Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd

A két klub először 1945. november 18-án, Békéscsabán találkozott egymással. Az eddigi utolsó bajnoki meccset pedig 2005 tavaszán 3-0 arányban mi nyertük. Ezután kiestünk az első osztályból és több, mint 10 évet kellett várnunk az újabb, egészen pontosan 53. Békéscsaba – Honvéd összecsapásra. Az egymás elleni mérleg vegyes képet mutat, ám ha szigorúan csak a számokat nézzük – vendégeink jobb mutatókkal bírnak: 26 kispesti, 12 békéscsabai győzelem mellett 14 találkozó végződött döntetlenre. Összesen 57 alkalommal sikerült bevennünk a kispestiek kapuját.

20150819_01

A Honvéd 2015/2016-os bajnoki szezonja jól indult – 5 lejátszott forduló után a tabella 5. helyén állnak, 2-2 győzelmet és döntetlent, valamint 1 vereséget tudnak felmutatni, amely 8 bajnoki pontot hozott a konyhára. Marco Rossi csapata összeszokott, egységes és kifejezetten harapós együttest alkot, így egyáltalán nem állunk egyszerű feladat előtt. Köszönhetően a kitartó és fáradságos munkának, sikerült elmozdulnunk a holtpontról és a múlt heti parádés teljesítménnyel megszereztük első pontjainkat a Ligában és nem utolsó sorban a Magyar Kupában is továbbjutottunk. Bízunk benne, hogy a sorozat folytatódik – hiszen Zoran Spisljak legénysége – ünnepnap ide, munkaszünet oda – fáradhatatlanul és elszántan készül a szombati bajnokira.

– Lélektanilag és önbizalom szempontjából kifejezetten fontosnak tartom, hogy a múlt héten két mérkőzésen is diadalmaskodni tudtunk. Különös jelentőséggel bír, hogy szinte vert helyzetből sikerült felállnunk Felcsúton. Nem is akartam belegondolni, hogy tudtam volna egy újabb vereség esetén tovább motiválni játékosaimat, így azonban teljesen más a helyzet. Focistáim megérezték a sikert és számukra is realizálódni látszik az eddig elvégzett kemény munka értelme. Több játékosomról is elmondhatom, hogy a kezdeti fizikai állapotukból sikerült elmozdulniuk és a teljesítményük érezhetően javult. A megkezdett periodizációs edzésmódszert természetesen folytatjuk, hiszen ez a struktúra eddig is meghozta a kívánt eredményt. Az egész heti munkát a szombati mérkőzésnek rendeltük alá és nem vagyok hajlandó kompromisszumokra az ütőképes kezdő névsor meghatározásakor – fogalmazott mesterünk.

A Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd mérkőzés 2015. augusztus 22-én (szombaton) 18:00 órakor kezdődik, a békéscsabai Kórház utcai Stadion centerpályáján.

20150819_02

Az OTP Bank NB I Liga 6. fordulójában szombaton öt, míg vasárnap egy mérkőzést bonyolítanak.

A meccset Solymosi Péter játékvezető irányítja, Tóth II. Vencel és Becséri Gergely segítségével.

Az időjósok szerint szombaton 25 Celsius fokos maximális hőmérséklet és 30 százalékos valószínűséggel, akár 5 mm csapadék is várható.

A félidei szünetben az Aerofit DSE bemutatója szórakoztatja a nagyérdeműt és természetesen folytatjuk a nyereménysorsolásokat is: egy-egy véletlenszerűen kisorsolt ülőhely tulajdonosát Előre ajándékcsomaggal lepjük meg.

Érdekesség, hogy a Kórház utcai Stadionban a hivatalos nézőcsúcsot is az egyik Honvéd elleni mérkőzés tartja 21.000 fővel. Bízunk benne, hogy ezúttal is sokan kilátogatnak és decibelkorlát nélkül biztatják csapatunkat! Szükség is lesz szurkolóink segítségére, hiszen a vendég csapat drukkerei is szép számban érkeznek majd!

Egy biztos, otthon maradni nem érdemes, hiszen a legizgalmasabb és leglilább sportprogram ezúttal is a Kórház utcában várja Önöket!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!