Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 10. forduló

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

1-2 (1-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. szeptember 29. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Cím: 8083 Csákvár, Vöröskapu u. 12.

Játékvezető: Sipos Tamás

Asszisztensek: Szécsényi István, Aradi József

Tartalék játékvezető: Barna Gábor

Csákvár: Auerbach Martin, Tányéros Ádám, Mim Gergely, Major Gergő György, Posztobányi Patrik, Mészáros Dávid, Körmendi Kevin, Torvund Alexander, Dulló Martin, Komáromi György, Molnár Rajmund. Cserék: Zelizi Patrik, Koval Viktor, Bakos Szabolcs, Takács Tamás, Kártik Bálint József, Ominger Gergő, Kalmár Benedek, Magyar Zsolt János, László Noel, Murai Sándor Márk.
Vezetőedző: Mónos Tamás

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Nagy Sándor, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Király Patrik, Sipos Gábor, Albert István, Varga Szabolcs, Bora György, Horváth Péter. Cserék: Winter Dániel, Krnács Richárd, Farkas Márk, Gránicz Patrik, Szabó Péter, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Fazekas Lóránt, Kovács Ádám Tibor, Puskás Gábor Sándor.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Molnár Rajmund (40. perc), Horváth Péter (49. perc), Lukács Raymond (68. perc).

 Sárga lapok: Posztobányi Patrik (26. perc), Nagy Sándor (42. perc), Tányéros Ádám (44. perc), Albert István (71. perc), Kártik Bálint József (75. perc), Szabó Péter (84. perc).

 Piros lap: Ilyés Tamás (87. perc).

Jó iramban kezdődött a mérkőzés mindkét oldalon akadtak lehetőségek az első negyedórában: a meccs elején Mim révén a hazaiak, a 11. percben pedig Varga Szabolcs lövésénél az Előre veszélyeztetett. A folytatás inkább a hazaiaké volt, így a vezetést egy kiváló egyéni alakítás végén Molnár Rajmund szerezte, aki Borát verte meg egy az egyben és talált a csabai kapuba (1-0).

A Békéscsaba motiváltan érkezett ki a második félidőre és a 49. percben össze is jött az egyenlítés: Horváth Péter mintegy 20 méteres lövése után a labda Tányéroson megpattanva vágódott a léc alá (1-1). A szélső már az ötödik találatát szerezte a bajnoki idényben! Két perccel később már a vezetés is meg lehetett volna, de Nikola Pantovic helyzeténél Dulló Martin mentett a gólvonal elől. A 63. percben érdekes szituációnak lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók: Kártik kapott remek indítást, majd úgy tűnt elsőre, hogy Bora becsúszva buktatta. A játékvezető előbb tizenegyest ítélt, majd az asszisztensével konzultálva visszavonta az ítéletét. Öt perccel később csak megszületett a csabaiak második gólja: a csereként beálló Máris lövését még védte Auerbach, az Ismétlésnél azonban Lukács Raymond higgadt maradt (1-2). A hajrában a Csákvár mindent megtett az egyenlítésért, a 84. percben Murai fejelt fölé. Három perccel a vége előtt Ilyés Tamás kapott piros lapot egy utánrúgásért, így a Csaba emberhátrányba került az utolsó percekre. A 89. percben Komáromi György került óriási ziccerbe, lövését Czinanó Áron bravúrral hárította.

A Békéscsaba az utolsó percekben már taktikusan játszott, megőrizte előnyét és a tizedik bajnoki mérkőzésén megszerezte első győzelmét, ráadásul meg is előzte a tabellán a legyőzött riválist. Schindler Szabolcs együttese így a 17. helyről várja a Vasas elleni vasárnapi összecsapást.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1204980680006435

Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!