Beharangozó: Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

Ezzel együtt három idegenbeli, valamint két hazai mérkőzés maradt a 2016/2017-es szezonból, így 15 bajnoki pont gyűjthető még, de csapatunk első osztályba kerülésének lehetősége a többi aspiráns teljesítményétől is függ.

Látható, hogy a bajnokságban szereplő összes együttes hatalmas erőket mozgósít a még megszerezhető bajnoki egységek irányába és bár biztos kiesőt már hirdethetünk – hiszen a SZEOL SC már matematikailag sem hozhatja be hátrányát -, a feljutók tekintetében még nyitott a kérdés. Láttunk már sokféle meglepetést és fordulatot az idők folyamán, így hatpontos restanciánk a második pozícióhoz képest nem ledolgozhatatlan – bár a végső sikerhez vetélytársaink szíves "hozzájárulása" is szükségeltetik. Két fordulóval ezelőtt még úgy festett a dolog, hogy már csak kisvárdaiakkal kell megvívnunk a feljutó pozícióért, azóta viszont fordult a világ kereke és a Soroksár, valamint a Balmazújváros sem adta fel a harcot és újra versenyhelyzetbe került. Az viszont biztos, hogy hibázásra nincs több lehetőség és – függetlenül attól, hogy a végelszámolásnál mire lesz elég az egész szezon teljesítménye – a cél csakis a győzelem lehet számunkra. Március közepén, a Puskás Akadémia ellen elszenvedett 3-0 arányú vereség után ki gondolta volna, hogy egyáltalán szóba jöhet a felfelé történő osztályváltás lehetősége?! Feltápászkodtunk a gödörből, ami mutatja csapatunk, valamint a kollektíva erejét és a bennük rejlő lehetőségeket. Hihetetetlen győzelmi sorozatot produkálva újra látszott a fény az alagút végén, az utóbbi két mérkőzés eredményeképpen viszont érdemes reálisan és visszafogottabban szemlélni az eseményeket. Az biztos, hogy továbbra is mindig csak az előttünk álló feladatra kell koncentrálnunk, fegyelmezetten be kell húznunk az összes lehetséges mérkőzést, aztán a végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elég?! Nyilván, mindenki számolgat és latolgatja az esélyeket – de 33 lejátszott forduló után is lehetetlen megjósolni a tabella végleges állapotát. A biztos első osztályba jutókat még ezen a hétvégén sem tudjuk majd megnevezni, de a kép és az erőviszonyok egészen biztosan tovább tisztulnak majd.

Következő vendéglátónk, a Mosonmagyaróvár ellen is lenne törleszteni valónk, hiszen 2016. október 30-án, a 15. fordulóban, hazai pályán elszenvedett 1-0-ás vereséget nem írthattuk fel a dicsőségtáblára. Az is egy olyan meccs volt, ahol egyszerűen semmi sem jött össze és minden az ellenfél malmára hajtotta a vizet. Reméljük és bízunk benne, hogy amennyiben újra sikerül rendet tenni a fejekben, akkor ismét ugyanaz a motivált és határozott Előre lép pályára a "Virágzó Városban", amit a vezetőség, szurkolóink, a közvélemény és a szakmai stáb is elvár. Úgy látszik és ezt már többször hangsúlyoztuk, hogy az idei kiegyenlített erőviszonyokat felvonultató, másodosztályú bajnokságban igen lényeges körülményként véshetjük a rendszeres tennivalók listájára, a megfelelő mentális felkészülést – hiszen a csapat, a játékosok, a gyep és a labda is ugyanolyan, mi sem változott. A hektikus teljesítmény, a hullámzó eredmények szinte csak a pillanatnyi állapot és körülmények függvényében alakulhatnak ki, így látható mennyire fontos, hogy játékosaink fejben, akaratban, érzelmileg is rendben legyenek!

A Győr-Moson-Sopron megyeiek pillanatnyilag a tabella 10. helyét foglalják el, mérlegük 12 győzelem, 9 döntetlen, valamint szintén 12 vereség. Az összegyűjtött 45 pont számukra sem adhat teljes megnyugvást az idénnyel kapcsolatban, hiszen a 8-11. pozíciókban elhelyezkedő csapatok között akár egy forduló alatt is teljesen felborulhat a sorrend. Király József neveltjei április 12. óta (4 mérkőzés) nem győzedelmeskedtek, bár akkor pont a Soroksár otthonából hozták el a három pontot. Azóta mindössze három fát sikerült szerezniük (Mosonmagyaróvár – Szolnok 1-2, Puskás Akadémia – Mosonmagyaróvár 1-1, Mosonmagyaróvár – Kisvárda 1-1, Sopron – Mosonmagyaróvár 1-1). Látható, hogy az élcsapatok ellen rendre igen jól teljesítenek és a meccsenkénti egygólos átlag nem vetít elő találatokban gazdag összecsapást. Nyilván számukra a biztos védekezés, az esetleges kontrák és kialakított rögzített szituációk értékesítése jelenthet megoldást és ezt a számok szerint igen jó százalékban képesek is megoldani. Újra egy olyan csapattal kell megbírkóznunk, akik hazai pályán bizonyítási és pontszerzési kényszerben vannak, így a vasárnapi derbi sem lesz fáklyásmenet.

