Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Puskás Akadémia FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 471 másodperc.

A soron következő mérkőzéssel kapcsolatban egyszerű a történeti és számszaki áttekintés: 3 mérkőzés, 3 győzelem. Nyugodtan kimondhatjuk: az Előre a Puskás Akadémia mumusa. Reméljük így is marad!

promo_elore_puskas_web

A 2015/2016-os első osztályú szezonban nyílt új fejezet a labdarúgás történelemkönyvében, amikor a két csapat megkezdte az egymás elleni küzdelmeket és elkezdhettük feljegyezni a statisztikákat. Felcsúton találkoztunk először, amikor 2015. augusztus 15-én 1-2 arányban tudtunk győzni. Három hónappal később, 2015. november 21-én jöhetett a visszavágó és ez alkalommal a Kórház utcában is 2-1-es állást mutatott az eredményjelző. Az NB I-es mérkőzések egymás elleni sorozata 2016. április 16-án ért egyelőre véget – megint Felcsútra látogattak a Lilák, ahol 0-1 volt szempontukból a végeredmény. Egy szó, mint száz: a mérlegünk százszázalékos!

Jól esik ezt leírni, kimondani! Hátradőlni azonban nincs miért, hiszen az eddigi NB II-es szereplés inkább pironkodásra adhat okot. A tabellát, a szerzett pontot és a lőtt gól számát egyelőre ne emlegessük! Soha jobbkor nem jöhetne egy győzelem és az itthon tartott három pont okozta öröm. Önbizalmat, erőt és akaratot kell magunkra erőltetnünk ahhoz, hogy a hétközi rangadót pozitív mérleggel zárjuk! Csapatunk a vasárnap esti mérkőzés után, már hétfőn délután megkezdte a felkészülést – pihenésre nincs túl sok lehetőség, hiszen ilyen formán 72 óra sem telik el két bajnoki között. Kedden, a közös ebéd után videózással és mérkőzés elemzéssel folytatódott a program, délután pedig Zoran Spisljak vezényelt tréninget a centerpályán. Az edzést a M4 csatorna stábja is meglátogatta, hiszen a szerdai mérkőzést élőben közvetítik majd a televízióban. Szerdán délelőtt még egy taktikai értekezlet és a keret kihirdetése vár játékosainkra.

Sajnos Fehér Zsolt egy ideig csak a lelátóról tud majd csapatunknak segíteni, hiszen Szolnokon részleges izomszakadást szenvedett. Az ultrahangos vizsgálat eredményeképpen, az orvosok szerint beavatkozásra egyelőre nincs szükség. Maximális pihenést rendeltek el számára, amíg a bevérzés teljesen felszívódik. Ezután újabb vizsgálatok következhetnek és ha minden jól alakul, akkor kezdheti el az erősítéseket. A procedúra a legjobb esetben is 4-6 hét kihagyást jelent. Gyógyulást és mielőbbi teljes felépülést kívánunk!

Vendégeink sem teljesen úgy kezdték a szezont, mint ahogy az várható lett volna: Soroksár – PAFC 3-3, PAFC – Szolnok 4-2, Kozármisleny – PAFC 2-1, Kisvárda – PAFC 2-2 és PAFC – Sopron 3-2. Mérlegük öt lejátszott forduló után: 2-2 győzelem és döntetlen, valamint egy vereség, így az eddig gyűjtött 8 bajnoki egység, a 8. pozícióra elegendő. Az első osztályból visszalépett Puskás Akadémiát a közvélemény és a szaksajtó egyaránt, a feljutásra abszolút esélyes együttesek közé sorolták – az igazolások és a csapatban maradt játékosok is mindenképpen ezt aposztrofálták: említhetjük Tischler Patrikot – aki az ügyeletes gólvágó vendégeinknél – eddig már két meccsen is duplázott, visszatért Felcsútra Lencse László – aki a Sopron elleni meccsen máris gólpasszig jutott.  Érdemes még figyelni Heffler Tiborra is, aki a Videotontól érkezett és kétszeres válogatottságával a háta mögött a Puskás védelmének egyik oszlopos tagja. A hírek szerint a Csákvárról igazolt Spandler Csaba megbetegedett, így nem tudott a csapattal tartani – rá ezúttal nem számíthat Szíjjártó István. A nagyobb távolság miatt a felcsúti együttes már kedden elutazott Békés megyébe, bár ezzel együtt is jóval több idejük volt a regenerációra – mivel az ötödik fordulót még múlt hét pénteken letudhatták.

A mérkőzés játékvezetője ezúttal Vad II. István lesz, akivel már több alkalommal is találkozhattunk az előző szezonban: Honvéd – Békéscsaba 2-1 (alapvonali asszisztens), MTK – Békéscsaba 3-0 (játékvezető), Békéscsaba – Honvéd 1-4 (alapvonali asszisztens). Az 1979-es születésű játékvezető pályafutása alatt eddig 311 bevetésen vett részt, 1.153 sárga-, valamint 108 darab piros cédulát osztott ki. Segítői Szalai Dániel és Vígh-Tarsonyi Gergő sporttársak, a tartalék játékvezető pedig Farkas Tibor lesznek.

A hétközi fordulóban az összes mérkőzést lebonyolítják: a Békécsaba 1912 Előre – Puskás Akadémia FC 16:00 órától, öt továbbit 17:30 órától és négyet 19:00 órás kezdési időponttal rendeznek meg.

Az előrejelzés szerint a hétvégén érkezett hidegfront már elhagyta a Kárpát-medencét, így szerdán derült-napos időre van kilátás, akár 29 Celsius fokos maximális hőmérséklettel.

A mérkőzésről természetesen – szokás szerint – élőben jelentkezünk és weboldalunk vonatkozó rovatában tudósítunk a meccs főbb történéseiről, amelyet ezúttal az M4 csatorna is élőben közvetít.

A Békéscsaba 1912 Előre – Puskás Akadémia FC Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 6. forduló labdarúgó mérkőzés, 2016. augusztus 24-én (szerdán) 16:00 órakor kezdődik Békéscsabán, a Kórház utcai Stadionban.

Mindkét együttesre nagyon fontos és nehéz mérkőzés vár! Számunkra a becsület visszaszerzése és felzárkózás megkezdése a tét, a Puskás viszont először szeretné legyőzni a Lilákat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!