igen hasznos lehetne arra, hogy együttesünk további tapasztalatokat gyűjtsön, természetesen sikerekkel fűszerezve, amelyek megfelelőképpen felvértezhetik a Lilákat az előttük álló nehezebb sorozatra. Ebben a fordulóban még győzelem esetén sem tudnánk újabb pozíciót fogni, hiszen az előttünk álló Tiszaújváros négy ponttal áll előttünk, de ha a Putnokot is sikerülne két vállra fektetni, akkor ez jó eséllyel már összejöhetne. Mindenesetre a Békéscsaba eddigi teljesítménye abszolút figyelemreméltó, hiszen tempós, támadó focit bemutatva 5 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség birtokában, a táblázat hatodik helyéről várhatja az újabb megmérettetést.

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, bár vendéglátóink keretében Varjas Lászlónak, a Békéscsabánál pedig Hodonicki Márknak illik vigyázni, hiszen mindketten 4-4 sárga cetlivel bírnak.

A Hidasnémeti VSC – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Mencsik Lászlót akkreditálta a szövetség. Segítőiként Kurinka Bélát és Pálinkás Derda Dominik Kolost jelölték ki. Az 1991-es születésű sporival 2017. április 16-án, a Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre II. 5-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 550 sárga- és 35 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III Keleti csoport 2021/2022-es szezon 10. fordulóját október 3-én (vasárnap) 11:00 órától DVTK II. – DVSC II., 15:00 órától Kisvárda Master Good II. – Füzesgyarmati SK, BKV Előre – Eger SE, DEAC – Termálfürdő FC Tiszaújváros, Jászberényi FC – Aqua-General Hajdúszoboszló, Putnok FC – Kolorcity Kazincbarcika SC, Hidasnémeti VSC – Békéscsaba 1912 Előre II., Törökszentmiklósi FC – Tiszafüredi VSE, Salgótarjáni BTC – Újpest FC II., valamint Sényő-Carnifex FC – Tállya KSE párosításokban rendezik meg.

bajnoki táblázatra pillantva látható, hogy az első három helyen BKV Előre – Kazincbarcika – Hajdúszoboszló trió áll, a sereghajtó pozíciókban pedig a Hidasnémeti, Tállya, DVTK II., Salgótarján, valamint Törökszentmiklós ötösfogat található.

Az előrejelzés szerint Hidasnémeti térségében gyengén felhős, szeles időjárás várható és 20 Celsius fokos maximális hőmérsékletre lehet számítani. A Nap október 3-án 18 óra 20 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.