Beharangozó: DVTK – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 321 másodperc.

A 2015. év utolsó bajnoki mérkőzése következik és ezúttal Miskolcra látogatnak a Lilák, ahol a Diósgyőr lesz a vendéglátónk. Az OTP Bank NB I Liga 19. fordulójának DVTK – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzése a Diósgyőri Stadionban kerül megrendezésre 2015. december 12-én (szombaton) 15:30 órától.

20150912_elore_dvtk

Mindkét fél részére igen lényeges, szinte létkérdés lenne a pontszerzés. A DVTK vezetése négy fordulóval ezelőtt gyakorlatilag ultimátumot intézett Bekő Balázs – vezetőedző felé, hiszen az utolsó öt forduló alatt 8-9 bajnoki egység megszerzését irányozták elő. Ebből legjobb, számunkra legrosszabb esetben is csak 5 pont lehet, hiszen 1-1-et játszottak az MTK-val, 1-0-ra kikaptak Debrecenben, 1-1-et játszottak Pakssal és 2-1-re zakóztak Újpesten. Így aztán továbbra is kérdéses a szakember további sorsa. Ez a bizonytalanság és a folyamatos sikertelenség nyilván rányomja bélyegét az egész diósgyőri alakulatra. Tét és nyomás alatt játszani egyáltalán nem egyszerű dolog, de ettől függetlenül is nehéz meccsre, nagy csatára számíthatunk.

„Az előző fordulóban, Szombathelyen megszerzett egy pont értékesebb, mint amilyennek valójában tűnik – hiszen a Vasas elleni fiaskó után nagyon mélyről kellett összeszednünk a csapatot. December 12-én egy újabb nagyon fontos mérkőzés következik a Diósgyőr ellen. Vendéglátóinkat igen kemény ellenfélnek tartjuk, szerintünk nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyük valódi erejüket. Az év utolsó bajnokijára teljes erőbedobással készülünk és pontért-pontokért utazunk Miskolcra. Viczián Ádámra sajnos hosszabb ideig nem számíthatunk – köszönhetően a Fáy utcai nem éppen ideális talajnak – komolyabb sérüléseket szenvedett, rajta kívül mindenki a rendelkezésemre áll. Bízom benne, hogy szurkolóink is szép számban elkísérik a csapatot és segítségükkel az elvárásoknak megfelelően zárhatjuk ezt az esztendőt.” – fogalmazott mesterünk, Zoran Spisljak.

Bekő Balázs: – Nem tudok más mondani, mint a legutóbbi mérkőzéseink előtt. Győznünk kell akkor is, ha piros hó fog esni. Be kell bizonyítanunk magunknak és a szurkolóinknak is, hogy nem dolgoztunk hiába az elmúlt hónapokban. Békéscsabán nehéz mérkőzésen szereztünk egy pontot, a helyenként jól és tetszetősen játszó hazaiak ellen. ez most egy másik mérkőzés lesz, de most sem számítok könnyű találkozóra. Ahogy nekünk, úgy nekik is minden pontra szükségük van. A csapat nagyon elszánt, az előző fordulókban mutatott játékkal és három ponttal szeretnénk búcsúzni az idei évtől.

A tabellán jelenleg 17 szerzett ponttal a 9. helyen van az a Diósgyőr (1 ponttal megelőzi a PAFC-ot, 4 egységgel az utolsó előtti Vasast és 5-tel az utolsó viharsarkiakat), amely klubbal kapcsolatban egyre többen emlegetik Egervári Sándor nevét, mint egyik lehetséges edzőjelölt.

A számok behatóbb vizsgálata is azt a tényt támasztja alá, hogy a miskolci vendégszereplés alkalmával, minden játékosunk részéről csak a százszázalékos erőbedobás és koncentráció hozhat megnyugtató eredményt: 1997 óta összesen hétszer találkoztak egymással a csapatok, 3-3 vereség és döntetlen, valamint 1 győzelem szempontunkból a mérleg. Legutóbb napra pontosan 3 hónappal ezelőtt (2015. szeptember 12.), a Liga 8. fordulójában mérkőztünk meg a piros-fehérekkel, akkor 1-1-es döntetlen eredmény született a Kórház utcában. Ez is azon alkalmak egyike volt, amikor az utolsó pillanatokban ajándékoztunk pontot az ellenfélnek – Birtalan Botond 18. percben szerzett találatára, Drazen Okuka a 87. percben válaszolt. A két csapat egymás ellen szerzett góljainak tekintetében 8-4 az arány, így a fogadóirodák 42,9-42,9 százalékos eséllyel hazai győzelmet, valamint döntetlent jósolnak. A foci viszont attól is szép, hogy a rengeteg befolyásoló tényező, a körülmények és a pillanatnyi állapot, a jól vagy rosszul megválasztott taktika, egy-egy focista kimagasló vagy éppen nem megfelelő teljesítménye miatt akár a jóslatoktól merőben eltérő eredmény is születhet.

20150912_elore_dvtk_02

Egy győzelemmel és egy kis szerencsével ismét elmozdulhatnánk a tabella végéről és akár egy pont közelségbe kerülhetnénk a bennmaradást jelentő helytől. Erre szerintünk igen jó esély van, hiszen a Vasas a Honvédot fogadja, míg a Puskás Szombathelyen vendégszerepel.

A DVTK – Békéscsaba 1912 Előre első osztályú labdarúgó mérkőzést Erdős József játékvezető vezeti, segítői Viszokai László és Kelemen Attila, valamint Bognár Tamás és Szabó Zsolt lesznek. Erdős József ebben az idényben kétszer is vezette a Békéscsaba mérkőzéseit: Paks – Békéscsaba, Békéscsaba – DVTK (lefújást követően mutatott fel piros lapot Bacsa Patriknak). Ugyanez érvényes vendéglátóinkra, hiszen az MTK – DVTK mérkőzésen (itt két diósgyőrit is kiállított) is Ő fújta a sípot. Érdekesség, hogy a 2010/2011-es szezon 17. fordulójában szintén Erdős sporttárs bíráskodott a Békéscsaba – DVTK 0-3 (0-1) mérkőzésen is.

Az időjárás előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet +6 Celsius fok körül alakul majd Miskolcon – érdemes tehát melegen felöltözni!

line_purple

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/bekescsaba-1912-elore-dvtk-20150912/

Mérkőzés információk:
http://1912elore.hu/site/informaciok-dvtk-bekescsaba-1912-elore-20151212/