Beharangozó: BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 512 másodperc.

Míg következő ellenfelünk a kiesés ellen küzd, addig a csapatunknak a bronzérmes pozícióért folytatott csatában újra, idegenben szükséges jól teljesítenie 2018. április 1-én (vasárnap) 17:00 órától, amikor Siófokon lépünk pályára.

Vendéglátóink más szempontból vannak nehéz helyzetben és egyben pontszerzési kényszerben, hiszen csupán két pontnyi előnyt sikerült eddig kiharcolniuk a már kiesést jelentő 18. helyhez képest. Bár egy fordulóval a Balaton-partiak is kevesebbet teljesítettek, az eddig lejátszott 25 mérkőzés alatt megszerzett 7 győzelem, 5 döntetlen, 13 vereség, valamint az ezzel együtt járó 26 bajnoki egység csupán a tabella 16. helyére elég. A Siófok idei szezonját nehéz minősíteni, hiszen képesek voltak bravúrokat (pl. Kisvárda Master Good – BFC Siófok 0-2, BFC Siófok – Nyíregyháza Spartacus FC 1-0) is végrehajtani, ugyanakkor egyértelműnek tűnő mérkőzéseken rendszeresen alulmaradtak. A tavaszi szezonra igyekeztek a szakmai stábot is rendbe tenni, hiszen Varga Attila vezetőedző nem volt túl szerencsés helyzetben, mert az őszi változások után kemény feladat volt egyedül irányítani a csapatot. Zombori Regő erőnléti edzőre tudott csak támaszkodni, míg Posza Zsolt foglalkozott a Siófoki Bányász SE fiataljai mellett a kapusokkal. A tavasznak sokkal nyugodtabb körülmények között vághattak neki, hiszen Vég Csongor lett a pályaedző, a helyi kötődésű László András végzi az egyéni képzéseket, az egykori remek kapus Biró Imre pedig a kapusedző feladatait látja el. Igazolások tekintetében is ráfért a vérfrissítés a sárga-kékekre, Diósgyőrből Nemes Milán, Lénárt András a Videotontól, Balázs Zsolt Zalaegerszegről, Benke András a Vasas Kubala Akadémiától, valamint Vólent Roland Balmazújvárosból érkezett. A felkészülésük is izmosra sikeredett, hiszen előbb Lipóton, majd Side városában (Törökország) is edzőtáboroztak, valamint számos felkészülési mérkőzést játszottak: BFC Siófok – Pápai Perutz FC 2-0, BFC Siófok – FC ViON Zlate Moravce 2-1, BFC Siófok – Monori SE 4-1, BFC Siófok – HB Koge 2-2, FK Dinamo Vranje – BFC Siófok 1-1, BFC Siófok – Rustavi 2-0. Így aztán mindenki bizakodó volt és a tavasz első két mérkőzésén jöttek is az eredmények: ETO FC Győr – BFC Siófok 0-1, Kisvárda Master Good – BFC Siófok 0-2. Aztán újra kiestek a ritmusból, vagy valami ismét elromolhatott, hiszen zsinórban két vereség következett: BFC Siófok – Aqvital FC Csákvár 1-2, Ceglédi VSE – BFC SIófok 2-0. A Kupában majdnem megtréfálták az aktuális első osztályú bajnok, Budapest Honvéd csapatát, hiszen otthon 2-2, idegenben pedig 2-1 eredményekkel búcsúztak a 9. fordulóban. A Somogy megyei egyesület egyébként nincs könnyű helyzetben ezen a hétvégén sem, hiszen a Cegléd elleni mérkőzésen piros lapot kapott Szilágyi Zoltánnak automatikusan ki kell hagynia a Békéscsaba elleni találkozót, a kölcsönben náluk szereplő Fehér Zsolt azonban ezúttal pályára léphet majd.

Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok (2017. 09. 17.)

Bízunk benne, hogy csapatunk az igen hajtós és kemény Kisvárda elleni, hazai rangadó (1-1) után kikecmergett a gödörből, és hasonlóképpen a 9. fordulóhoz (Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok 3-1) ismét magabiztosan hozza a Siófok elleni következő mérkőzést is. Bár sérültjeink miatt továbbra sem vagyunk megnyugtató helyzetben, ráadásul Viczián Ádámnak összegyűlt színes cédulái miatt ki kell hagynia a balatoni túrát, a papírforma szerint így is mi vagyunk az esélyesebbek. Bár a tabella továbbra is foghíjas, hiszen két együttes (Soproni VSE és Ceglédi VSE) csak 24, tizennégyen 25, négyen pedig 26 fordulót teljesítettek, de a 27. felvonás egyik meglepetés eredménye miatt az ötödik pozícióból várhatjuk a folytatást. A Nyíregyháza Spartacus FC – MTK Budapest 2-0 (!) mérkőzésen szerzett három bajnoki egységnek köszönhetően, a szabolcsiak egy ponttal megelőztek minket, a Gyirmót FC – Aqvital FC Csákvár 3-1 összecsapás miatt pedig a Győr-Moson-Sopron megyeiek jobb gólkülönbségükkel foglalhatják el a 4. helyet. A folytatásban a Szpari Sopronban, a Gyirmót pedig Kazincbarcikán lép fel, így a számítások szerint számunkra csakis a három pont megszerzése lehet opció.

