Alázatosan kezdtük és büszkén fejeztük be!

Az eddig tapasztaltak alapján az NB I-es csapatok a fiatal játékosok kipróbálására használja a Liga Kupa mérkőzéseit, ezt remélve érkeztünk Debrecenbe ahol az európai kupaselejtezőkben edződött játékosakkal felálló DVSC fogadott bennünket.

Mint azt már elmondtuk, a Ligakupa mérkőzéseit is nagyon fontosnak tartjuk, mivel ezeken a mérkőzéseken tudunk kipróbálni fiatalabb játékosokat és bizonyos taktikai elemeket éles helyzetben. A tegnapi gyakorlás különösen jól sikerült a tavalyi bajnok otthonában. Köszönhetően annak, hogy a DVSC az európai kupaselejtezőkben “használt” játékosait küldte ellenünk pályára és amit a játékosoktól kértünk, azt maradéktalanul végre is hajtották. Ebbe még a második félidei szerkezetváltás is belefért, amit a fiúk most minden gond nélkül építettek be a játékba. Különösen nagy öröm, hogy csapatunkat nem zavarta meg a taktikai átállás, sőt ennek köszönhetően a második félidőben kiharcoltunk egy büntetőt és volt két hatalmas ziccerünk is, úgy hogy a Lokit folyamatosan abban a zónában tartottuk, ahol mi a leghatékonyabban tudtunk védekezni, valamint a labdaszerzés után veszélyes helyzeteket is sikerült kialakítanunk. Minden játékos alárendelte magát a csapatjátéknak és az egyéni kvalitásának legjavát hozta ezen a mérkőzésen. Nagyon jó érzés volt mérkőzés után bemenni az öltözőbe, hogy minden játékos bátran a másik szemébe tudott nézni, mert tudta hogy most mindenki, mindent elkövetett a sikerért.

A CSAPATÉPÍTÉS SZEMPONTJÁBÓL EGY NAGYON FONTOS GYŐZELMET ARATTUNK Debrecenben, a tavalyi bajnokcsapat ellen.

Tudjuk, hogy ez a siker a fegyelmezett és alázatos játéknak köszönhető és azzal is tisztában vagyunk, hogy rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy ez a teljesítmény állandósuljon és a békéscsabai szurkolókat ilyen játékkal örvendeztessük meg hétről-hétre.

 [nggallery id=4]