Beharangozó: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 565 másodperc.

Az eredetileg 2017. február 19-re tervezett, 21. fordulóból elmaradt mérkőzéssel folytatódik első csapatunk számára a bajnoki program, amikor 2017. március 26-án (vasárnap) 17:00 órás kezdési időponttal Balmazújvárosban lépünk pályára.

promo_balmazujvaros_elore

Az időközben edzőváltáson átesett és a tavaszi szezonban eddig szerényebb teljesítményt nyújtó Lilák számára nem maradt más hátra, mint Előre! Bár a feljutás szinte elérhetetlennek tűnő távolságba került, még mindig igen sok pont van a kalapban és tisztes helytállással, határozottabb fellépéssel bármi lehetséges.

Bár a Hajdú-Bihar megyeiek az előző fordulóban beleszaladtak egy zalaegerszegi zakóba (4-1), biztosak lehetünk benne, hogy ez egyáltalán nem vette el a kedvüket és továbbra is kísérletet tesznek az eddigiekhez hasonló kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, sőt ígéreteik szerint megpróbálják feledtetni az előző fordulóban elszenvedett vereséget. Pedig a két csapat egymás elleni mérlegét és a számokat vizsgálgatva a 2011 óta lejátszott 10 mérkőzésből négy alkalommal békéscsabai, négy alkalommal döntetlen és mindössze kétszer született balmazi siker, ráadásul azok sem pályaválasztóként. Utoljára 2016. augusztus 7-én, a Kórház utcában találkozhattunk Feczkó Tamás neveltjeivel, amikor Zsiga Ervin 15. percben szerzett találatával 0-1 arányban legyőztek minket. A legnagyobb arányú győzelmet 2014. április 5-én követtük el, akkor idegenben 0-3-as eredménnyel tudtunk felkiáltójelet tenni a mérkőzés végére.

Következő vendéglátóink 25 lejátszott meccs után 14 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség birtokában, 47 birtokolt bajnoki egységgel a táblázat bronzérmes pozíciójából várják Boér Gábor csapatát. A Békéscsaba lemaradása az első feljutó pozíciótól sajnos 12 pontra nőtt – így jelen pillanatban 11 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség egyenleggel a 9. helyen állunk, így pontszerzési kényszerben lévő együttesünknek ez alkalommal végre le kell ráznia magáról a gólképtelenség átkát. Ez sajnos továbbra sem lesz egyszerű, hiszen sérültjeink és eltiltott is nehezíti a kezdő tizenegy kijelölését, bár vendéglátóink háza táján is akad piros cédula miatt kimaradó, ugyanis Horváth Lászlót az előző ZTE elleni mérkőzés 75. percében kiállították. Az ellenfél keretéből mindenképpen különös figyelmet kell fordítanunk Fekete Ádámra, aki nyolc megszerzett találatával az ügyeletes gólfelelősnek számít.

Szergej Pacaj, pályaedző: – Azt tudjuk, hogy jó futballisták vannak Békéscsabán, akik biztos, hogy jelezni akarják teljesítményükkel a kinevezett vezetőedzőnek, hogy nekik helyük van a kezdőcsapatban. Ám nekünk egy ilyen zalaegerszegi meccs után bizonyítanunk kell szurkolóinknak, magunknak, hogy ez a 4-1 csak egy kisiklás volt – attól sokkal, de sokkal jobb futballra vagyunk képesek. Egyértelműen a győzelem lesz az egyetlen számunkra elfogadható eredmény.

Boér Gábor, vezetőedző: – Ebben az osztályban nincs könnyű és kimondottan nehéz mérkőzés, nagyjából hasonló kaliberű csapatok szerepelnek az egész mezőnyben. Nyilván vannak minimális különbségek, hiszen akik az élvonalhoz tartoznak mindig nagyobb falatnak bizonyulnak, nehezebb ellenük játszani. Nekünk legfőképpen magunkat kell legyőznünk és úgy változtatnunk, hogy el tudjuk hinni azt, hogy igenis tudunk győzni és vissza tudunk találni a sikerek útjára. Ezt próbáltuk a héten sulykolni a játékosokba, hogy mentálisan rendben legyünk a hétvégére. Bízom benne, hogy végre a játékosokról is lekerül egy teher és be tudunk majd találni a kapuba, hiszen ez a szituáció bármelyik csapat számára, bárhol a világon igen nyomasztó, ha ilyen sokáig nem tud gólt szerezni. Bízom a srácokban, mert nem felejtettek el focizni, nem felejtettek el gólt lőni – ezen azért próbáltunk úgy is csiszolni a héten, hogy a befejezésekre kimondottan hangsúlyt fektettünk és kicsit oldottabb hangulatú játékokkal, gyakorlatokkal hangoltunk a mérkőzésre. Sajnos kénytelenek vagyunk változtatni az összeállításon, hiszen Birtalannak kigyűlt az öt sárgalapja, így automatikusan ki kell hagyjon egy bajnoki mérkőzést, ráadásul több sérült is csatlakozott a maródiakhoz. Bényei Balázs műtétje gyorsan és rendben lezajlott, ettől függetlenül még egy ideig nem számolhatunk vele, Nagy István még mindig nem tudja vállalni a játékot, ráadásul Urbin Péternek is beszakadt a vádlija. Nem a legjobb előjelekkel készülünk, de ettől függetlenül azt vallom, hogy mindig az a legjobb tizenegy, aki éppen a pályán van – ezt tudniuk kell a játékosainknak is, hiszen mindenkit egyformán kezelünk és ugyanolyan fontosak számunkra és nem lehet, hogy az ilyen szituációk bármilyen negatív hatással legyenek a csapat teljesítményére. Nem feltartott kézzel lépünk pályára, sőt nagyon szeretnénk ha ebben az évben végre sikerülne megszerezni az első győzelmünket és elindulnánk felfelé a tabellán. Továbbra is azt mondom, hogy a jelenlegi mezőnyben a Békéscsabának minimum az első öt között van a helye és az a célunk, hogy a bajnokság végére el is érjük ezen pozíciók bármelyikét.

A válogatott szünetben két korábban elmaradt mérkőzéssel folytatódik a Merkantil Bank Liga. A 22. fordulóból hátralévő Kisvárda Master Good – Szolnoki MÁV FC összecsapást 2017. március 24-én (pénteken) 14:00 órától rendezték meg, ahol 1-0 arányú hazai siker született.

A 2017. március 26-án (vasárnap) 17:00 órától megrendezendő, Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 21. fordulójának Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Szőts Gergelyt akkreditálta a szövetség. Az 1981-es születésű sporival legutóbb 2016. november 6-án, a BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 mérkőzésen találkozhattunk utoljára és összesen 432 sárga- és 42 piros cédula fűződik nevéhez. Segítőiként Varga Zsoltot és Varga Gábort jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az előrejelzés szerint vasárnap Balmazújváros térségében közepesen felhős időjárás, hidegfront és erős szél várható, 4-10 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. Csapadék előfordulása nem valószínűsíthető.

Semmiképpen se felejtsék el, hogy az órákat 2017. március 26-án hajnali két órakor kell majd háromra állítani!

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék pontszerzéshez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!