A Békéscsaba – az elmúlt mérkőzés eredményeképpen – megváltozott program szerint, pihenőnap nélkül teljesítette heti feladatait: hétfőn regenerációs tréning, kedden videózás, majd délután edzés, szerdán pedig bajnoki mérkőzés. A hét második részében, csütörtökön délelőtt pályás foglalkozás, majd pénteken mérkőzéselemzés és újabb tréning töltötte ki focistáink munkaidejét. Szombaton délelőtt útnak indult csapatunk és délután már Győrben vezényel átmozgató edzést mesterünk. A vasárnapi taktikai értekezlet és az ebéd után Mosonmagyaróvár a céllállomás, ahol 17:30 órától kezdődik a bajnokság 34. fordulójának Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzése.

Az utazókeret kialakításánál Boér Gábornak figyelembe kell vennie néhány zavaró körülményt: Szélpál gerincbántalmai miatt továbbra sem százszázalékos, Kelemen Dávidot a ZTE elleni kiállításának köszönhetően egy mérkőzésre eltiltották, Viczián Ádám pedig öt összegyűlt sárgalapja miatt kénytelen kihagyni automatikusan az előttünk álló mérkőzést. Ennek persze – idézőjelben – Szenti Zoltán, második csapatunk szakvezetője örvendhet, amennyiben bármelyik játékost megkaphatja visszajátszóként a vasárnap 11:00 órától megrendezésre kerülő Békéscsaba 1912 Előre II. – Dabas-Gyón FC harmadosztályú mérkőzésre. A mosoniak keretében a nyilvántartás szerint nincs lapok vagy bármilyen más fegyelmi vétség miatti eltiltott. Továbbra is érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani az ellenfél ügyeletes gólfelelősére, Laki Balázsra – hiszen már 12 találatnál tart a szezonban és aki az őszi, Kórház utcai mérkőzés 20. percében szerzett góljával döntötte el, az akkori három pont sorsát is.

Király József: – Ismét egy NB I-re pályázó csapattal találkozunk. A Békéscsaba erős kerettel rendelkező, jó focit játszó, motivált csapat. Az ősszel kitűnő mérkőzést játszottunk és bravúros győzelmet arattunk. Csapatunk játéka mérkőzésről-mérkőzésre javul. Bízom benne, hogy motiváltak lesznek játékosaim és meg tudjuk ismételni őszi teljesítményünket. Ehhez az összes pályára lépő labdarúgónktól maximális erőbedobást és koncentrációt várok.

Boér Gábor: – Érdekes dolog, hogy a legutóbbi mérkőzés elemzését tanulmányozva gyakorlatilag mindenféle mutatóban felülmúltuk a Zalaegerszeget, csak éppen gólt nem tudtunk szerezni, tehát ezen a téren hiba csúszott a gépezetbe. Az viszont mindenképpen pozitív, hogy dupla annyit passzoltunk, mint az ellenfél és az eltervezett labdabirtoklási százalék növelését is sikerült megvalósítanunk. A befejezések szerdán valamiért nem működtek, így nyilván próbáltunk erre koncentrálni az utóbbi néhány napban. Ezúttal is olyan csapat ellen lépünk pályára, amely elsősorban a biztonságra helyezi a fő hangsúlyt, stabil védekezésre épít és ebből próbál óvatosan építkezni. Az elmúlt néhány fordulóban ez összejött nekik – főleg a jobb csapatok ellen -, de a bajnokság elején, amikor inkább nekik kellett volna támadni, sokkal gyengébben szerepeltek. Ez azért nem téveszt meg bennünket, hiszen tudjuk, hogy számunkra most elsősorban az cél, hogy visszataláljunk a sikerek útjára és megpróbáljunk újra eredményesek lenni. Két eltiltottunk van, akik ezúttal második csapatunkat erősíthetik, de a többi játékosom készen áll és ezúttal lehetőségük nyílik a bizonyításra. Bízom benne, hogy újra egységesek és sikeresek tudunk lenni a hétvégén, hiszen sok megszerezhető pont van még és mindenképpen szeretnénk feljebb lépni a tabellán.

A Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Radványi Ádámot akkreditálta a szövetség. Az 1983-as születésű sporival legutóbb 2016. december 4-én (19. forduló), a Békéscsaba 1912 Előre – Szeged 2011 0-0 mérkőzésen, szintén sípmesterként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt eddig 530 sárga- és 52 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Kóbor Pétert és Szalai Dánielt jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezon 34. fordulójának összes mérkőzését megrendezik 2017. május 7-én (vasárnap): 14:00 órától Vác – Cigánd, 16:45 órától Nyíregyháza – Kisvárda, 17:30 órától Szeged 2011 – Szolnok, Cegléd – Soroksár, Mosonmagyaróvár – Békéscsaba, Dorog – Puskás Akadémia, valamint 18:00 órától Balmazújváros – Budaörs, ZTE – SZEOL, Siófok – Sopron, valamint Csákvár – Kozármisleny párosításokban.

Az előrejelzés szerint vasárnap, Mosonmagyaróvár térségében hidegfront várható, erős széllel és 3 mm záporral fűszerezve. A levegő maximális hőmérséklete 11-20 Celsius fok körül alakul majd.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás