Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Szeged 2011

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 588 másodperc.

Az utolsó előtti fordulójához érkezett a Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es őszi szezonja, amikor a Békéscsaba 1912 Előre a Szeged 2011 együttesét fogadja a megyei El Clásico-n.

promo_elore_szeged_web

A rangadó fényében készült mindkét résztvevő fél a héten, hiszen egy győzelem esetén a Lilák akár a dobogót is megtámadhatnák, a Szeged 2011 pedig zárkózhatna az élmezőnyhöz. A hétfői pihenőnap után kedden délután kezdték meg munkájukat labdarúgóink és a szokásosnak nevezhető repertoárt felvonultatva, a már bevált stratégiával tréningeztek a vasárnapi bajnokira. Szombaton délután videózással és átmozgató edzéssel fejeződtek be az előkészületek. Vasárnapra már csak egy rövidebb taktikai értekezlet és a játékoskeret kihirdetése maradt.

A két együttes 2011. óta összesen nyolcszor találkozott egymással, utoljára éppen Békéscsabán, 2015. május 16-án gólnélküli döntetlen születetett, de egy hasonló eredménnyel – a jelenlegi helyzetben – valószínűleg senki sem lenne elégedett. Szokták mondani: a számok nem hazudnak és bízunk benne, hogy a matek ezúttal is a mi oldalunkon áll, hiszen következő vendégeink az utóbbi hat évben egy alkalommal sem tudtak győzedelmeskedni. Persze, nem azon múlik egy-egy mérkőzés végkimenetele, hogy ki tud jobban számolni… de mégis maradjunk még egy kicsit a statisztikánál. A szegediek 18 lejátszott forduló után a táblázat 10. helyét foglalják el, mérlegük 7 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség, amely 26 bajnoki pontot jelent. Az előző héten kétperces rövidzárlat okozta a Szeged 2011-Grosics Akadémia vesztét a Sopron elleni mérkőzésen (1-2). Hiába vezettek Germán Tamásék és szerettek volna javítani a kisvárdai vereség (1-0) után, mégis pont nélkül maradtak.

Az előző idényben 10. helyen végzett Klausz László legénysége, így az átigazolási szezonban igyekeztek lehetőségeik szerint minél jobban megerősíteni a csapatot.

A 22 éves Jagodics Bence fiatal kora ellenére több nagyobb csapatnál is megfordult. Új klubjában, a Szeged 2011-nél belső védőként kell helytállnia a 2016/17-es szezonban.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia új igazolásai között szerepel az a Balogh Gusztáv, aki 17 évesen kapott lehetőséget, hogy a felnőtt keret tagja legyen. A fiatal labdarúgó jelenleg a teljes NB I-es és NB II-es mezőny legfiatalabb játékosa.

Egy 23 éves kapussal is bővült a Szeged 2011 kerete. Molnár Péter az előző szezonban az NB III. Közép csoportját megnyerő Kozármislenytől érkezett.

Újra a Szeged 2011 színeiben szerepel az elmúlt fél évet Dabason, kölcsönben töltő Geiger Norbert. A 23 éves futballista szélső középpályás poszton erősíti az együttest.

A 22 éves Farkas Aurél a Ferencváros második csapata után a Szeged 2011-ben folytatja pályafutását.

Viszonylag későn csatlakozott a kerethez az Ajkáról érkezett középpályás, így különösen fontos volt számára, hogy jól sikerüljön a bemutatkozás, és bizonyítsa a szakmai stáb számára, hogy lehet rá számítani. Horváth Attila szerint a csapatot leginkább a fegyelmezettség jellemzi.

Mindenképp érdemes különös figyelmet szentelni Zádori Krisztánnak, aki vendégeink ügyeletes gólfelelősének mondható – hiszen a szezonban már 5 bajnoki találatnál jár.

