Az NB I-es kiesőkkel bővült a másodosztály mezőnye

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 148 másodperc.

Őrületes végjáték után a Balmazújváros és a Vasas esett ki a labdarúgó NB I-ből! A Balmaz hazai pályán 3–3-as döntetlent játszott a Fradival, de a bennmaradáshoz ez nem volt elég, mivel a DVTK Makrai Gábor 85. percben szerzett góljával 2–1-re megverte a Videotont. A harmadik helyet az Újpest szerezte meg, amely saját közönsége előtt 2–1-re legyőzte a DVSC-t. A negyedik helyen a Budapest Honvéd végzett, így a kispesti csapat indulhat az Európa-ligában.

Az NB I utolsó fordulóját megelőzően a kiesés ellen küzdő öt csapat mérkőzésein összesen 81 forgatókönyv volt lehetséges! Ebből az a variáció teljesült, hogy nyert a DVTK, ikszelt a Balmazújváros, kikapott a Vasas, míg a Haladás legyőzte a Mezőkövesdet.

Ezek az eredmények a Balmazújváros és a Vasas kiesését jelentik. A Balmaz a 94. percben Rudolf Gergely révén bevette a Ferencváros kapuját, ami bennmaradást ért volna Horváth Ferenc csapatának, ám a korábbi magyar válogatott támadó találatát les miatt nem adták meg. Jó ítélet született.

Diósgyőr a csereként beálló Makrai Gábor jóvoltából a 87. percben szerezte a győztes gólját a Videoton ellen. Ha a miskolciak nem nyertek volna, búcsúznak és a Balmazújvárosnak elég lett volna a döntetlen az élvonalbeli tagság megőrzéséhez.

A Vasas az este folyamán egy percig sem állt bennmaradást érő helyen, mivel simán kikapott a Budapest Honvédtől, amely az Újpesten vereséget szenvedő DVSC-t megelőzve feljött a negyedik helyre, így indulhat az Európa-ligában. A harmadik helyet a kupagyőztes lila-fehér gárda szerezte meg.

A Balmazújváros és a Vasas helyett a következő szezonban az MTK és a Kisvárda szerepelhet az NB I-ben. Korábban pedig már az is kiderült, hogy a harmadosztályból a Monor és a Kaposvár is feljutott a másodosztályba és már csak a Közép-csoportban maradt nyitott kérdés a Pécs és a Tiszakécske között. Az NB II-ben a Sopron lefelé történő osztályváltása már fordulókkal ezelőtt kiderült, de matematikailag még egészen a bajnoki táblázat 14. pozíciójától lefelé a Kazincbarcika, a Csákvár, a Siófok, a Zalaegerszeg, a Szeged és a Szolnok közül további két együttes búcsúzhat. Mindent összevetve parázs és izgalmas végjáték várható a 2018. június 3-án (vasárnap) megrendezendő utolsó fordulóban.