Beharangozó: Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 420 másodperc.

Újabb idegenbeli fellépéssel kezdődik el a Lilák számára az “előrehozott tavaszi szezon”, hiszen a Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 20. fordulójában, 2018. december 9-én (vasárnap) 13:00 órától Mosonmagyaróváron lépünk pályára.

A Kazincbarcika elleni mérkőzéssel gyakorlatilag lezártuk az őszi idényt és valamilyen szinten újraindul a pontvadászat, hiszen a 38 mérkőzésből álló idei bajnokság 20-21. fordulóját még 2018-ban le kellett, illetve kell játszani. Gyors visszatekintéssel az mindenképpen tényként közölhető, hogy egy évvel ezelőtt szintén a 4. helyen álltunk annyi különbséggel, hogy az idén eddig 2 ponttal (tavaly 31, most 33 pont) többet gyűjtöttünk. Igaz, szinte már minden játékosunk a térdén jár és sérülések (Gránicz Patrik, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Szélpál Norbert) továbbra is nehezítik az utazók, illetve a kezdő összeállítás meghatározását, de hátravan még két mérkőzés, melyeket úgy szükséges lehoznunk, hogy minél több bajnoki egységet tudjunk magunkénak. Az is elmondható, hogy a mezőny nincs szétszakadva, hiszen az első helyezett Gyirmót (40 pont) szűk három meccsen belül van, nem is beszélve a 38 egységgel bíró, második pozícióban álló Zalaegerszegről. Egy szó, mint száz a lehetőség továbbra is nyitott – nem csak előttünk, hanem a többiek előtt is -, lehet zárkózni, hogy tavaszra még szorosabbá tegyük a bajnokságot. Ehhez azonban – a hosszú utazással együtt járó – Győr-Moson-Sopron megyei túra alkalmával a maximálisnál is jobb teljesítményre van szükség.

Következő ellenfelünk pillanatnyilag még a kieső zónában található, hiszen az eddig megszerzett 3 győzelem (Dorogi FC – Credobus Mosonmagyaróvár 0-2, Credobus Mosonmagyaróvár – Soroksár SC 1-0, Credobus Mosonmagyaróvár – WKW ETO FC Győr 2-0), 6 döntetlen, 10 vereség, valamint az ezzel együtt járó mindössze 15 pont, egyelőre csak a 19. helyre elegendő. Az októberben edzőváltáson (Várhidi Péter helyett jelenleg Tóth András ül a kispadon) átesett kisalföldiek az előző fordulóban bravúrt hajtottak végre, mivel 2-0 arányban helybenhagyták a Győri ETO FC csapatát. Előtte azonban nem nagyon sikerült a feltámadás, hiszen kétszer is döntetlen-vereség sormintával végeztek négy fordulón keresztül. Bízunk benne, hogy éledésük tiszavirág-életű és csapatunk az eddigi egymás elleni statisztikát tovább javítva, elhozza idegenből a három pontot! A két mérkőző fél egyébként eddig 5 alkalommal találkozott egymással, melyből háromszor mi, egyszer pedig vendéglátóink kerültek ki győztesen. Döntetlen (0-0) eredmény is csak egyszer (2017. május 7.) született és az is beszédes, hogy mindent összevetve az óváriak mindössze egyszer tudtak betalálni ellenünk, így a két csapat egymás elleni gólkülönbsége 6-1 javunkra! Egy újabb győzelem viszont nagyot lendítene a csabai egyenlegen, hiszen közvetlen vetélytársaink egymás ellen csatáznak a hétvégén – a Gyirmót a Kaposvárt fogadja – így szurkolhatunk egy számunkra ideálisnak mondható ikszért, ami újra a képzeletbeli dobogóra való fellépésünket segíthetné elő. Az előző idényben egyébként mindkét alkalommal győzni tudtunk: 2017. 08. 23. Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár 2-0 és 2018. 03. 11. Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre 0-1.

Színes cédulák miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs, hiszen az előző fordulóban Viczián Ádám, Hursán György és Boér Gábor is lerótta ilyen irányú kötelezettségét. Veszélyeztetett helyzetben azonban többen is vannak, mivel 4 sárga lappal bír Darázs Péter, Sziklási Gergely, valamint Ribánszki László és Nagy Sándor is. Érdemes kiemelt figyelmet szentelni az ellenfél keretében Jelena Richárdnak, aki már öt góllal tudott hozzájárulni csapata egyenlegéhez.

Tóth András: – Úgy érzem egyre jobb formában van a csapat. Fizikálisan nem volt probléma, mentálisan kellett felhozni a fiúkat, hogy elhiggyék, ami bennük van az nem veszett el, csak elő kell hozni. Sok munkánk lesz még a fejekkel, de egyenlőre azt látom, hogy élvezik a munkát a játékosok és megvan az összhang az öltözőben. Most látom bennük a tüzet, hogy csúsznak, másznak egymásért és így kell előre haladnunk. A Békéscsaba nem véletlenül van ott ahol. Egy stabil csapat, amely jó átlagot hoz, szóval egy kőkemény mérkőzésnek nézünk elébe. Ennek ellenére próbálom tudatosítani a fiúkban, hogy a hazai pálya az hazai pálya. Aki csak egy pontot is elakar vinni tőlünk, az szenvedjen meg érte.

Boér Gábor: – Kevesen vagyunk, hiszen újabb két ember esett ki a csapatból Szalai és Szélpál sérülése miatt, de ennek ellenére győzni megyünk Óvárra. Úgy gondolom, hogy azok a játékosok – akik pályára lépnek vasárnap – mindent megtesznek majd a sikeres szereplés érdekében, a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot gyűjtő házigazdák ellen. Az Óvárt új edző irányítja és elmúlt vasárnap a megyei rangadón nyertek az ETO FC Győr ellen. A mi csapatunk már szombaton útra kell és Győrben tölti az éjszakát, majd vasárnap utazik tovább a találkozó színhelyére.

A Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Kovács J. Zoltánt akkreditálta a szövetség. Az 1975-ös születésű sporival 2018. szeptember 2-án, a Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok 2-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 803 sárga- és 70 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Becséri Gergelyt és Kovács II. Gábort jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Oláh Gábor látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

A bajnokság 20. fordulóját 2018. december 9-én (vasárnap) 13:00 órától Budafoki MTE – Vác FC, Dorogi FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Soroksár SC – Duna Aszfalt TVSE, KBSC FC – Nyíregyháza Spartacus FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre, Budaörs – WKW ETO FC Győr, Ceglédi VSE – Aqvital FC Csákvár, BSS Monor – Vasas FC, 15:30 órától Gyirmót FC Győr – Kaposvári Rákóczi FC, valamint 17:00 órától ZTE FC – BSC Siófok párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Mosonmagyaróvár térségében a mérkőzés napján erősen felhős, szeles időjárás várható. A hőmérséklet azonban napközben akár 10 Celsius fok is lehet és kis valószínűséggel némi csapadék is előfordulhat. A Nap 2018. december 9-én (vasárnap) 15 óra 54 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemre fiatal csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/