Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 492 másodperc.

Két mérkőzést is megtekinthetnek 2016. augusztus 14-én a Kórház utcai Stadionba kilátogató vendégek és szurkolók, hiszen a hamisítatlan futball vasárnapon már délelőtt 11:00 órától elkezdődik a program. Ekkor második csapatunk fogadja a NB III. Közép csoport 2016/2017. 2. fordulójában a Méhkerék együttesét, délután fél hattól pedig folytatódik a Merkantil Bank NB II Liga, hiszen a 4. fordulóban a Soroksár SC együttese is tiszteletét teszi Békéscsabán.

promo_elore_soroksar_web

Egyik másodosztályú résztvevő számára sem a várakozásoknak megfelelően indult a bajnoki szezon. A budapesti egyesület utoljára az első fordulóban tudott egyetlen pontot szerezni, a hazai szezonpremieren 3-3-as döntetlen ért el a Puskás Akadémia ellen. Csapatunk jelen pillanatban lőtt gól és szerzett pont nélkül, mélyen az elvásárok alatt teljesített. A helyzet kísértetiesen kezd emlékeztetni a 2014/2015-ös bajnokságra, amikor a második fordulótól kezdve a jelenleginél is nagyobb pofonokat kaptunk – emlékezzünk csak: Csákvár – Békéscsaba 4-0 (2. forduló), Mezőkövesd – Békéscsaba 4-0 (4. forduló), Békéscsaba – Gyirmót 2-0 (5. forduló), Vasas – Békéscsaba 3-2 (6. forduló), aztán mi lett a vége… Reméljük, ezúttal másképp alakul a forgatókönyv és már ezen a hétvégén megtörik az átok – gólokat és pontokat is tudunk szerezni a Soroksár ellen. A hétközi forduló után pénteken és szombaton is edzésekkel, taktikai értekezlettel és videózással folytatódik a Lilák programja – bízunk benne, hogy ezúttal kozmetikázzuk a bajnoki tabellát és el tudunk indulni a kitűzött cél felé vezető rögös úton.

A soroksáriak sem tehetik az ablakba eddigi mérlegüket, hiszen a 2-3. fordulót pontszerzés nélkül zárták: Kisvárda – Soroksár 3-0 (2. forduló), Soroksár – Sopron 0-3 (3. forduló) – ezzel pillanatnyilag egy szerzett ponttal a táblázat 18. helyét foglalják el. Az előző idényben gólerős játékkal lepték meg szurkolóikat – 15 meccsen 33 gólt szereztek -, nem véletlenül végeztek a tavaszi táblázat első helyén. Ráadásul Bajzát Péter mellett, ezúttal már számíthat Lucsánszky Tamás vezetőedző – a sérülés miatt szinte teljes évadot kihagyó házi gólkirályra, Lovrencsics Balázsra, a remek szabadrúgáslövő Koós Gáborra és a Lokiban nevelkedett Szilágyi Péterre is, azaz a támadószekció tovább erősödött az elmúlt szezonhoz képest.

A két együttes egymás elleni, utóbbi nyolc éves mérlege abszolút kiegyenlített, hiszen a lejátszott négy mérkőzésből 2-2 győzelmet és vereséget jegyezhettünk fel – így egyáltalán nem lesz egyszerű a nagyon mély gödörben lévő Békéscsaba számára a megfelelő és elvárható eredmény elérése. Gólok tekintetében sem lehetett eddig panasz, mivel a két egyesület meccseit tekintve legkevesebb egy, legtöbb három találat is született. Utoljára 2015. május 23-án találkoztunk a budapestiekkel, akkor 2-0 volt szempontunkból az eredmény.

A Merkantil Bank NB II Liga. fordulójában 2016. augusztus 14-én (vasárnap) 10 mérkőzést bonyolítanak, ebből öt a mi meccsünkkel párhuzamosan 17:30 órakor kezdődik, a maradék négy pedig 19:00 órai kezdési időponttal kerül lebonyolításra.

A Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC bajnoki játékvezetője az a Bognár Tamás lesz, akivel utoljára az előző első osztályú idényben a 14. forduló Újpest – Békéscsaba mérkőzésén találkozhattunk. A tapasztalt játékmester több, mint 10 éve tevékenykedik a bajnokságokban, összesen 291 hazai és 112 nemzetközi mérkőzésen szerepelt, összesen 863 sárga-, valamint 76 piros cédulát osztott ki. Segítői ezúttal Kormányos II. Gábor és Máyer Gábor lesznek, a tartalék játékvezető pedig Farkas Tibor személyében került kijelölésre.

Békéscsabán vasárnap gyengén felhős, maximum 29 Celsius fokos időjárás várható – csapadékra nincs kilátás – így valódi, labdarúgásra alkalmas körülmények lehetnek.

A mérkőzésről természetesen – szokás szerint – élőben jelentkezünk és weboldalunk vonatkozó rovatában tudósítunk a mérkőzés főbb történéseiről.

A Békéscsaba 1912 Előre – Soroksár SC Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 4. forduló labdarúgó mérkőzés, 2016. augusztus 14-én (vasárnap) 17:30 órától kezdődik Békéscsabán, a Kórház utcai Stadionban.

Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy időben, előre váltsák meg belépőjüket, hogy elkerülhessék a sorban állást. A jegyek elővételben megvásárolhatók már Békéscsaba belvárosában is, a Hetes Kft. Andrássy úti Sportáruházában. A pénztárak a mérkőzés napján 15:00 órakor nyitnak és a gyorsabb beléptetés érdekében – figyelembe véve az első hazai mérkőzés utáni visszajelzéseket – ezúttal előre elkészített jegyeket árulunk majd, ezzel is jócskán csökkentve a bejutás idejét.

Ismét óriási szükség lesz a lelátókról érkező biztatásra, hiszen tizenkettedik játékosként Önök azok, akik győzelembe tudják hajszolni csapatunkat – hiszen egy, ami közös bennünk: a Klub! Szeretünk játékosokat, edzőket. Van akiből közönségkedvenc lesz, lesz aki legenda lesz, de játékosok jönnek és mennek, ami mindig itt lesz az a Klub maga. Úgy gondoljuk, lehet több csapatot szeretni vagy kedvelni, de szerelem az csak egy van. És a szerelmünket nem cseréljük le, mert egy játékos eligazolt, vagy azért, mert kikapott a csapat. Egy szurkoló kiáll a csapat mellett, akkor is amikor éppen nem úgy megy a szekér. A szurkoló lehet kritikus, kell is, hogy kritikus legyen, de tiszteletben tartja az edzőt, játékost, stábot es szurkoló társait. Nem attól lesz valaki nagyobb fanatikus, hogy idősebb, hisz mindannyian beleszerettünk ebbe a csodálatos csapatba valamikor.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!