Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Soroksári SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 355 másodperc.

A válogatott szünet előtti utolsó előtti mérkőzés, egyben a tizedik Békéscsaba – Soroksár összecsapás következik 2020. augusztus 26-án (szerdán) 19:00 órától.

A Békéscsaba 1912 Előre veretlen mérleggel várhatja a Merkantil Bank Liga 6. fordulóját és a legutóbbi, Pécsett szerzett egy bajnoki pont is igen sokan érhet majd a végelszámolásnál. Ezzel szemben következő ellenfelünk az első forduló kivételével nem túl fényesen szerepel. A Soroksárral szembeni egyenleg viszont éppen vendégeink számára hízelgőbb, hiszen kilenc találkozásunkból négy alkalommal ők, háromszor pedig mi győztünk, kétszer pedig döntetlenre végeztek a felek. A budapestiek jelen pillanatban a bajnoki táblázat 13. helyét foglalják el, köszönhetően egy-egy győzelmüknek, döntetlenjüknek és három vereségüknek, valamint az ezzel együtt járó mindössze négy pontnak. A Békéscsaba öt fordulót követően két győzelem és három döntetlen eredménnyel, valamint kilenc bajnoki egységgel, a tabella nyolcadik helyén áll. Egy újabb győzelem esetén, szerencsés esetben akár jócskán is előre léphetnénk, hiszen az első helyhez képest mindössze 3 pont (1 mérkőzésnyi) lemaradásban vagyunk. Látható, hogy igen sűrű a mezőny és fordulóról-fordulóra változnak a helyezések. A XXIII. kerületiek legutóbbi összecsapásuk alkalmával 0-2 arányú vereséget szenvedtek hazai pályán a Kazincbarcikától, így a rossz sorozat megszakítására biztosan lesz bennük akarás. Sosem tudtunk velük egyszerű mérkőzést játszani és szurkolói szempontból mindenképpen izgalomra adhat okot, hogy a két csapat mérkőzésein eddig mindig született gól.

Vendégeink kerete a következőképpen alakult át a 2020/2021-es idény előtt: távozott Lőrinczy Attila, Molnár Róbert, Pál András és Völgyi Dániel, érkezett, szerződést hosszabbított, vagy profi szerződéssel folytatja Magyari Szilárd, Gyömbér Gábor, Orosz Márk, Huszák Tamás, Gárdos András, Ladányi Gergő, Kópis Róbert, József Dániel, Gengeliczki Gergő, valamint visszatért Lovrencsics Balázs. Felkészülési mérkőzéseik eredményei: ESMTK – Soroksár 0-2, Soroksár – PMFC 2-2, Soroksár – Győr 1-0, Puskás Akadémia – Soroksár 0-1. A tavalyi csonka szezont egyébként biztos középcsapatként a 10. helyen fejezték be, így sem kiesési, sem feljutási “gondjaik” nem voltak.

Lapok miatti eltiltott egyik csapatban sem nehezíti a szakmai stáb dolgát. Együttesünkbe folyamatosan térhetnek vissza sérültjeink, ezzel együtt, és a szünet előtt még hátralévő két mérkőzés miatt viszont biztosan lesznek változások, hiszen úgy kell sáfárkodni az erőforrásokkal, hogy a kitalált taktika a lehető legjobban megvalósítható legyen. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Pászka Lórándnak és Szerető Krisztofernek is, akik a csapatuk neve mellett szereplő két találatot jegyezhetik.

Pontokban, gólokban, helyezésben is egyértelmű hazaira tehetnénk a találkozót, de tartsuk szem előtt, hogy az idei bajnokság mindig tartogat meglepetéseket, amelyek remélhetőleg a hétközi mérkőzésen elkerülnek majd minket! Az viszont egészen biztos, hogy a válogatott szünet mindenféleképpen jókor jön és sérültjeink jó része a Nyíregyháza elleni kelet-magyarországi rangadón már visszatérhet a pályára.

A bajnoki táblázatra pillantva érdekesség, hogy az Ajka és a Gyirmót áll az első két pozícióban, az ETO (ahol egyébként a Dorog elleni mérkőzés után lemondott az edzőpáros), a Szeged és a Csákvár pedig továbbra is betegeskedik, valamint az első és nyolcadik helyezett között mindössze egyetlen mérkőzésnyi a differencia.

A Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC mérkőzés játékvezetőjeként Takács Jánost akkreditálta a szövetség. Segítőiként Punyi Gyulát és Szilágyi Norbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nazsa Tamás látja el. Az 1972-es születésű, tapasztalt sporival utoljára 2018. szeptember 25-én, a Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr 1-0 mérkőzésen találkozhattunk. Pályafutása során eddig 839 sárga- és 76 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 6. fordulóját augusztus 26-án (szerda) 17:30 órától Budaörs – Vasas FC, Szentlőrinc – Kaposvári Rákóczi FC, 18:00 órától DVSC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, 19:00 órától Szolnoki MÁV FC – DEAC, BFC Siófok – Gyirmót FC Győr, Szombathelyi Haladás – FC Ajka, Aqvital FC Csákvár – PMFC, Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC, Kolorcity Kazincbarcika SC – Dorogi FC, valamint WKW ETO FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében gyengén felhős, szeles időjárás várható, 31 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. A Nap ezen a napon 19:36 órakor nyugszik, így kapcsoljuk a villanyfényt.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll látogassanak ki a mérkőzésre és biztassák a srácokat! 

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.