Csapatunk az elmúlt három fordulót 7-0-ás gólkülönbséggel és újabb 9 pont begyűjtésével teljesítette. A győzelmi sorozat mindenképp meggyőző és bizakodásra ad okot. Ám vezetőedzőnk jól tudja, hogy a túlzott magabiztosság nem vezethet eredményre. Az egészséges önbizalom és határozottság, a csapategység és a jó hangulat egyaránt pozitív hatásokkal járhat – de csak akkor, ha mindenki megfelelőképpen és százszázalékos erőbedobással dolgozik továbbra is. Egyéni hibák, rövidzárlat és figyelmetlenség ezen a szinten már nem megendedhető. A tét tehát nem kicsi, mivel egy újabb győzelemmel akár már az érmes pozíciók valamelyikét is elcsíphetnénk. A Békéscsaba mérlege a 19. forduló előtt 32 pont, 10 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség, így mindössze három ponttal vagyunk lemaradva a jelenlegi éllovas Soroksár mögött.

Zoran Spisljak: – Igazi rangadó előtt állunk. Ha lehet Békéscsabán nagy derbi, akkor ez biztosan az lesz. Nem gondolkozunk azon, hogy mi történt a múltban, mi volt az utolsó mérkőzés eredménye – hiszen azóta sok minden megváltozott. Minden játékosnak érezni kell, hogy mit jelent ez a meccs – úgyhogy nagy izgalommal és lelkesedéssel várjuk. Az őszi szezon végén mindenki előtt ott a lehetőség, hogy megmutassa mit tud és mennyire jó focista. Csak a győzelmet tartom maradéktalanul elfogadható eredménynek, így ennek érdekében minden lehetséges dolgot meg kell tennünk. Szervezetten, okosan kell játszanunk és bízom benne, hogy a felkészülés eléri a célját és újabb három pont birtokában várhatjuk a szezonzáró fordulót. Sérültjeink, eltiltottunk nincs – így jelen pillanatban mindenki bevethető.

Klausz László: – A szerdai elemzésen megbeszéltük, hogy az első 15 mérkőzésen jól teljesítettünk, de ez a legutóbbi hónap nem úgy sikerült, ahogy akartuk. De nincs vége ennek a bajnokságnak, sőt még ennek az évnek sem. Megbeszéltük részletesen, mi hogy történt. Ezt az elkövetkezendő két meccset a Békéscsaba és a SZEOL ellen kiemelném ebből a fél éves bajnokságból. Ez a két találkozó presztízs meccs lesz, úgyhogy itt olyan energiákat kell felszabadítani, amivel győzni tudunk, illetve sikeresek leszünk, aztán majd ráérünk pihenni.

A mérkőzés játékvezetőjeként ezúttal Radványi Ádám került kijelölésre. Az 1983-as születésű sporival utoljára 2016. július 31-én találkozhattunk, a Cegléd elleni, idegenbeli meccsen. A sípmester eddigi pályafutása alatt összesen 514 sárga- és 50 darab piros lappal "jutalmazta" az arra érdemeseket. Segítőiként Pápay Zoltán és Máyer Gábor, tartalék játékvezetőként pedig Csontos Dávid végezheti majd feladatát. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Vasárnap gyengén felhős, csapadéktól mentes időjárás várható, -7 és +4 Celsius fok közötti hőmérséklettel. A kezdési időpontra való tekintettel érdemes melegen öltözni, ha vasárnap délutáni elfoglaltságnak a szurkolást választják.

A forduló ezúttal sem szegénykedik majd izgalmakban, hiszen a Soroksár Szolnokra látogat, a Kisvárda a Balmazújvárost fogadja, a Puskás pedig Felcsúton látja vendégül a Budaörs együttesét. A küzdelmek már 13:00 órától megkezdődnek, amikor öt mérkőzést rendeznek meg, majd 15:00 órától a bajnoki résztvevők másik fele is pályára lép.

Arra buzdítunk mindenkit, hogy látogasson ki a stadionba és szurkolásával segítse győzelemre csapatunkat! Amennyiben tehetik és módjukban áll, hozzanak magukkal egy-egy cípősdoboz ajándékot is és adják le a hazai pénztárakban!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!