Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 534 másodperc.

Az előrehozott 20. fordulóval zárul a Merkantil Bank NB II 2016/2017-es őszi szezonja, amikor 2016. december 11-én (vasárnap) 13:00 órától a Ceglédi VSE együttesét fogadjuk a Kórház utcai centerpályán.

promo_elore_cegled_web

Ahogy azt már megszokhattuk, ebben a bajnokságban nincs egyszerű mérkőzés – még akkor sem, ha következő vendégeink pillanatnyilag 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 12 vereséggel a táblázat kiesést jelentő, 19. pozícióját foglalják el. A pest megyeiek idegenbeli mérlege gyakorlatilag a nullával egyenlő, hiszen a 10 vendégségben lejátszott mérkőzésen mindössze egy árva pontot tudtak szerezni – a legutóbbi soproni szereplésük alkalmával (1-1). Bár a Magyar Kupa sorozatban – kimondhatjuk, szerencsésebb sorsolásuknak köszönhetően –  bejutottak a legjobb 16 közé (Bicskei TC – Ceglédi VSE 0-2), a nyolcaddöntőben viszont már izmosabb ellenfél, az elsőosztályú DVTK csapatával kell megmérkőzniük.

A két együttes 2008 óta összesen tizenötször találkozott egymással, a mérleg pedig abszolút kiegyenlített: 5 győzelem, 5 vereség és 5 döntetlen. A legnagyobb, 7-2 arányban 2014. március 22-én, idegenben győztük le a kék-sárga mezeseket. Amennyiben csapatunk szállítani tudja – a kötelezőnek nevezhető – újabb győzelmet, úgy szerencsés esetben a dobogón is telelhetnénk – ehhez persze az szükségeltetne, hogy betlizzen a Puskás és a Kisvárda is. Ettől függetlenül, tegyük a szívünkre a kezünket, ki gondolta volna ezt az első 4-5 forduló után?!

A Békéscsaba tehát továbbra is versenyben van a feljutásért vívott küzdelemben és az eddigi 10 győzelemnek, 3 döntetlennek és 6 vereségnek köszönhetően megszerzett 33 pont, több szempontból is izgalmas és feszültségektől egyáltalán nem mentes tavaszt vetít előre. A további sikerekhez az is szükséges majd, hogy az átigazolási időszakban megfelelőképpen megerősítsünk néhány posztot és egy izmos felkészülést produkáljunk. De, ne szaladjunk ennyire előre!

A kitűzött cél érdekében elsőként az újabb, ebben az évben utolsó alkalommal szerezhető három pont begyűjtése a cél. A feladat teljesítésében egyik alapemberünk, Viczián Ádám nem fog tudni segíteni – hiszen 5 begyűjtött sárga cédulájának köszönhetően, kénytelen volt idő előtt kivenni szabadságát. Rajta kívül viszont minden játékosunk Zoran Spisljak rendelkezésére áll, így minden lehetőség adott, hogy ütőképes kerettel fogadjuk Krecska János neveltjeit. Reméljük, hogy gólgyártóink: Nagy István (8 bajnoki), Gránicz Patrik (3 bajnoki és 3 MK) és Bagi Pista (4 bajnoki és 1 MK) ezúttal is megtesznek mindent, hogy a nevük mellett álló találatok számát gyarapítsák – bár azt sem bánjuk, ha ezúttal más is betalál – és tesznek róla, hogy folytatódhasson a Lilák menetelése. Az ellenfélnél viszont érdemes különös figyelmet szenteli Albert Ádámra, aki 6 találatnál és Nánási Balázsra, aki pedig 4 szerzett gólnál jár az idei szezonban.

Zoran Spisljak: – A Cegléd ellen kezdtük a bajnokságot és azon a meccsen sajnos nem sikerült maradandót alkotnunk, de itt van a lehetőség – és ez a jó a labdarúgásban – hogy visszavágjunk. Bízom benne, hogy játékosaimban is ott van az elszántság, a bizonyítási vágy és az akarat, hogy hazai közönség előtt ismét megmutathassuk, az első öt fordulóban nem az igazi Békéscsabát láthatták. Ha megnézzük az utolsó néhány mérkőzést, akkor láthatjuk, hogy az előrejátékunk is sokat javult – kivéve a Szeged elleni meccset, ahol egyszerűen nem tudtunk gólszerzésre érdemes helyzetet kialakítani. A csapat stabilan áll a lábán és mindenféleképpen megpróbáljuk majd sikerrel lezárni ezt a naptári évet. A meccs után egy közös záróvacsorát szervezünk, miután focistáim szabadságot kapnak. A stáb és a vezetőség tagjai természetesen nem pihenhetnek, hiszen rengeteg megoldandó feladat vár ránk. Január 9-én kezdődik majd a felkészülés, de a szünetre minden játékosom személyre szabott elvégzendő feladatot kap, hogy kondícióban maradjanak.

Krecska János: – Azt hiszem egyértelmű a magam és a vezetőség részéről is, hogy úgy köszönjünk el ettől az évtől, ami pozitív impulzusokat adhat a tavaszra nézve. Mindenki tisztában van a helyzetével, a játékosok egy elfogadható eredménnyel jöttek el a Sopron elleni idegenbeli mérkőzésről, úgyhogy bizakodóak és optimisták vagyunk.

Hórihorgas hálóőrünk, Ribánszki Laci egyszerűen fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban: – Nyugi, most sem kapunk gólt, mint ahogy az előző négy mérkőzésen!

A mérkőzés játékvezetőjeként ezúttal Veizer Roland került kijelölésre. Az 1979-es születésű sporival utoljára 2016. október 16-án találkozhattunk, a Vác elleni (1-0) hazai mérkőzésen. A tapasztalt sípmester eddigi pályafutása alatt összesen 791 sárga- és 66 darab piros lapot osztott ki. Segítőiként Márkus Péter és Berényi Ákos, tartalék játékvezetőként pedig Nazsa Tamás végezheti majd feladatát. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az időjósok szerint vasárnap ködös-párás, de akár 8 Celsius fokos időjárás várható. Csapadék előfordulása nem valószínű.

A 20. fordulóban 2016. december 11-én az összes mérkőzést lebonyolítják: a miénkkel egyidőben, 13:00 órától a Kisvárda – Budaörs, a SZEOL – Szeged 2011,  Cigánd – Dorog, valamint a Vác – Siófok meccseket rendezik meg. Fél kettőtől, a televízióban is követhető Puskás – Soroksár, majd 15:00 órás kezdési időponttal a Kozármisleny – Szolnok, Sopron – Balmazújváros, Csákvár – Nyíregyháza és a ZTE – Mosonmagyaróvár találkozók zárják a 2016. év másodosztályú programját.

Arra buzdítjuk szurkolóinkat, hogy látogassanak ki a stadionba és szurkolásukkal segítsék győzelemre csapatunkat! Amennyiben tehetik és módjukban áll, hozzanak magukkal egy-egy cípősdoboz ajándékot is és adják le a hazai pénztárakban!

Szerencsére ezúttal röplabda és/vagy más sportesemények ütközésétől sem kell tartani, ezért mindenki előtt adott a lehetőség, hogy megfelelőképpen biztassa a srácokat, hogy egy szép eredménnyel búcsúztassuk az óévet!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!