A Siófok elleni mérlegünk szerint erre minden esélyünk megvan, hiszen vendéglátóinknak tizenhat éve (2002. augusztus 17. Siófok – Békéscsaba 4-1) nem sikerült legyőznie a viharsarkiakat. Az utóbbi 22 évben 8 lila-fehér győzelem, 5 döntetlen és mindössze az előbb említett egyetlen vereség egyértelműen csabai sikert vetít elő. A legnagyobb arányú győzelem egyébként 2017. május 14-én született, amikor hazai körülmények között 3-0 arányban múltuk felül őket.

A BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Szilágyi Sándort akkreditálta a szövetség. Az 1984-es születésű sporival legutóbb 2017. október 8-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr 1-1 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 470 sárga és 24 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Iványi Istvánt és Kis Zoltánt jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait ezúttal Nazsa Tamás látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok (2017. 09. 17.)

A szakmai stáb és labdarúgóink is pihenőnap nélkül folytatták a munkát és már nagyszombaton, a délelőtti edzés után útra keltek. Az éjszakát Székesfehérvárott tölti csapatunk, hogy vasárnap mindenki megfelelően frissen érkezzen meg Siófokra. Húsvét hétfőre sincs kimenő, hiszen délelőtt regenerációval indul a heti program. Kedden pedig már videózással és edzéssel készülünk a szerdai Magyar Kupa visszavágóra.

Boér Gábor: – Sajnos a régebbi mérkőzések statisztikái a mai labdarúgásban már nem sokat jelentenek, hiszen következő ellenfelünk teljesen átalakult a tél folyamán. Új edzőjük van, új játékosokat igazoltak és sokkal sikeresebben szerepelnek, mint a szezon elején. Ettől függetlenül a mérkőzés esélyesei mi vagyunk, de ezt nem elég papíron szerepeltetni, ki is kell vinni a pályára és be kell bizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk. Nehéz hetünk volt, hiszen hosszú utazásból értünk haza hétfőn hajnalban, szerdán pedig játszottunk egy nagyon komoly és intenzív mérkőzést. Kevesen is vagyunk, rengeteg olyan kisebb, apró bajunk van, amelyek miatt nem tud néhány játékos velünk tartani – éppen ezért most csak tizenhetes kerettel kelünk útra. Megpróbáltuk a srácokat kifrissíteni, hiszen újra hosszabb túra előtt állunk. Nagyon bízom benne, hogy mindezek ellenére megfelelő állapotba tudunk kerülni és sikeresen tudjuk venni ezt az akadályt. A fiúk mentális állapota nem a legjobb, de ez jelen helyzetben érthető, hiszen nem túl jó szériában vagyunk. A kisebb sérülések, izomfáradságok száma sajnos ismét gyarapodott, a rásérülést pedig nem szeretnénk kockáztatni, így némileg foghíjas a keretünk. Azonban megállni nem lehet, hiszen szerdán itt az újabb megmérettetés, nagyon besűrűsödött a program. Fontos lesz, és azok a csapatok tudnak majd ebből a sorozatból jól kijönni, akik mentálisan rendben lesznek, úgyhogy most a játékosok lelkével is foglalkoznunk kell és el kell velük hitetni, hogy tudunk újra győzni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 27. fordulójának valamennyi mérkőzését megrendezik 2018. április 1-én (vasárnap) 16:30 órától Credobus Mosonmagyaróvár – Budaörs, Kisvárda Master Good – Vác FC, Szeged 2011 – Soroksár SC, Soproni VSE – Nyíregyháza Spartacus FC, KBSC FC – Gyirmót FC, 17:00 órától WKW ETO FC Győr – Budafoki MTE, ZTE FC – Szolnoki MÁV FC, BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre, Aqvital FC Csákvár – Ceglédi VSE, MTK Budapest – Dorogi FC párosításokban.

Az előrejelzés szerint vasárnap Siófok térségében 12 Celsius fokos maximális hőmérséklettel, hidegfront érkezése várható erős széllel, valamint 2 mm csapadék is valószínűsíthető. A Nap 2018. április 1-én (vasárnap) 19 óra 14 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: