Beharangozó: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 467 másodperc.

Nyolc csapat maradt állva a Magyar Kupa 2017/2018-as szezonjában, így a negyeddöntő első mérkőzésével 2018. március 14-én (szerda) 17:00 órától folytatódnak a küzdelmek számunkra, amikor a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő lesz a vendéglátónk.

A 2018-as év különös jelentőséggel bír a kupa szempontjából, hiszen a Békéscsaba Előre Spartacus FC 1988. június 13-án 3-2 arányban győzte le a Budapesti Honvéd csapatát a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjében, így aztán igazán szép jubileum kerekedhetne a dologból. Persze ehhez még van bőven tennivalónk és megoldandó feladatunk. A negyeddöntőben az a Balmazújváros az ellenfelünk, amely a 2016/2017-es szezonban a Puskás Akadémia mögött, második helyen jutott fel az első osztályba. Az előző idényben ilyen formán két alkalommal is találkoztunk a Hajdú-Bihar megyeiekkel, 2016. augusztus 7-én a liga 2. fordulójában hazai pályán 0-1 arányú vendég siker, míg 2017. március 26-án, a 21. fordulóban ugyanilyen arányú, idegenbeli békéscsabai győzelem született. Mindkét fél részéről elmondható, hogy már egyik oldalon sem ugyanaz a csapat lép pályára, tehát az esélylatolgatás soktényezős egyenlet megoldását vetíti elő. Ellenfelünk egy jókora zakó után lép pályára szerdán, hiszen a bajnokságban 5-0 arányban kapott ki a Fraditól. A folytatás sem éppen szívderítő számukra, hiszen a hétvégén már a Videoton ideiglenes otthonába, Felcsútra utaznak. A két klub egyébként az utóbbi hét évben tizenegy alkalommal mérkőzött meg tétmeccsen egymással, és a matek szerint felénk billen a mérleg nyelve, hiszen öt alkalommal békéscsabai győzelem, négyszer döntetlen eredmény született, és csak kétszer kaptunk ki – érdekes módon mindkét alkalommal hazai pályán. A legtöbb gól egyébként 2014. szeptember 27-én született, akkor hazai pályán 4-2 arányban győztük le a Balmazt. További érdekesség, hogy hat alkalommal piros cédulák is előkerültek, több alkalommal is érezhető volt a feszültség a két együttes összecsapásain. Ellenfelünk egyébként élet-halál küzdelmet folytat az OTP Bank Ligában, hiszen a Mezőkövesddel egyetemben a kiesés elkerülése érdekében mozgósítanak minden rendelkezésükre álló erőforrást. A saját bajnokságukban pillanatnyilag 22 lejátszott mérkőzés után, mindössze 5 győzelemmel, 8 döntetlennel, 9 vereséggel és 23 bajnoki ponttal a búcsúzást jelentő 11. pozíciót foglalják el. Horváth Ferenc vezetőedző így több oldalról is rendesen be van kerítve, hiszen a hajdúsági klub vezetésének elvárásai szerint a bajnokságban a bennmaradás, a kupában pedig a továbbjutás a cél. A házi góllövő listájukra pillantva érdemes kiemelt figyelmet szentelni – amennyiben pályára lép majd szerdán – Arabulira, aki eddig hét alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Kupa 6. fordulójában a Karancslapujtő KE csapatát búcsúztatta 0-2 arányban, a következő felvonásban a Bátaszék SE ellen győzött szerény 0-1-es eredménnyel, majd a 8. fordulóban a Dunaújvárost lépte le idegenben 1-3 arányban. A már oda-visszavágós rendszerben a WKW ETO FC Győrt idegenben 2-3 arányban győzte le, míg hazai pályán csak 0-0-ás döntetlen született.

Csapatunk a kedd délutáni edzés után 18 fős kerettel kelt útra, hogy frissen és megfelelő komolysággal tudjon majd Balmazújvárosban pályára lépni. Szerencsére sárga lapos eltiltás és komolyabb sérülés miatt, a keretben nem volt szükséges komolyabb változásokat végrehajtani.

A kupa 10. fordulójának küzdelmei egyébként már kedden megkezdődnek 17:00 órától a Puskás Akadémia – DVTK, 18:00 órától pedig a Újpest FC – MTK Budapest mérkőzésekkel. Szerdán a maradék két összecsapást rendezik meg, 16:00 órától Budapest Honvéd – DVSC, valamint 17:00 órától Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre párosításokban. A visszavágókra 2018. április 4-én (szerdán) kerül sor.

Horváth Ferenc: – A Békéscsaba ellen szeretnénk győzni, és előnnyel menni majd a visszavágóra. Mivel egy héten belül három mérkőzést is játszunk, ebből kettőt Magyarország két legjobb csapata ellen, így mindenképpen szükség lesz a játékosok jó mentalitására. A terheléstől nem félek, fel vannak készítve labdarúgóink, emiatt nem lehet baj.

Boér Gábor: – Majdnem egy éve vettem át a csapatot és úgy érzem, hogy nagyon tartalmas, sikeres időszak van mögöttünk. Kevés olyan kudarcunk volt, ami esetleg nem férne bele egy ilyen évbe. Nem vagyunk még most sem a csúcson, egyáltalán nem értük el a teljesítőképességünk határait. Nagyon szeretek dolgozni és szeretem a munkámat, ezzel együtt akkor is ugyanolyan edzőnek érzem magam, amikor kikapunk, mint amikor győzni tudunk. Az edzőt, mint embert mindig a csapata határozza meg és nekem szerencsére nagyon jó csapatom van, akik egymásért, a klubért és természetesen értünk is rengeteget tesznek és küzdenek. Nagyon szeretnénk tisztességesen lehozni a kupasorozatot és az álmunk az, hogy továbbjussunk és maradandót alkossunk. Nyilván ebbe lesz beleszólása a Balmazújvárosnak is, de megpróbáltunk belőlük megfelelően felkészülni és szeretnénk egy olyan eredményt elérni, hogy a visszavágón reális esélyünk maradjon a továbblépésre.

Birtalan Botond: – Úgy érzem, hogy a csapat hangulata rendben van, ebben nyilván segített a hétvégi győzelem is. Szeretnénk idegenben olyan eredményt elérni, ami pozitív és hogy lehetőleg ne nekünk kelljen az eredmény után szaladni majd a visszavágón. Reméljük úgy alakulnak majd a mérkőzések, hogy nekik kell több energiát mozgósítaniuk és akkor sikerülhet a saját elképzeléseinket a pályára tenni. Mindenképpen jó mérkőzésre számítok holnap és bízunk a sikerben. Nyilván az önbizalmuknak nem tett jót a Fradi elleni zakó, de nekik nem az FTC-t és nem is a Videotont kell megverniük céljaik elérése érdekében – bár nyilván gyűjtögetni kell a pontokat, akár bravúrok árán is. Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy bajnokságra tartogatják a több energiát, de ahogy hallottam nagyon fontos nekik is a Kupa. Nem gondolom, hogy gyenge csapattal állnának fel, meglátjuk. Mi győzelemből, ők vereségből jönnek, így remélem ki tudjuk majd a lélektani fölényt használni.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Molnár Attilát akkreditálta a szövetség. Az 1989-es születésű sporival legutóbb 2017. november 12-én, a nem túl szerencsésen sikerült Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre 4-1 mérkőzésen – melyen 6 darab békéscsabai sárga lapot osztott ki -, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 376 sárga- és 28 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Becséri Gergelyt és Szalai Ádámot jelölték ki. Az alapvonali asszisztensek feladatait Takács János és Kulcsár Katalin látják el, míg a tartalék játékvezető posztját Szert Balázs tölti be. Jó mérkőzést kívánunk!

Az előrejelzés szerint, a mérkőzés napján Balmazújváros térségében szeles időjárás várható, akár 2 mm esővel és 14 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. A Nap 2018. március 14-én (szerda) 17 óra 48 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!